1 km'den wireless sinyal almak için..

Neti yükseltmek olmuyor. Yükseltince sürekli net kopuyor...Yani benim olduğum yere hizmet vermeiyorlar...1 mb ile bağlanıyorum...Yoğunluk olunca zaten youtube yi hiç açamıyorum...

neredesin sen, ttnet kullanıyorsan bi ara adamları, bazen internet kopmalarında teknik bi sorun oluyor, 2 sene önce benim başıma gelmişti düzelttirdim 2 senedir sorunsuz kullanıyorum

Arkadaşlar şöyle yapalım. Bu işlerde uzun mesafelerden sinyal almak öyle sitelerde 1km menzilli diye satılan cihazlarla yapılamıyor.
Belki inanmassınız ama anlatacagım yöntemle 20 km uzaklıktan sinyal alanlar mevcut. YouTube de videolarını bulabilirsiniz.
Peki hangi alet edavatlarla bu yapılabiliniyor.
Defalarca kez yüzlerce acces pointler denendi bu deneyler için. Ve su cihaz üzerinde stabil bağlantı kurulduğu sonucuna varıldı.
Ubiquiti Bullet 2HP
UBIQUITI - Ubiquiti Bullet 2HP

Arkadaşlar bu acceess point antensiz satılıyor. Omni, Panel gibi birçok anten tipi bu cihaza bağlanabiliyor. Peki uzun mesafeden sinyal almanın sırrı ne?
Sırrı Panel antenler arkadaşlar. Bu antenler yönlü antenlerdir. Ve çok dar açılarda uzun mesafelere sinyal basıp sinyal alabilirler.
ALFANETWORK - ALFA APA-L2419 PANEL ANTENA 19dbi PANEL ANTEN

Bu linktekiler sadece bir örenek, onalrca marka mevcut panel anten olarak. Ama cihazımın Bullet 2 Hp

Bu sistemler dışarı kuruluyor arkadaşlar. Cat5, cat6 kablolar ile. Genelde çatıya balkona kuruluyorlar.

Dukkandaki interneti 2,5 km uzaktaki bagevinde oradanda 2,5 km uzaktaki evimde kullaniyorum tplink5210g ile bulundugum bolgede adsl harici destek altyapi yok sehirlerde vdsl fiber yada hipernet ile daha guclu baglanti saglanabilir ust model cihazlarla.

Bu tarz HighPower çıkışlı usb adaptörlerin en sağlamı alfa awus036h/hnr dir 1km vs. bunlar masal arkadaşlar herhangi bir unix işletim sisteminde 20 tane wireless gösterir size highpowerların genel sorunu bu 5diş çekene bile bağlantı kuramaz. Birde çok önceden Dark Kinemax kullanmıştım gayet iyi bir cihaz pentest için ondada 1km garanti değil :). Prof. bişey arıyorsan kesinlikle bullet 2 hp + 18-21 dbi panel anten istediğin uzaklığı 8katıyla çarp :D tek sıkıntısı unix desteği yok :)

açık alanda alabilir ama sağlıklı bir bağlantı olmaz.

Birde wireless alcılıdan çok wireless dağıtan cihazın kaliteli olması lazım.

aynı binada veya karşı binadaki internete bağlanmaya çalışsaydınız çok rahat bağlanabilirdiniz.

1km olayı açık alanda doğrudur bağlantı yaparsınız ama sağlıklı olmaz.

Şehir merkezinde konaklayan arkadaşlar için (cafe,pastane, free internet olan verler) alfa marka adaptörleri öneririm.

kapalı alanda 1km imkansız benim kullandığım ewn720 var 500-1000 metre çekiyor açık alanda (açık dediğim cadde boyu)
cihazda bu;
everest-ewn-720-150-mbps-8m-usb-uzatma-kablolu-kablosuz-adaptor-ewn-720-658574_1393544841.jpg

Birtane bullet2hp+18 DBİ Panel anten al interneti alacağın yere konumlandır çok rahat alırsın neti ben. bir buçuk yıldır kullanıyorum 4.250 km de artı aldığım yerde engeller olmasına rağmen

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vericiyi yüksek bi yere koyarsanız mümkün.bizzat kendi kardeşim yaşadığı yer itibariyle imkanlar biraz kısıtlı kendisi 2 km den alıyor internetini. internette biraz araştırırsanız satılan wireless ler görebilirsiniz. ev vs önemli değil o kadar. arada en az 50 60 adet bina vardır ve geçen baktm sinyal gücü %90 yazıyodu :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri