Partner neden kapanani odemez?
Aslinda bu is biraz teknik bir konu.. Soyle ki; kanalinizda cizgi film var ve telif hakki x sirketinin diyelim. Siz partnerdeki kanaliniza video yukleyip para kazanmayi actiginizda, otomatik olarak YouTube'a "bu icerigin tum haklari bendedir" diye bir bildirimde bulunmus oluyorsunuz. Sizin nezdinizde kanalinizin bulundugu partner sirketi de ayni bildirimi yapmis sayiliyor. Gun gelip X sirketi, iceriklerinin YouTube'da baskasi taragindan yayinlandigini gorunce dogal olarak hak talep ediyor. Boyle bir durumda X sirketi, sizin sayenizde haksahipligi beyan etmis sirkete bu icerigin hak talebinin kendilerinde oldugunu ve dogal olarak kazancin kendilerine ait oldugunu beyan ediyorlar. Partner sirket de bunu odemek zorunda oldugu icin parayi size odemeden tutuyor.
Ikinci bir konu; kanalin topluluktan kapanmasi, sahte izlenim ve abone gibi sistemleri aldatici girisimler, sahte tiklama gibi durumlardan kapanan veya mimlenen kanallar. Bu kanallar da yapmis olduklari bu davranistan oturu reklamverenleri zarara ugratmis oldugundan kanallarinin odemeleri durduruluyor veya duraklatiliyor.
Aslinda burada onemli olan konu, partnerin parayi alip almadigi.. Bazen aliniyor bazen alinmiyor. Bunu siz kanal sahiplerinin bilme durumu yok. Bunu partner sirketiniz durust olarak is yapip yapmamasiyla alakali. Eger duraklatilan parayi alip size odemiyorsa orasi kotu ama bazi durumlarda (ozellikle ilk anlattigim durum) yapimci veya hak sahibi sirketler parayi talep eedebiliyor.