Yüksek Görüntülenme Sayısına Düşük Tık Alma Problemi ?

Verywell

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sorunum şudur ki bir günde kanalım 40 bin reklam görüntülenmesi yakalayabiliyor buna karşılık sadece ve sadece 200 civarı bir tıklama geliyor. Reklam görüntülenmesi benden daha düşük olan başka birinin kanalı benden çok daha faza tık alıyor. Bu işi kafaya takmış durumdayım. Çünkü bu sorunum düzelmiyor ve düzelecek gibi de gözükmüyor. Benim gibi bu konuda problem yaşayan arkadaşlar var mı ? olup da bu durumu atlatabilen var mı?

Bu reklam tıklama oranını artıran etkenler nelerdir arkadaşlar ?

Mesela kanalın eski olması, ya da yeni oması mı?
ya da video ratingleriyle mi alakalı ?
ya da kategoriyle mi ?
ve ya içerikle ilgili mi ?

Özellikle en çok tık alan reklam türü Video önü reklam.. Bu reklamın sürekli çıkmasını sağlayacak durum videonun sürekli izlenmesi mi ? yoksa Youtube kendi kafasına göre belirli bi saatlerde mi atiyor bu reklam türünü ?

40 bin reklam sunumuna 200 civarı tık gelince sayfa To'da yerlerde sürünüyor. Bu sayfa To'yu artırabilmek bizim elimizde mi ? Hergün 40 bin izleniim olmasına rağmen her gün de 200 civarı tık gelir mi be arkadaş hiç mi artmaz :)

Partnere geçmekle ne gibi bir alakası var ki bu durumun. Partnerde de aynı reklan sunumları cıkacak yine aynı tık gelecek.

Ben şimdi 40 bin reklam sunuma 200 tık alıyorsam
birisi de 15 bin reklam sunumuna 1200 tık alıyorsa

burada yaş işler var benim açımdan, işte bunu arıyorum

Videolarının süresi kısaysa normal. Özellikle sayfa to %20 olanların tamamı uzun video çalışıyor, içine birçok reklam koydukları için o TO'lara erişiyorlar.

Ama seninki yine de çok az. Muhtemelen videoların kısa, kalitesiz ve türkçe içerik.

insanlarda nasıl bi algı varsa partner sanki daha fazla para veriyor gibi. oysa herşey tamamen kanalla ilgili.
az tık videolarla ilgilidir muhtemelen. çalıştığın kategori böyle olabilir. mesela +18ler de yüksek hit ama çok çok düşük tık veriyormuş. geçen konuşulmuştu hatta.
kategori sağlamsa geriye etiketler kalıyor. etiketler alakasızsa çıkan reklamlar da alakasız olur. mesela araba videosu açıyorum bana parfüm reklamı çıkıyor gibi. herşey düzgünse kanal yenidir. reklamlar oturmamıştır.

Videolarımın türkçe içerikte olduğu doğrudur. Ancak o kadar da kısa olduğu ve kalitesiz olması söylenemez. En kısası 5 Dakikalık ve en beğeni sayıları da fena değil. Benim vermiş olduğum 15 bin izlenime 1200 tık oranını yakalayan kişi de türkçe içerik ve 2-3 dakikalık videolar çalışıyor. Fakat onun kanalı 3 yıllık bir kanal benimkisi ise 2 aylık. Sıkıntının bu eski-yeni olayından kaynaklandığını düşünüyorum.

Arkadaşlar sorunum şudur ki bir günde kanalım 40 bin reklam görüntülenmesi yakalayabiliyor buna karşılık sadece ve sadece 200 civarı bir tıklama geliyor. Reklam görüntülenmesi benden daha düşük olan başka birinin kanalı benden çok daha faza tık alıyor. Bu işi kafaya takmış durumdayım. Çünkü bu sorunum düzelmiyor ve düzelecek gibi de gözükmüyor. Benim gibi bu konuda problem yaşayan arkadaşlar var mı ? olup da bu durumu atlatabilen var mı?

Bu reklam tıklama oranını artıran etkenler nelerdir arkadaşlar ?

Mesela kanalın eski olması, ya da yeni oması mı?
ya da video ratingleriyle mi alakalı ?
ya da kategoriyle mi ?
ve ya içerikle ilgili mi ?

Özellikle en çok tık alan reklam türü Video önü reklam.. Bu reklamın sürekli çıkmasını sağlayacak durum videonun sürekli izlenmesi mi ? yoksa Youtube kendi kafasına göre belirli bi saatlerde mi atiyor bu reklam türünü ?

40 bin reklam sunumuna 200 civarı tık gelince sayfa To'da yerlerde sürünüyor. Bu sayfa To'yu artırabilmek bizim elimizde mi ? Hergün 40 bin izleniim olmasına rağmen her gün de 200 civarı tık gelir mi be arkadaş hiç mi artmaz :)

Hocam bir liste vardı facebook, google linklerini içerisinde barındıran. Bu linkleri adsense'inden engelle zira bu reklamlar çıktıkça kimse tıklamaz, tıklamıyor.

Ayrıca etiketlerin ve açıklamanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela etikete ve açıklamaya uygun reklam çıkmazsa kesin "google arama" ya da "facebook kaydol" reklamları çıkıyor.

Etiketleri ve açıklamayı bol gir yine video ile alakalı olarak aklına ne gelirse gir. Bot kullanmıyorsun galiba? Ben mesela bot kullanmadığım zamanlarda çok çok düşük tıklama geliyordu. Botla attığım videolardan sonra %3 civarı (bu benim için yüksek TO demek) tıklanma oldu.

Mesela şuan dandik kısa videolar attım 4 kanalım var 15 dk'yı geçmeyen. TO %3 civarı. Bot etiketleri ve açıklamayı öyle bir ayarlıyor ki farklı reklamlar çıkıyor ve tıklanıyor.

Hocam bir liste vardı facebook, google linklerini içerisinde barındıran. Bu linkleri adsense'inden engelle zira bu reklamlar çıktıkça kimse tıklamaz, tıklamıyor.

Ayrıca etiketlerin ve açıklamanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela etikete ve açıklamaya uygun reklam çıkmazsa kesin "google arama" ya da "facebook kaydol" reklamları çıkıyor.

Etiketleri ve açıklamayı bol gir yine video ile alakalı olarak aklına ne gelirse gir. Bot kullanmıyorsun galiba? Ben mesela bot kullanmadığım zamanlarda çok çok düşük tıklama geliyordu. Botla attığım videolardan sonra %3 civarı (bu benim için yüksek TO demek) tıklanma oldu.

Mesela şuan dandik kısa videolar attım 4 kanalım var 15 dk'yı geçmeyen. TO %3 civarı. Bot etiketleri ve açıklamayı öyle bir ayarlıyor ki farklı reklamlar çıkıyor ve tıklanıyor.

Hocam çok güzel noktalara değinmişsin. Söylediklerin çok mantıklı. İlk olarak adsense'den tıklanmayacak linkleri engellemek gerek. Açıklamaları ve etiketlere özeniyorum ancak alakasız koyduklarım da oluyor. Daha dikkatli olayım bu konu da bundan sonra.

Bot kullanmıyorum hocam tek tek atmaya çalışıyorum. Eğer ki bu durum düzelmezse Bot'u sadece etiket ve açıklama kısımları için bile kullanabilirim senin deneyimlerine dayanarak.

Sayfa To'yu söylemeye utanıyorum vallaha 0.60larda geziyor benim ki de. Biraz daha düzenli ve titiz olayım ben söylediklerine göre artık, eyvallah bilgilendirme için.

Sayfa to yüksekse tbm düşük sayfa to düşükse tbm yüksek oluyor genelde hasan kel, kel hasan gibi kısır döngü. gelen aynı gibi..

Aynı sorun bendede var şuanda 38k gosterimm 120tık bu normal bişeymi videolar 40dk+ hepsi etiket ve acıklamalarda girdim hala aynı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri