1 Ayda 3. IP Ban

SomaliFakiri

Kayıtlı Üye
Herkese selamlar dostlar,
Bugün 1 ay içinde YT'dan 3. IP banımı yemiş bulunmaktayım. Üçüde spamdan dolayı. Anlamadığım noktalar var, buraya arkadaşlar yazıyor spamdan 3 kanalım gitti, spamdan 5 kanalım kapandı tarzı. Benım 3 banda da o IP'den girdiğim tüm Gmail hesapları+kanallar banlandı. Birden çok VPS kullanıyorlar da sadece giden VPS'yi mi yazıyorlar, yoksa bu işten IP ban yemeden sıyrılmanın bir yolu var mı?

Beraber tartışalım,yardımlaşalım. Ben birkaç yol denedim, 100'den aşşa video da attım, kanalı açıp 2-3 gün beklettim, tek Gmail'de 5den fazla kanal bulundurmadım ama sonuç nafile. Spamla para kazanan-kazanamayan arkadaşlar yorumlarınız önemli, beraber bir çözüm bulalım bu işe.
[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Hocam bir arkadaş sizin 1000 kanalla çalıştığınızı söylemişti. Nasıl spama takılmıyorsunuz, sizin düşünceleriniz önemli,şimdiden teşekkürler.

Benide korkuttun şimdi, butun kanallarıma aynı IP den giriyorum :eek:

VDS A: Fransa lokasyonlu fransız başkası gibi davranıyorum.

Kanalı burdan açıyorum, kanalla ilgili her işlemi sadece bu VDS den yapıyorum, başka hiçbiryerden giriş vs yapmıyorum burdan açtığım kanallara sadece VDS A ile bağlantılı oluyor kanalım.

VDS A dan 10 civarı kanal açıp 1 ay dolunca yeni VDS B ye geçiyorum böylece risk ortadan kalkıyor aynı şekilde VDS B den de yeni kanallar açıp aynen devam ediyorum.

İşin püf noktası 1 yt hesabı ile sadece tek VDS den giriş çıkış yapıyorum.

10 gündür bir sorun yok çok şükür.

Gmail hesapları banlanınca onları mail adresi olarak kullanamıyor muyuz?

Re: Cevap: 1 Ayda 3. IP Ban

Gmail hesapları banlanınca onları mail adresi olarak kullanamıyor muyuz?

aynen bi spam yediğinde bi telefon onayı istiyor, onu girdikten sonra kanallara giriş yapamıyorsun ama mail halen aktif oluyor.

Kardeşim eğer bir kanalını bile spam kasıyorsun yani günde en az 25 video atıyorsan o kanalı yakaladığında direkt banlıyorlar ip felan hikaye farklı vds ten yani farklı ipten girdiğin kanallarıda banlıyor bunu bulmalarıda zor değil adsense youtube aynı zaten en basitinden adsensene bakıp g-maillerden anlarlar.E kitapta spama çözüm bulduğunu söyleyenlerde vardı bir arkadaş denemiş verim alamamış ona verdiği cevap şu ;

-spam konusunda bende de sıkıntı var hocam işe yaramadı
+K7 vb. yerden alınan mailler üzerinde spam yemeniz gayet normal. Gerçek telefon hatları ile doğrulama yapmadığınız taktirde yine spam yersiniz.

Ve ayrıca aynı anda 100 küsür video atmanız durumunda da spam gerçekleşir.

Bu spamı bence çözen çok az kişi var %90'ı çözemiyor.Kanal sayını aza indir çok izlenecek videolara yönel yoksa spama çözüm çok zor.Spama çözüm bulan birileri çıkar mı bilmiyorum ama bence çıkmaz çoğu eğer bu işin bir taktiği varsa söylemez.

VDS A: Fransa lokasyonlu fransız başkası gibi davranıyorum.

Kanalı burdan açıyorum, kanalla ilgili her işlemi sadece bu VDS den yapıyorum, başka hiçbiryerden giriş vs yapmıyorum burdan açtığım kanallara sadece VDS A ile bağlantılı oluyor kanalım.

VDS A dan 10 civarı kanal açıp 1 ay dolunca yeni VDS B ye geçiyorum böylece risk ortadan kalkıyor aynı şekilde VDS B den de yeni kanallar açıp aynen devam ediyorum.

İşin püf noktası 1 yt hesabı ile sadece tek VDS den giriş çıkış yapıyorum.

10 gündür bir sorun yok çok şükür.

1 VPS'den 1 kanal açıp full ona mı video yüklüyorsun? Yoksa 1 vps den 10 kanal açıp 10 kanala da mı video yüklüyorsun ?

1 VPS'den 1 kanal açıp full ona mı video yüklüyorsun? Yoksa 1 vps den 10 kanal açıp 10 kanala da mı video yüklüyorsun ?

1 VDS den 1 ayda 30 kanal açabilirsiniz bu sayıyı geçmenizi önermem

Bu 30 kanal sadece o VdS ile yönetilmeli başka yerden giriş yapılmamalı o kanallara

1 VDS den 1 ayda 30 kanal açabilirsiniz bu sayıyı geçmenizi önermem

Bu 30 kanal sadece o VdS ile yönetilmeli başka yerden giriş yapılmamalı o kanallara

işte bu sorunun cevabını arıyordum, teşekkürler :)

birde 1 gmail hesabı ile kaç tane kanal açmalıyız ?
1 kanala günde kaç video yüklemeliyiz ?
Adsense hesabımıza her yerden girsek sorun olur mu ?

1 gmail ile 1 kanal açıyorum ben alt kanal yöntemine ısınamadım
100-150 yüklerim her kanala günde
Adsense e giriş yeri sorun olmaz

1 gmail ile 1 kanal açıyorum ben alt kanal yöntemine ısınamadım
100-150 yüklerim her kanala günde
Adsense e giriş yeri sorun olmaz

teşekkürler, son sorum :)

mesela adsense ödemesi 15 inde gerçekleşiyor, kanalımız ayın 25 inde spamdan dolayı kapatıldı, bu durumlarda ödemeleri alabiliyor muyuz? Yada telif den v.s den kanal kapatılıyor mu ?

bence olayın ip ile alakası %10 ihtimal. İp ile kalakalı olmuş olsa ücretli bot sistemi kullanan arkadaşların halini düşünemiyorum. Toplu katliam gibi.

Olay bana göre tamamen yükleme ile alakalı.

benim 10 kanalım var 10 kanalada aynı yöntemi uyguluyorum kapanan kanal sayısı 6-7 diğerleri aktif.

ip ile akalı olsaydı tüm kanallarımın kapanması gerekti.

Burda önemli olan videoların nasıl yüklendiği bence.

Re: Cevap: 1 Ayda 3. IP Ban

bence olayın ip ile alakası %10 ihtimal. İp ile kalakalı olmuş olsa ücretli bot sistemi kullanan arkadaşların halini düşünemiyorum. Toplu katliam gibi.

Olay bana göre tamamen yükleme ile alakalı.

benim 10 kanalım var 10 kanalada aynı yöntemi uyguluyorum kapanan kanal sayısı 6-7 diğerleri aktif.

ip ile akalı olsaydı tüm kanallarımın kapanması gerekti.

Burda önemli olan videoların nasıl yüklendiği bence.

Nasıl yüklendiği hakkında 1 den fazla yol mu var? Kaça bölüyorsun mesela?

teşekkürler, son sorum :)

mesela adsense ödemesi 15 inde gerçekleşiyor, kanalımız ayın 25 inde spamdan dolayı kapatıldı, bu durumlarda ödemeleri alabiliyor muyuz? Yada telif den v.s den kanal kapatılıyor mu ?

Adsense ödemeler 25-30 arası yapılır 10-15 arası kesinleşir
Spamdan kapanan kanalların kazançları ödeniyor diye biliyorum
3 ihtar almak kanal kapanma sebebidir

Bu soruyu bende merak ediyorum. aynı ipden girdiğim kanal çekme işlemi yaptığım hesapların hepsi banlandı spamdan. manuel girdiğim banlanmadı :D hiçbişe anlamadım :D

Cevap: Re: Cevap: 1 Ayda 3. IP Ban

Nasıl yüklendiği hakkında 1 den fazla yol mu var? Kaça bölüyorsun mesela?

yöntem çok.

*youtube hariç diğer sitelerden yüklediğim video kanalları uzun dayanıyor mesela

*günde 15-20 kanal yerine günde 2-3 arası kanala yükleme yapıyorum haftada 1 sıra geliyor gibi bişey buda uzun dayanıyor.

* aynı ipden günde en fazla (her kanala) 50 video atıyorum (ip başına 150 video düşüyor ortalama)

youtube to youtube yaptığım nekadar kanalım varsa spamdan kapandı.

O yüzden youtubeden mümkün olduğunca uzak durmaya bakıyorum.

hocam bende vdsten giriyorum 3000 den fazla video attım tek kanala şuanlık bir sıkıntı yok 1 ay oldu. farklı cihazlardan girmeniz o hesabın spam olarak algılanmayacagı anlamına gelmez, aynı başlıklar kullanan ve aynı dosya ile karşılaştırılan dosya isimleri mesela "deneme.mp4" dosyasını hangi kanal çok önceden eklemiş ve hangi kanal yeni eklemiş, aynı başlıklarla aynı dosya ve video görüntüsünü algılayan youtube sizi sistemden atıyor bunu bir google bot yapıyor bir diğer örneğini blogger otomatik spam algılama algoritmasında görebilirsiniz. Bu algoritma googlenin spama karşı üretmiş olduğu inanılmaz bir sistem bu nedenle mümkün oluğunca aralara özgün veya çok daha az yüklenilmiş dosyaları ekleyebilirsiniz. Bütün tecrübelerim bloggerdan alıntıdır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri