AKK Resmen Kalkıyor!!! BTK'den açıklama!!!

hedefyoutube

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ocak 2014
Mesajlar
4.284
Tepkime puanı
0
Puan
36
sonunda-beklenen-haber-geldi-adil-kullanim-kotasi-iyilestirildi-1473450235.jpg

İnternet kullanıcıları için müjdeli haber geldi. BTK, Adil Kullanım Kotası (AKK)'nin iyileştirildiği ve kaldırılacağı ile ilgili açıklama yayınladı.
Günümüzde değişen içerik tüketim alışkanlarıyla oldukça ters düşen belli bir internet kullanımında internet hızının düşürülmesi, internet kullanıcılarına sıkıntılar yaşatıyor ve kullanıcıların tam anlamıyla internetten faydalanmalarına engel oluyordu.

Uzun süredir internet kullanıcılarının AKK'nin şu durumda adil olmadığına dikkat çekmesi, haber sitelerinin AKK'nin iyileştirilmesi ile ilgili sık sık haberler yayınlaması ve hatta kullanıcılar aracılığıyla konunun meclise taşınması, Adil Kullanım Kotası ile ilgili BTK'yı düzenleme yapmaya sevk etti. Yapılan çalışmalar sonucunda kullanıcıları sevindiren haber bugün BTK'dan geldi. BTK, yaptığı açıklamada AKK ile ilgili yeni bir karar yayınladı.

Adil Kullanım Kotası'nın iyileştirilmesi ve BTK'nın aldığı karar ile ilgili kamuoyu duyurusunu sizinle tam olarak paylaşıyoruz. Ayrıca beklediğiniz açıklama geldi mi? Bu konuyla ilgili de yorumlarınızı bekliyoruz. :)

BTK'dan Yeni AKK Düzenlemesiyle İlgili Açıklama
"Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, internet erişim hızı ve veri miktarı kullanıcılar için önemli parametreler haline gelmiştir. Veri kullanım miktarının belirli bir değere ulaşması sonrasında kullanıcının erişim hızının düşürülerek bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilmesine imkân tanıyan ve Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak adlandırılan uygulama içeren tarife ve paketlerin tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Diğer taraftan, artan veri miktarı ve hız ihtiyacı nedeniyle AKN’li paketler sunulan veri miktarı ve AKN sonrası hız açısından tüketicilerce şikâyet konusu olabilmektedir.

Sabit genişbant internet hizmetlerinde AKN sonrası erişim hızları genel olarak 3 Mbps olarak uygulanmakta, mobil genişbant erişimde ise tarife paketine göre farklılaşan AKN sonrası erişim hızları uygulanabilmektedir.

AKN sonrası veri indirme hızının iyileştirilmesi, limitsiz/sınırsız olarak tanıtılan paketlerde AKN veri miktarı ve AKN sonrası erişim hızında tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması amacıyla BTK tarafından kapsamlı bir çalışma yürütülmüştür. Tüketicilerin talep ve ihtiyaçları ile sektörün görüşleri değerlendirilerek hazırlanan taslak düzenlemenin kamuoyu görüşlerine açılmasına karar verilmiştir.

Anılan düzenleme ile; limitsiz/sınırsız olarak duyurulan AKN’li tarife ve paketlerde, tüketicilere eksiksiz ve doğru bilgilendirmenin yapılması amacıyla;

- Her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN değeri ve AKN sonrası erişim hızına açıkça yer verilmesi,

- Bilgilendirmelerin tüketicilerin kolayca erişebileceği şekilde yapılması,

- AKN değerinin % 80’ine ve % 100’üne ulaşıldığında ve AKN seviyesi aşıldığında, uygulanacak erişim hızı hakkında aboneye ücretsiz olarak kısa mesaj ile bilgi verilmesi

hususlarının işletmecilere yükümlülük olarak getirilmesi planlanmaktadır.

AKN veri miktarı ve AKN sonrası hız değerinde de iyileştirme yapılmasını öngören taslak düzenlemede;

- Mobil şebeke işletmecileri tarafından AKN sonrası veri indirme hızının en az 128 Kbps olarak uygulanması,

- Sabit genişbant internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında artırılması,

- AKN kapsamındaki veri kullanım miktarının, hız dengesi de gözetilerek farklı seviyelerde belirlenmesi,

- 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi,

- AKN uygulamasına 31.12.2018 tarihi itibarıyla son verilmesi

amacıyla gerekli analiz ve çalışmaların işletmeciler tarafından 2 ay içinde yapılarak Kuruma sunulması BTK tarafından karara bağlanmıştır.

Taslak düzenlemeye yönelik görüşler http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kamuoyu-Gorusu/Adil-Kullanim-Noktasi bağlantısı üzerinden BTK’ya gönderilebilecek olup tüketiciler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, işletmeciler ve sektördeki tüm paydaşların anılan taslak düzenlemeye katkı sunmaları, katılımcı bir düzenlemenin hayata geçirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:
Beklenen Açıklama BTK'dan Geldi: AKK Resmen Kalkıyor!

https://www.youtube.com/watch?v=8hCsOyFcpfI
 
Son düzenleme:
2 sene var daha ölme eşşeğim ölme
 
Bende dedim yakın bir zamanda kalkacak heralde zaten 2019 da ALLAH bilir neler çıkacak.
 
1 Mayıs'ta AKK hız sınırı yükselecek 2-3 kat. Ayrıca gece 2-8 arası indirmeler kotaya dahil olmayacak, kotayı aşsak bile gece 2-8 arası hız yüksek olacak.

Müthiş bence.
 
İyileştirmeler şuan için gerçekten güzel 24 mbps kullanan adam neden 3 mbps düşsün ki

ayrıca gece download işide bir süre yeterli olacaktır. Şuan için güzel bir haber bence
 
somurucu cuntası başka bir alternatif bulmadan bu ahlaksız uygulamayı birde adil kullanım kotası demiş adına kaldırmaz. kaldırsa bile başka bir formul bulup yine bir cebimizden diğerine koyarken bile onuda kırpa kırpa yine somurmeye devam ederler....
 
Saçma sapan işler.
Yıl oldu 2017 hala AKK var.

Açık site yok zaten, sıkıntı yok sınırsız net, Dizi-Film izleyecek mecra yok, artık insanlar haber okumaktan başka birşey yapamaz zaten.
:D

Edit : Tarih olarak zaten 31 Aralık 2018 Yani 2019 başı oluyor zaten.
 
Son düzenleme:
Saat 1 oldu ama hala akk kalmkmadi hiz dusuk superonline varmi baska kalkmayan

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
şehiriçi olmayan bölgelerde şimdi kalksa bile sıkıntı çıkmaz ama arkadaşlar şehir içi yerlerde boş port bulamıyorlar, hayvan gibi yoğunluk oluyor akşam saatleri bunlar olursa çöker altyapı. Ha para verip altyapıyla uğraşmaz hiçbir sağlayıcıda hazır para geliyorken ceplerine.
 
Dsmart yeni yıl hediyesi olarak 10 gb akk verdik diye mesaj atmıştı.
Halbuki bilmem farkındamısınız, akk lerden bile çalmaya başladılar.
 
Boş port bile kalmamış, millete aynı ipyi kakalıyolar. Akk olmasına rağmen İstanbul'da 20mbit bağlantı parası ödeyip 3mbitle bile bağlanamayan yerler var. Yeni altyapı yapılmadan akk kalkarsa herkes ortalama anca 4-5mbit hızla bağlanır.
 
Boş port bile kalmamış, millete aynı ipyi kakalıyolar. Akk olmasına rağmen İstanbul'da 20mbit bağlantı parası ödeyip 3mbitle bile bağlanamayan yerler var. Yeni altyapı yapılmadan akk kalkarsa herkes ortalama anca 4-5mbit hızla bağlanır.

Hocam 2 yıla çözerler heralde daha zaman var...
 
zeki müren de bizi görecek miii?

Adamlar eve datacenter bağlasa iş görür valla :) bizde adi kullanım kalkacakmı diye tartışa duralım...

https://www.youtube.com/watch?v=J67w1ozffy4

Hocam orda pahalıymış ya :D Siz bir de Romanya'ya bakın :
1000 down 500upload 39 lei = 39tl
Internet prin fibra optica Fiberlink
1000down 200upload
9,45 euro
https://www.telekom.ro/fix/optiuni-internet
500down 25upload 49lei =40 tl
Abonament Internet Connect 500 Mbps| Internet Ieftin | UPC Romania
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri