1 Senede matematik halledilir mi ?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, belki bilenleriniz vardır ben LYS-5 Yani dil sınavına hazırlanıyorum. Hedefimde ingilizce öğretmenliği var.

Fakat ben küçüklükten beri Hukuk,psikoloji gibi bölümleri istemiştim fakat 2-3 sene önce hiç bir şeyin farkında değildim o yüzden zor geldi matematik seçmedim. Şimdi çok pişmanım..

Matematik çözmekten haz alıyorum bu sıralar hobi olarak çözüyorum. Bu sene eğer istediğim yeri kazanamassam 1 sene daha hazırlanmak istiyorum.

1 senede YGS ve LYS matematiği halledilir mi ? 1 gün bile sektirmeden düzenli en az 2-3 saat çalışılsa ?

malesef hocam altyapı gerekli

Eğer sıfır sayılırsan, 2-3 saat az. Hele ki LYS için.

Çok aktif 4 saat çalış minimum. Daha fazla bile gerekecek.

dostum altyapına bağlı herşey eğer varsa birşeyler 6 aya bile halledersin

Hukuk yada psikoloji için gerekli matematiği 1 senede halledebilirsin.Ama aslında bu sorunun cevabını bir tek sen biliyorsun, cevap anahtarı sende.Ne kadar çalışacaksın, bir konuyu ne kadar süredr tam anlamıyla kavrayabilirsin.Bilemiyorsanda bir tek tecrübeyle yani deneyerek öğrenebilirsin.

Zamaninda 4 islemden ibaret birisi olarak adam gibi oturup calismistim, sayilar ve uslü ve köklü sayılar konusunu 1 ayda halletmistim. Sonra bu forumla karsilastim olan oldu :D

Ya kafam basıyor matematiğe istesem yaparım yani anlamakta zorlanmıyorum fakat 9.sınıf konularını falan hiç hatırlamıyorum sınavlardan geçsem yeter diye düşünüyordum o yüzden. Günde en az 3 saatimi harcarım matematiğe. Yazın ygs matematiğini bitirip 9 ay lys matematiği çalışırım diye düşünüyorum

sağlam bir kaynak edin kendine, matematiği soru yapısına göre ezberleme, esas teknik mantığına oturtmaktır, mesela türev ne demek ve nasıl çalışır? eğim nedir? polinom fonksiyon nedir yapısı nedir? fonksiyon yapılarını iyi oturt, temeline indirge, ve mantığa oturt ve en önemlisi istikrarlı çalış :)

ygsyi halledersinde lys zor ya özellikle integral

sağlam bir kaynak edin kendine, matematiği soru yapısına göre ezberleme, esas teknik mantığına oturtmaktır, mesela türev ne demek ve nasıl çalışır? eğim nedir? polinom fonksiyon nedir yapısı nedir? fonksiyon yapılarını iyi oturt, temeline indirge, ve mantığa oturt ve en önemlisi istikrarlı çalış :)

zaten ezbere öğrenmem ben hiç bir şeyi, mantığını kavradıktan sonra gerisi çok kolay, ingilizcede de öyle :) ve hocam kaynak önerebilir misiniz ? ben antrenmanlarla matematik çözüyordum, 0 matematik var bide karekök yayınlarının

ygsyi halledersinde lys zor ya özellikle integral

valla hocam full çekme gibi bir niyetim yok zaten :D yani 390 puanlık bir TM puanı olsa yeter bana :)

400 üstü alacak bi seviyede değilsen zor sadece matematikle olacak işte değil.

Türkçe - edebiyat netlerin Yüzde 90 oranında başarılı mı ? Hukuk tm 3 oldu kat sayılar değişti artık edebiyat coğrafyanın değeri matematiğin üstüne geçti.

dil sınavına ben de hazırlanıyorum. günlük yaşantımda ingilizceyi çok kullanan, akıcı konuşan birisi olarak o soruları görünce tırsmadım değil. bende ingilizce öğretmenliği düşünüyorum :)

Düzenli çalışmayla 6 ay bile yeter ben canlı örneğini gördüm..

10 net matematik yapamadım diye (meslek lisesi çıkışlıyım) astsubaylık sınavını kaybetmiştim. Aklıma geldikçe söverim matematik demeyin bana :)

şaka bir yana insan azmettinten sonra herşey olur. Yapamam edemem demekle olmaz denemeden kimse bilemez.

Hocam dediğiniz gibi çalışırsanız ygsyi rahatlıkla yaparsınızda lys biraz zor ama olmayacak bir şey değil üstüne gidince çözülüyor geçen seneye kadar 0 yapıyordum pek fazla çalışmasamda 10 falan yapıyorum şuan

Merhaba arkadaşlar, belki bilenleriniz vardır ben LYS-5 Yani dil sınavına hazırlanıyorum. Hedefimde ingilizce öğretmenliği var.

Fakat ben küçüklükten beri Hukuk,psikoloji gibi bölümleri istemiştim fakat 2-3 sene önce hiç bir şeyin farkında değildim o yüzden zor geldi matematik seçmedim. Şimdi çok pişmanım..

Matematik çözmekten haz alıyorum bu sıralar hobi olarak çözüyorum. Bu sene eğer istediğim yeri kazanamassam 1 sene daha hazırlanmak istiyorum.

1 senede YGS ve LYS matematiği halledilir mi ? 1 gün bile sektirmeden düzenli en az 2-3 saat çalışılsa ?

1 Senede 5 6 saat her gün çalışırsan halledersin. 2 Yıldır çalışıyorum. Ygs Den şuan 27 28 30 Net anca yapıyorum. Mezunum. 1 2 saat çalışmakla 1 yılda matematiğin Ma sını anca çözersin. burda yeterki hedefin olsun yok öyle olsun yok böyle olsun işi bilmeyen adamın laflarıdır bunlar. 1 yıl H*yvan gibi matematik çalıştım en az 5 6 saat Meslek Lisesiydim Ve matematiğim 0 dı. Denemelerde 24 25 yapıyordum. Ygs de 15 Net LYS de 24 Net yapabildim. Amacım hukuktu Ve Bu matematik netiyle Kazanamadım 60K da Kaldım. Hukuk TM3 E taşındı 1 hafta önce edebiyatın iyiyse mata çok gerek kalmadı.

Son düzenleme:
400 üstü alacak bi seviyede değilsen zor sadece matematikle olacak işte değil.

Türkçe - edebiyat netlerin Yüzde 90 oranında başarılı mı ? Hukuk tm 3 oldu kat sayılar değişti artık edebiyat coğrafyanın değeri matematiğin üstüne geçti.

Aynen hocam biliyorum bu benim için daha iyi, sözel derslerde başarılıyım tek sıkıntı matematik :)

Arkadaşlar hepinizin mesajlarını okudum.

Evet insanoğlu isteyince her şeyi çok rahatlıkla yapabilir bende çok canlı örneğini gördüm.

Ben gerekirse günde 5 saatimide veririm 6 saatide yeter ki kazanabileyim..

Önerebileceğiniz kaynak veya strateji var mı ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri