1 Mayıs 2017 btk akn iyileştirmesi kararı

severall

Kayıtlı Üye
Btk 27 aralıkta aldığı kararla akn'de iyileştirme yapacağını açıklamıştı fakat ortada hala net bir bilgi yok.Bu kararlar yeni aboneleri mi kapsayacak yoksa mevcut abonelerde bu uygulamadan nasibini alacak mı kimse net bir şey söyleyemiyor.Net bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.Zira önemli bir olay 1 mayıs tarihide yaklaştı açıklamada en geç 1 mayıs diyor ama superonline ve türk telekomdan daha tık yok.

Madde 6: Sabit şebeke işletmecilerinin AKN uygulanan sabit genişbant internet tarife ve paketlerinde AKN sonrası veri indirme (download) hızlarının aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde uygulanması.

Madde 7: 02:00 - 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi ve AKN’nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde AKN sonrası indirme hızı kısıtlarının uygulanmaması.

"6 ve 7’inci maddelerinin ise en geç 1 Mayıs 2017 tarihine kadar uygulanmasına başlanması"

Normal ülkelerde 1 Mayıs son tarih kararından sonra çoktan uygulanmaya geçilmişti bile. Ama burası Türkiye, Turk Telekom ve Turkcell son güne kadar bekleyecekler muhtemelen en fazla kârı alabilmek adına.

Muhtemelen AKK'den sonra düşen hızlar iyileştirilecektir. Ama saat 2-8 arası indirmelerin kotaya dahil edilmemesi olayını hemen becerebileceklerini sanmıyorum.

Normal ülkelerde 1 Mayıs son tarih kararından sonra çoktan uygulanmaya geçilmişti bile. Ama burası Türkiye, Turk Telekom ve Turkcell son güne kadar bekleyecekler muhtemelen en fazla kârı alabilmek adına.

Muhtemelen AKK'den sonra düşen hızlar iyileştirilecektir. Ama saat 2-8 arası indirmelerin kotaya dahil edilmemesi olayını hemen becerebileceklerini sanmıyorum.

bu kesin mi ? ben uzun zamandır araştırıyorum hala inanasım gelmiyor yeni abonelere getirecekler gibi geliyor mevcut aboneler yine aynı tas aynı hamam devam edecek gibi geliyor.Yada 1 mayıs tarihini uzatacaklardır gibi geliyor çünkü 1 mayıs geldi nerdeyse ama kimsede ses seda yok.Umarım bu çağ dışı akk uygulaması 1 mayısta karar yeter artık

AKK kalksa dahi maximum hız 24 mbps alınacak deniliyor. Yani 35 , 50, 100 mbps hızlar hayal olacak. Şu anda mevcut bu paketleri 35, 50,100 hız alanların hızları sanırım 24 mbps ye düşürülecek. Bu hızlara çıkmak için illa paketleri olacaktır ancak fiyat olarak uçuk fiyatlar göreceğiz

Son düzenleme:
Bu olay ile ilgili 16 nisan öncesi kamuoyu yapıldı yapıldı yoksa olabildiğince gecikir ve kağıt üstünde kalır diye düşünüyorum..

AKK KALKMAYACAK. Bunda bir anlaşalım. Kalkış tarihi 1 Ocak 2019.

Sadece 1 Mayıs'ta AKK'den sonraki hız biraz yükselecek.

8 - 16Mbps arası AKK'den sonra 5Mbps,
16 - 24Mbps arası AKK'den sonra 8Mbps,
24 - 50Mbps arası AKK'den sonra 16Mbps,
50 - 100Mbps arası AKK'den sonra 24Mbps,
100 - 500Mbps arası AKK'den sonra 32Mbps,
500 - 1000Mbps arası AKK'den sonra 64Mbps

Bu çalışma mobil ağlar için 1 Mart 2017 tarihinden itibaren, sabit genişbant kullanımında ise 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Adil Kullanım Kotası ise 2018 yılı sonunda tarihe karışacak.

Bu çalışma mobil ağlar için 1 Mart 2017 tarihinden itibaren, sabit genişbant kullanımında ise 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Şu anda paketim 35mbps AKN sonrası 1 mayısta 16 mbpsye düşecekse yine iyi. İnşallah böyledir. Fiyatlar hakkında bilgi varmı. Değişecekmi acaba
Yalnız bir anormmalik yokmu :)
Mesela 50mbit/sn hızım var diyelim. AKN sonrası indirme hızı 16mbps mi olacak yoksa 24 mbps mi olacak.
ALt ve üst sınırlar saçma verilmiş

Son düzenleme:
Akk kalksa veya hızlar 200 mbite çıksa neye yarar? Alt yapı yok bişey yok 16 Mbit parası ödüyoruz aldığımız hız maximum 6 mbit soruncada alt yapınız desteklemiyor ee ne yapalım kendimiz mi türk telekomdan evimize hat çekelim? Bu alt yapıyı sağlayacak kim yine kendileri kısa ve öz pek bi değişiklik beklemeyin bence..

Ayin 1'ine kadar ebemiz agladi ne iyilestirmesinden bahsediyorsunuz?

Ayin 1'ine kadar ebemiz agladi ne iyilestirmesinden bahsediyorsunuz?

olayı anladın mı sen ? 3 mbpsten kurtuluyorsun ben 25 mbps kullanıyorum şu an akkyi geçsem bile 16mbps kullanacağım 02:00-08:00 arası kota kalkıyor yani çok önemli bir gelişme 3 mbps saçmalığı kalkıyor 19'da ise akk tamamen inş kalkacak

---------- Spam Engelliyici 17:51 ---------- Önceki Mesaj 17:50 ----------

tarihe karışacağı belli değil sadece karar verilecek o gün akk kalkmıyor diye de karar çıkabilir

Oturduğum evime 100gb den fazla kota veremıyormuş ttnetcim.2tane internet bağlattım bende ay sonunu zar zor çıkarıyoruz konu başlıgını okuyunca çok mutlu olmuştum ancak değerlere baktığımda zaten ben 16mb parası ödüyorum ancak 6mb ile bağlanıyorum sanırım benı bağlayan pek birşey yok gibi :D

+ olarak ttnetciğim bu yasayada bir kılıf bulacağına inanıyorum ben
yükleme hızım 0.2 olarak örçen hız testi sanıyenın 10da 1 i kadar 0.7 yaptı dıye hızın senın 0.7 diyebiliyor :D
Normalde hız 4-5 mb olarak gösterip sanıyesıne 10mb e vurdurur işte sizin hızınız 10mb derler:D

Birde şunu eklemek isterim 2 internetim var 16mb hızında
1. net ilk bağlattıgım 6mb hızla bağlanıyor
2. si 12-13mb le bağlanıyor
ttnetımı aradım dedım aynı evde aynı hız olması gerekmıyor mu durumu iza ettim hemen güncelliyorum beyfendi dedi güncellenmesı 2-3 saat sürer dedi canım ttnetım şimdi hız testi yaptım 13 olan 6-7 arası oynuyor ikisini ne güzelde dengelemiş canını yediğim

Son düzenleme:
Oturduğum evime 100gb den fazla kota veremıyormuş ttnetcim.2tane internet bağlattım bende ay sonunu zar zor çıkarıyoruz konu başlıgını okuyunca çok mutlu olmuştum ancak değerlere baktığımda zaten ben 16mb parası ödüyorum ancak 6mb ile bağlanıyorum sanırım benı bağlayan pek birşey yok gibi :D

+ olarak ttnetciğim bu yasayada bir kılıf bulacağına inanıyorum ben
yükleme hızım 0.2 olarak örçen hız testi sanıyenın 10da 1 i kadar 0.7 yaptı dıye hızın senın 0.7 diyebiliyor :D
Normalde hız 4-5 mb olarak gösterip sanıyesıne 10mb e vurdurur işte sizin hızınız 10mb derler:D

bende ttnette bu hız saçmalığından mağdurdum superonline 25 mbpsye geçtim 28-29 mbps görüyorum.Fakat ttnet te var mı bilmiyorum bende vpn torrent engellemeleri oluyor hatta insta canlı yayını bile donuyor.Hepsi birbirinin aynısı

olayı anladın mı sen ? 3 mbpsten kurtuluyorsun ben 25 mbps kullanıyorum şu an akkyi geçsem bile 16mbps kullanacağım 02:00-08:00 arası kota kalkıyor yani çok önemli bir gelişme 3 mbps saçmalığı kalkıyor 19'da ise akk tamamen inş kalkacak

---------- Spam Engelliyici 17:51 ---------- Önceki Mesaj 17:50 ----------

tarihe karışacağı belli değil sadece karar verilecek o gün akk kalkmıyor diye de karar çıkabilir

Ben aylardir 50 mbps kullanip o kadar AKK'Ye girmeme ragmen daha hic 3 mbps gormedim. Sistem aciklarini kullanin, toplum muhendisligi yapin. Turk Telekom ve SO icin gecerli digerlerini bilemem.

bende ttnette bu hız saçmalığından mağdurdum superonline 25 mbpsye geçtim 28-29 mbps görüyorum.Fakat ttnet te var mı bilmiyorum bende vpn torrent engellemeleri oluyor hatta insta canlı yayını bile donuyor.Hepsi birbirinin aynısı

ben youtubeden 480p müzik dinlerken donmaların olduğunu biliyorum akk'yi aşmadan.Önemli olan yükleme hızı olduğunu düşünüyorum oda ttnetin verdiği 0.3-0.7 arası olan değer.Film izlemeden önce açıp bı 10-15 dk beklemek alışkanlık halıne geldı artık :D

---------- Spam Engelliyici 17:59 ---------- Önceki Mesaj 17:58 ----------

kardeşim ne hiç yoktan iyisi. benim akk den sonra 24 mbts olucak gece 2 ile sabah 8 arasıda akk den sayılmıyor. daha ne istiyorsunuz :D

ödediğim paraya değecek bir internet istiyorum ben :(

kardeşim ne hiç yoktan iyisi. benim akk den sonra 24 mbts olucak gece 2 ile sabah 8 arasıda akk den sayılmıyor. daha ne istiyorsunuz :D

Mesela kota hiç olmasa?

Benim hızım 24 mbit, önceden 3 oluyordu şimdi 8 olacak. Evde 5 kişi cihaz kullanıyoruz, aynı anda internete girdiğimizde 8 de yetmez 10 da yetmez. AKK komple olmamalı.

Hiç yoktan iyidir o yüzden. Mükemmel harika müthiş bir şey diyemeyeceğim maalesef benim param kıymetli, bu kadar para sayıp berbat hizmet almayı kabullenemiyorum hâlâ.

2019'da kalkacak AKK, tepkim buna. 2 seneye yakın daha bu AKK çilesini çekeceğiz.

ben youtubeden 480p müzik dinlerken donmaların olduğunu biliyorum akk'yi aşmadan.Önemli olan yükleme hızı olduğunu düşünüyorum oda ttnetin verdiği 0.3-0.7 arası olan değer.Film izlemeden önce açıp bı 10-15 dk beklemek alışkanlık halıne geldı artık :D

---------- Spam Engelliyici 17:59 ---------- Önceki Mesaj 17:58 ----------

ödediğim paraya değecek bir internet istiyorum ben :(

Şu an 29mbps yükleme 5,15 mbps upload var ama torrente girdiğim an internet deliriyor engelleme koymuşlar.İlk zamanlarda torrent indirmeye başladığımda torrent kesiliyordu modemde de mi pcde mi sorun var diye bakınırken bir çok kullanıcıda olduğunu gördüm torrent vpn canlı yayınlar sopcsst felan filan hepsi engelli zar zor giriyorum hotspot zenmate gibi popüler von ler engellenmiş çalışmıyor kıyıda köşede bir kaç vpn kalmış onlar çalışıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri