YouTube'da Hak ve Content ID Yönetimi

• Kullanıcı Selçuk Sepetci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💵 Para Kazanma, Adsense ve Alternatif Gelir Modell

Selçuk Sepetci

Kayıtlı Üye
Merhabalar baktım konu açan yok bugün böyle bir mail gelmiş sanırım bizleri çagrıştırıyor - konu açılmışsa silinebilir direk :D
Sayın YouTube Kullanıcısı,
Yaratıcılığınız ve yeteneğiniz, YouTube'un kalbi ve ruhudur. Yaptığınız, oluşturduğunuz ve geliştirdiğiniz içerikleri izlemekten büyük keyif alıyoruz. Bu büyüme hızlandıkça sizin gibi içerik oluşturucular ve birlikte çalıştığınız ağlarda olduğu gibi YouTube'da herkesin işlerinin iyi gitmesini sağlamak için doğru politikaları uyguladığımızdan emin olmamız gerekiyor.

Aralık ayında yaptığımız değişikliklerden biri de MCN'ye bağlı kanallarda Content ID çalıştırılmasıyla ilgiliydi. Content ID, video yükleyen kullanıcılar ile içerikleri bu videolara eklenmiş olabilecek hak sahiplerinin menfaatleri arasında denge kuran sistemdir. Bu hak sahipleri, büyük çoğunlukla reklam geliri elde etmelerini sağladığı için videoların YouTube'da kısmi olarak yayında kalmasına izin vermektedir. Bu nedenle, dünyanın dört bir yanındaki içerik oluşturuculara aksi takdirde bireysel lisans talep edilecek ve hatta telif hakkı yayından kaldırma bildirimlerinin gönderilmesine ve dava açılmasına neden olabilecek şekillerde içerikleri yeniden düzenleme, seçme ve alıntı yapma izni verilmiştir.

Bununla birlikte, bu izin, umduğumuz gibi işlemedi ve topluluklarımızdan bazılarını hayal kırıklığına uğrattık ve şaşırttık. Pek çok geri bildirim aldık ve bu endişelerden bazılarını ele almak için izin sürecini yavaşlattık. MCN'ye bağlı kanalları tarafından yapılan yeni yüklemelere ve kademeli olarak da tüm videolara Content ID özelliğini sunmaya devam ediyoruz. Sizi aşağıdaki değişiklikler hakkında bilgilendirmek isteriz:

Birincisi, Content ID aracılığıyla yalnızca istedikleri içerik hakkında hak talebinde bulunmalarını sağlamak için hak sahipleriyle birlikte çalışıyoruz. Pek çok hak sahibi, YouTube içerik oluşturucularını destekliyor. Örneğin, oyun müzikleri gibi içeriklerde kimin hangi haklara sahip olduğunu açıklığa kavuşturmalarına yardımcı olmak için onlarla birlikte çalışıyoruz. Bu nedenle, güncelliğini yitirmiş Content ID referanslarını devre dışı bırakabiliriz. Ayrıca, bazı hak sahiplerinin yeni hak talebinde bulunmadan önce referanslarını derinlemesine denetlemelerini zorunlu kılıyoruz. Bu önlemler, hatalı hak taleplerinin sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Ancak içerik kullanım politikalarının değişkenlik gösterdiğini ve örneğin oyun yayıncılarının her zaman oyunlarındaki müziklerin hepsine ait hakları kontrol etmediğini lütfen unutmayın.

İkincisi, MCN iş ortaklarımızı kafa karıştırıcı hak taleplerinin ayrıntılı olarak değerlendirilmesi için nasıl hızlı bir şekilde bize gönderileceği konusunda bilgilendirdik. Hak sahiplerinin söyledikleri ile bulunulan hak talebi arasında çelişki olduğunu fark ederseniz lütfen durumu MCN'ye bildirin.

Üçüncüsü, hak talebinde bulunulan müziğin videonuz için çok önemli olmaması durumunda yardımcı olabilecek YouTube şarkı silme ve ses değiştirme araçlarını geliştirdik. Ayrıca, sizi sadece YouTube videoları için değil, oluşturduğunuz tüm içerikler için her zaman ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz telifsiz YouTube Ses Kitaplığı'ndan yararlanmaya davet ediyoruz.

Dördüncüsü, hak taleplerini anlamanıza ve ele almanıza yardımcı olmak için bir sorun giderme aracı geliştirdik. Anlaşmazlık sürecinde bir hak talebine itiraz ederseniz para kazanma özelliği, tüm taraflar için devre dışı bırakılır. Ancak, bir video tekrar para kazanmaya uygun hale geldiğinde bu işlem otomatik olarak gerçekleşir ve tarafınıza e-posta yoluyla bildirilir.

Son olarak, her zaman kötüye kullanıma karşı tetikteyiz. Content ID'nin kötüye kullanılması son derece nadirdir ancak böyle bir durum meydana geldiğinde bunu ciddiyetle ele alır ve her hak talebini araştırırız.

Siz YouTube'u harika bir platform haline dönüştürürken biz de sadece site içindeki bu değişiklikler üzerinde değil, aynı zamanda sektör genelinde yeniliği ve yaratıcılığınızı geliştirmeye devam etmeye teşvik etmek için çok çalışıyoruz.

Saygılarımızla,
YouTube Ekibi

benim de partner kanalıma ingilizce olarak geldi contend id ye kabul edildim diye sevindim tabi fazla uzun sürmedi :)

adamlar diyor ki yakında bütün videolarınız (hak talebi onaylanmamış) devredışı kalacaktır..hadi gelde burdan yak ((

kısacası yolun sonuna yaklaştınız diyor (özgün hariç) :)

Az önce banada geldi bu yazı fakat hem dünya genelinde engellendi yazıyordu hemde herkese acık durumda ve de para kazanmasıda acıktı.Dünya engeli yer yemez söyle bir mail geldi;

İyi haber! xxx adlı videonuza yönelik üçüncü şahıs hak talebi iptal edildi. Bu nedenle, videonuzun para kazanma ayarları geri yüklendi. Dilerseniz videonuzu Video Yöneticisi'nde düzenleyerek bu ayarları belirleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz,
- YouTube Ekibi

Simdi bu ne demek oluyor.Ben anlam veremedim arkadaslar :)

mailden banada geldi partner kanallarıma ama bu bir genel bilgilendirme gibime geliyor benim ..

Az önce banada geldi bu yazı fakat hem dünya genelinde engellendi yazıyordu hemde herkese acık durumda ve de para kazanmasıda acıktı.Dünya engeli yer yemez söyle bir mail geldi;

İyi haber! xxx adlı videonuza yönelik üçüncü şahıs hak talebi iptal edildi. Bu nedenle, videonuzun para kazanma ayarları geri yüklendi. Dilerseniz videonuzu Video Yöneticisi'nde düzenleyerek bu ayarları belirleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz,
- YouTube Ekibi

Simdi bu ne demek oluyor.Ben anlam veremedim arkadaslar :)

banada geldi sanırım 3.taraf gelince para kazanması kapanıyor para kazanma kapanmış ama sonra yanmış o yüzden gelmiş ama bişi kazandırmaz o video bundan sonra.

Hepsini okudum

sanki bundan sonra videolara eşleşen gelmeyecek diye anladım..1 kere okuduğumdan belkide yanlış anladım

Banada geldi bu mail, youtube'un gönderdiği bu tarz maillerden hep korkuyorum çünkü arkasından daima bizi olumsuz etkileyen yenilikler geliyor...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri