Ytpara Mirc

M00nsp3ll

Kayıtlı Üye
Web sitesi
sms.yerinial.net
Arkadaşlar, bir çoğumuzun da rahatsız olduğu üzere, Foruma yeni katılan Yada çok eski üye olup halen Forumu herşeye anında cevap verecek bilirkişi yapan sorusu olduğunda hiçbirşeye bakmadan konu açanlarımız var. Forumda herkesin aradığı tüm cevaplar var arayınca bulunuyor ama arama yapmadan konu açılmaya devam edildikçe aranılan bilgiyi bulmak dahada zorlaşıyor.

Bence bu forumdaki topluluğun ihtiyacı 90 larda yaptığımız gibi Mirc serveri oluşturmak. Eskisi gibi maliyetli birşeyde değil. Konu açmak yerine isteyen istediğini anlık sorar cevaplayan cevaplar. Forumda soru sormak isteyen, başkasına yardım etmek isteyen yine eder. En azından sürekli birbirini tekrar eden konulardan ve cevaplardan arınmış oluruz ve anlık bilgi paylaşımında bulunuruz ne diyorsunuz?

Düşünürseniz benim aktif mIRC sitem var.Youtube ile ilgili kanal açıp orda hertürlü yardım vs yapılabilir.

Haftanın belirli saatlerinde chat kısmı eskisi gibi açılabilir orda hızlıca sorular cevaplanabilir

Bildiğim, duyduğum kadarıyla bu sistem önceden de varmış galiba. Ama o zamanlarda hiç konu açılmıyor diye kapanmış. Bence mantıklı olur. Zaten forum içerisinde her şeyin anlatımı var ahım, şahım anlatılacak şeyleri zaten bilir kişiler konu açarak aktarıyor.

Fakat soru - cevap kısmı için chat idealdir.

Düşünürseniz benim aktif mIRC sitem var.Youtube ile ilgili kanal açıp orda hertürlü yardım vs yapılabilir.

Mantıklı buraya bağlayabiliriz.Bir adet kanal verirsiniz.Süper olur.Eski günlerim aklıma geldi :) Heyy gidi günler heyy.
Ytpara'ya özel bir mirc de hazırlarız hani ;)

forumun chat kısmını açmak yine sıkıntı oluyor bildiğim kadarıyla onun yerine. Mirc serveri olsa, @ sistemi ile zaten tartışmaların istenmeyen şeylerin önüne geçilir. Hemde forumda, sürekli tekrarlananan konuları görmeyiz.

Olabilir veya Skype grubu kurulabilir illa soru-cevap olacaksa. Fakat bu tarz girişimlerde şöyle bir durum söz konusu; "mirc vb. den bana küfür etti, mirc'den dolandırıldım" vb. başlıklar foruma çok ciddi akseder ve sıkıntı oluşur. Mirc de müdahale geç olabilir veya müdahale yetersiz kalabilir. Bunlar sağlansa da forumun varlığına ters olur. Bu durumların hiçbirisi YTPara.Com platformuna değer katmaz bilakis değeri kaybolacaktır.

Şöyle bir sıkıntı olacak bu durumda da:

irc'i belli bir yaş üstü kullanıcı grubu kullanmayı biliyor :)
20 yaş altı arkadaşların çoğunun irc'den haberi yok.
bu tarz konu açan kişilerin çoğunun 20 yaş altı olduğunu göz önünde bulundurursak
bir de bu arkadaşlara irc'i öğretmemiz gerekecek :)

Olabilir veya Skype grubu kurulabilir illa soru-cevap olacaksa. Fakat bu tarz girişimlerde şöyle bir durum söz konusu; "mirc vb. den bana küfür etti, mirc'den dolandırıldım" vb. başlıklar foruma çok ciddi akseder ve sıkıntı oluşur. Mirc de müdahale geç olabilir veya müdahale yetersiz kalabilir. Bunlar sağlansa da forumun varlığına ters olur. Bu durumların hiçbirisi YTPara.Com platformuna değer katmaz bilakis değeri kaybolacaktır.

Skype grubu olmaz ama Mirc olursa @ sistemi olacağından anlık müdahele edilebir.

Skype gruplarında gruplaşmalar oluyor birbirini beğenmemeler arkadan konuşmalar kişi eleyip skype tan çıkarmalar falan ben çok denedim bizim insanlar geçinemiyor bir arada bir türlü :)

Hiç sevmediğim bir sistem. Avantajları olabilir dezavantajları daha çok tabi.
Bir kere aynı sorular sorulup duracak. Çünkü cevabını bulabilecek yer yok.
Burada kimse eski konulara bakmıyor aynı konular tekrar tekrar açılıyor denmiş ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Bakmayanlar konu açıyor ama bakanları bilemeyiz. Kaç kişi yeni konu açmaktan vaz geçmiştir bilinmez. Ki bence bakmayanlardan kat kat fazla bu kişiler.
Ayrıca cevabını alan kaçacak sadece o kişi faydalanacak yarın yine aynı soru sorulacaj ama bir konu etrafında olsa cevabı sitede olmuş olacak.
Forum mantığına aykırı bir sistem ayrıca.
Forum çöplüğe dönüyor olabilir aynı konuların tekrarı ile. Ama buna bir ceza sistemi getirilirse bu sorunda çok çabuk hallolur gibime geliyor
Ayrıca bu sistem forumun işleyişini yavaşlatır. Bu kadar konu açılmaz bu kadar cevap gelmez konulara.
Bana göre olmaması gereken bir şey ama bunu yöneticiler bilir.
Ben lafımı ortaya korum, beğenen alır gider, beğenmeyen bırakır kaçar.
Edit : mirc denmiş. Konu hakkında pek bilgim yok. Ben yine forumdaki Chat sistemi gibi Bir şey sandım. )

çok daha iyi bir yöntemi var teamspeak3 ben yıllardır kullanıyorum oynadıgım online oyun nedeniyle kendime ait ts3 sunucum var suan arkadaslarla toplanıp sesli bir sekilde görüsüyoruz ayrıca kullanımı cok kolay.

Bana kalırsa , benim gibi forumda yeni olan arkadaşların belirli kritere göre konu açması yasaklansın atıyorum 150 mesaja ulaşana kadar ya da 200 mesaja ulaşana kadar.Sonuçta elinin altında konuyu açıp sıkıntısını anında cevaplattıracak bir durum varken gidip araştırmaya üşeniyor insan.Böylelikle bu tarz sıkıntılar aşılabilir sanıyorum.Ben ve benim gibi arkadaşlarda ilgili konuyu araştırıp bulup en fazla o konunun altına yorum yaparak birşeyler sormaları gerekiyorsa sorabilirler.

sitenin popularitesini ve kalitesini düşürür . muhabbet ortamına döner. sabit 1-2 soru cevap konusuyla bazı şeylerin önüne gecilebilir.

mirc en fazla 1 ayda forumun önüne gecer .

şahsen pek olumlu olacagını düşünmüyorum.

chat sistemi aktifken forumu düşünün sadece güncel 10 konu cevaplanırdı gerisi chatte olurdu.

forumdaki son 10 konu bölümü silinmeli ve kullanıcılar kategorilere ve arama yapmaya zorlanmalı.

İyi niyetle olmuyor.

Bana kalırsa , benim gibi forumda yeni olan arkadaşların belirli kritere göre konu açması yasaklansın atıyorum 150 mesaja ulaşana kadar ya da 200 mesaja ulaşana kadar.Sonuçta elinin altında konuyu açıp sıkıntısını anında cevaplattıracak bir durum varken gidip araştırmaya üşeniyor insan.Böylelikle bu tarz sıkıntılar aşılabilir sanıyorum.Ben ve benim gibi arkadaşlarda ilgili konuyu araştırıp bulup en fazla o konunun altına yorum yaparak birşeyler sormaları gerekiyorsa sorabilirler.
Biraz da bu forum insanının aşırı yardımseverliği insanı araştırmaktan vazgeçiriyor. Adam diyor zaten konu açsam en fazla 1 dakika da cevap gelir. Sorun çözülür. Gerçekten böyle ama her forum sitesi böyle değil. Örnek vermeyim forum ismini. Bir konu açıyorum cevap gelmiyor gelmiyor yarım saat geçiyor cevap yok en sonunda iyice araştırıyorum forumu ve bakıyorum ki aylar önce benzer sorun var. Detaylı aramadığımdan bulamamışım. Artık alışkanlık etti mesela o forumda öyle habire konu açmıyorum. Çok nadir.
Biraz da forum ahalisinin bilinçlenmesi lazım. Her konuya cevap yazmayın arkadaş birazda o araştırsın. Ha her konu için demiyorum. Klasik sorulara cevap vermeyin. Daha geçen youtubeyi adsenseye nasıl bağlarım diye konu açıldı. Ya hiç mi insan araştırma yapmaz.

Kendi aranizda iletisimi hizli saglamak adina bu tur seyler yapabilirsiniz ancak site icerisinde kesinlikle bu tur chat sohbet turu seylere izin veremem.

Daha onceki sohbet bolumlerinde bir cok kisi sebesiz yere olmayacak seylerden ceza aldi,uzaklastirildi vs.Zaten foruma yazdiginiz bir konuya 1 dakika icinde 10 kisi cevap yaziyor bence gereksiz.Forumun sorunlari yetmiyormus gibi birde sohbetde olacak her turlu durumla ugrasamam.

Yinede yapmacaksaniz yapabilir kendi aranizda kullanabilirsiniz,forum icinde olmasi malesef su an icin mumkun degil.Yinede ilginiz alakaniz icin tesekkurler.

Çok basit Sitedeki yöneticileri artırmak ve açılan her konu yönetici süzgecinden geçerse ne konu tekrarı olur ne anlamsız konular

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri