Yonetime ufak bi oneri

iwocan

Yasaklanmış
Katılım
30 Temmuz 2013
Mesajlar
3.340
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
38
Haftalardir dolandirilma konulari aciliyor. Bu the vakalarin onlenmesi adina bir teklifim var.

Her turlu bos mail, bos kanal ve hosting satisi yapmak isteyenlerden 1000 lira para alinacak. Bu para yonetimin belirledigi hesabi yatirilacak. Bu ucreti yatiranlarin rank'inde Onayli Mail saticisi veya Onayli hosting saticisi yazacak. Saticinin herhangi bir yanlisinda alicilara borclu oldugu miktar bu paradan dusulecek.

Eger bu parayi yatiramayan istemeyen veya guvenilirlik konusunda kendine guvenen kisiler, ytpara'da 1 yilini doldurmus, en az 500 veya 1000 mesaji bulunan 10 uyenin destegini alacak. Bu destegi veren 10 kisi, saticinin herhangi bir yanlisinda satici ile birlikte otomatik ban yiyecek.

Yukaridaki iki sarttan birini yerine getiremeyen kisilerin satis yapmasina izin verilmeyecek. Skype veya baska mecralardan alisveris yapip dolandirilan kisiler sikayet konusu acamayacaklar. Actiklari anda banlanacaklar.

Kurtulursak anca bu sekilde kurtuluruz bu sorunlardan.
 
1000 lira büyük bir miktar olmuş bence para kategoriye göre değişebilir ama diğer düşünce çok iyi
 
böyle olursa ihtiyacı olup bu işleri yapmak isteyen insanlar mağdur olucak bu adiler yüzünden
 
Eger bu parayi yatiramayan istemeyen veya guvenilirlik konusunda kendine guvenen kisiler, ytpara'da 1 yilini doldurmus, en az 500 veya 1000 mesaji bulunan 10 uyenin destegini alacak. Bu destegi veren 10 kisi, saticinin herhangi bir yanlisinda satici ile birlikte otomatik ban yiyecek.

Öneriniz güzel fakat sadece alıntıladığım kısma katılıyorum. Yönetimden kimse hesabında bir üyeye ait 1000 lira olsun istemez. En azından ben istemem :o
 
O zamanda adam kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez deyip 10k lık vurgun yapıp gider :rolleyes:
 
Son düzenleme:
Katılıyorum fakat bin lira fazla olmuş bin lirayı veripde satışa başlayacak cok az kisi vardır herhalde
 
Ytpara artık büyük bir pazar
Ve dolayısıyla dolandırıcıların iştahını kabartması beklenen bir şey. Bence çok güzel bir fikir.
Önce teminat gösterecek sonra alışveriş konusu açacak
 
1 yıl , 1000 mesaj ve 10 üye desteği bencede çok mantıklı [MENTION=11620]era[/MENTION] bir pilot uygulama yaparak bu işleyişi başlatırsanız çok memnun olurum. En azından artık bu şartları sağlamayanlar yarından itibaren satış konusu açamaz birşeyler satamaz.
İnsanlarda hergün mağdur olmaz.
 
direkt 1000 tl değilde yapacagı satıs kadar falan bir miktar yatırabilir
 
güzel olur valla artık 2 mail açan 2 gün sonra mail satıcısı oluyor başımıza onun için kaliteli işler çıkmıyor dolandırıcılarda çıkıyor tabiki

bu yöntemle kaliteli işlerde ortaya çıkar sitenin kalitesi dahada artar
 
1 yıl , 1000 mesaj ve 10 üye desteği bencede çok mantıklı [MENTION=11620]era[/MENTION] bir pilot uygulama yaparak bu işleyişi başlatırsanız çok memnun olurum. En azından artık bu şartları sağlamayanlar yarından itibaren satış konusu açamaz birşeyler satamaz.
İnsanlarda hergün mağdur olmaz.

1000 mesaj ve 10 üye desteği istenmez hocam. Ben bile şimdi 10 üye bulamam:( Yeni kayıt olan biri nasıl bulsun? Şöyle olur satış yapmak isteyen ya yönetimden birini kefil gösterir yada forumda 500 mesaj üzeri 2 veya 3 kişiyi kefil gösterir. Bu şekilde bir uygulama olur.
 
yakında aracılık hizmetleri diye konu açacağım.alıcıdan parayı satıcdan ürünü alıp devir ve güvenlik işlemlerini yapacağım.yüzde on da komisyon alırım olur biter:D

örneğin adsense yada kanal satışlarında
vds kısmında ne yapabilirim çözemedim.bir satıcıyla anlaşıp süre bitiminde iade edebilirim belki.
yada paypal ticaretinde dispute hakkınızı kullanın.
 
Ben bir yılı aşkın suredir bu işle ilgileniyorum ve foruma uyeyim . Gerekli gereksiz post kasmadım diye benim güvenli dedigim ismin geçersiz olması çok doğru değil bence
 
Harika fikir.. Sonuna kadar desteklerim. Peki 1000 tl yi veren arkadaş, hem dolandırıcılık yapıp hemde bu yetmezmiş gibi 1000 tl sinin gasp edildiğini söyleyip dava açabilirmi acaba? Yani yazılı olmadan kanıt olmadan bu tip önerilerde biraz riskli gibi. Ama yinede çok mantıklı.. Düşünülmeli.

Forumda yeterince üye var. Görüldüğü üzerede yeni gelen üyeler yanlış anlamasın ama faydadan çok zararda oluyor. Üye alımı zorlaştırılsın. 20 tl ne ki herkes üye olur. 250 tl olsun. Para kazanmak isteyen elini cebine atacak. Kimse vermeden kolay kolay kazanamaz bu hayatta. Premium üyelikler herkese verilmesin mesaj sayısı arttırılsın. Forum rengarenk maşallah :) Adam dün üye olmuş bugün premium.
 
1000 mesaj ve 10 üye desteği istenmez hocam. Ben bile şimdi 10 üye bulamam:( Yeni kayıt olan biri nasıl bulsun? Şöyle olur satış yapmak isteyen ya yönetimden birini kefil gösterir yada forumda 500 mesaj üzeri 2 veya 3 kişiyi kefil gösterir. Bu şekilde bir uygulama olur.
Bir önlem alında artık nasıl düşünürsünüz bilemem. En azından önüne gelenin insanları dolandırdığı bir forum ortamı olmasından bir nebze kurtulalım.
 
Bu fikri daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

1) Müşteri parayı foruma yatıracak
2) Satıcı ürünü teslim edecek
3) Müşteri ürünü onaylayacak (veya teminat süresi bitimi beklenecek)
4) Para satıcıya verilecek.

GG mantığı bir sistemle olur bu. Başka alternatifi zor. Bir de emanetçi kim olacak? Bu işlerle uğraşabilecek mi?
 
Ben forumda bircok kisiden cok sayida kanal satin aldim ve bir problem olmadi.
Belkide satis sartlarindada bir duzenleme yapilabilir.
Soyleki; partner kanal satan arkadaslara oncelikle benim kendi sartlarimi soyluyorum.Kabul edenden kanal aliyorum,etmeyenden almiyorum.
Ornek olarak, bana 20 tane kanal hazirla.
sartlarim; Once kanallar yapilir partnere sokulur, kontrat vs imzalanir, kurtarma adresi benim verecegim mail olur. Hersey tam bittikten sonra haber edersiniz, ben kanallari tek tek kontrol ettikten sonra paranizi oderim.ONDEN PARA HICBIR ZAMAN GONDERMEM.Kanallara video yuklemedende kapanirsa yenisini isterim.Bu sartlari kabul ediyorsan yap. Bu sekilde 1.5k tl lik kanal satin aldim.Hicbir sorunda cikmadi.Kapanan bazi kanallarida arkadaslar geri yenisini verdi.
Tamam forumda dolandirici cok, ama isini temiz yapan karakterli ve durust insanlarda var.Onemli olan onlari bulmak.
Satis yapanlarin enaz 5 kefil bulmalari ve herhangi bir dolandiricilik oldugunda kendinin ve kefillerinde banlanmasi caydirici ve musteriyi koruyan bir kural olur.Mesaj sayisi ve foruma kayit tarihide gozonune alinmali. Hala hazirda kurtarma mailinden haberi olmayan ,partner ile usa onayli kanali ayni zanneden vatandaslar kanal satiyor.Bu gibi olaylar gercektende kaliteyi dusuruyor.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri