küçük esnaf olma ne olursan ol
para üretimde,koniksten alıntıladığım bir fikir-tavşan üretimi 100k sermaye ile yapılabilir:
TAVSANCILIK SEKTORU 10 NUMARA BIR SEKTORDUR BANA GORE
neden derseniz soru cevap seklinde gidelim
1 TAVSAN MI DAHA COK YER 1 INEK MI
TABIKI INEK
PEKI 1 TAVSAN MI DAHA COK KAZANDIRIR 1 INEK MI ?
TABIKI TAVSAN
Arkadaslar cok cok cok yerde okudum bilmem pazari nerden bulunacak yok bilmem nasil olacak nasil bakilacak vs vs vs bir suru caydirici vazgecirici yazi var
BEN BU ISI 2009-2010-2011-2012-2013 YILLARINDA KOMPLE YAPTIM
VE INANIN 1 E 100 KAZANIRSINIZ CUNKU KAZANDIM
NASIL DERSENIZ BASLAYALIM TAVSANCILIGI ANLATMAYA TABIKI BEN KENDI YAPTIKLARIMI ANLATCAM SIZ ISTEDIGINIZ YERI KEYFINIZE GORE YAPABILIRSINIZ URETIMDE + YADA - OLUR O KISMI BILEMEM
BASLANGIC ICIN 100 ANAC + 10 ERKEK TAVSAN ALDIM ( internette aradim buldum vs vs baya ugrastim bana 2009 yilinda 1 anac tavsani 75 liraya satacaklardi ben 40 liraya buldum bu tamamen sizin arastirmaniza bagli ... tavsiye edecegin tavsanci varmi derseniz ben tavsiye etmem neden derseniz ilerde adamla bi problem yasarsiniz bana yazarsiniz

) google amcaniza sorun ordan bulursunuz
tavsanin pazarligini yaptim 40 liradan disiler + 55 liradan erkekler olmak uzere 110 tavsan

)
geldik kafes sorununa kafesler cok cok cok pahali
piyasayi arastirdim 4-5 gunumu aldi bana en buyuk maliyet kafesler olacakti sukur onuda kendim yaptim tam hesaplamadim o zaman ama asagi yukari 3850 - 4000 arasi mal oldu bana 110 kafes
internetten suluk + yem kabi aldim ( ucuz hepsi 500 lira verseniz alayini alirsiniz )
dedem eski besihane sahiplerinden yas dolayisiyla kullanamiyor yani ici bos bir besihane isinide hallettim...
geldik kafesleri yerlestirme suluklari takma yemlikleri takma dogum kutularini ayarlama vs vs hersey tamam
afyona araba tuttum gittim tavsan getirmeye

)
aldim getirdim konyaya
tavsanlar ilk cok zor hayvanlar gibi gelmisti bana dedim o kadar para gitti bitti yazik oldu

zaten baska paramda yok bunlardan kazanamazsam
derken besici bir abimiz vardi buyukbas kucukbas hayvancilik yapar ona ugradim kendi hayvanlari icin yaptirdigi yonca balyalarindan aldim 4-5 tane onlarida getirdim rahat bir nefes alacaktim ki

verdigim para geldi aklima ise koyuldum
aldigimda tavsanlarin 8-10 tanesi hamileymis zaten geri kalanlari da 1. VE 2 DERECE AKRABAGASI ILE OLMAYACAK SEKILDE ciftlestirdim.
20 gun sonra bana gelirken hamile gelenler tek tek dogurmaya basladi

7-8 yavru doguyordu hepsinden merak ediyordum acaba benim ciftlestirdiklerimde ayni dogar mi DOGDU

)
yavrular cogaldikca nasil satarim dusuncesi sariyor insani
bir yandan yavru doguyor bir yandan anaclar yine ciftlesiyordu sevdim bu isi
ama pazarlama en buyuk siknti diye yerlesti bir kez kafama
ilk 1 yil bi toptanci buldum adam iyi para veriyordu ( afyonda ) ona sattim tavsanlari
tabiki bilmiyordum benden canli agirlik kilosunu 7 tl den alip 30 tl ye temizleyip sattigini

)
15 gunluk ege akdeniz otellerini gezme siparis alma sonunda ( 15 gundede dedem bakti tavsanlara dusunun artik dedem bakabiliyorsa siz herhalde bakarsiniz )
pazar konusu onemini yitirmisti artik
ege akdeniz otellerinin alayi arar oldu
ALLAHA SUKUR BEN MISLIYLE KAZANDIM
YAPACAK ARKADASLARA ALLAH BENDEN BIN KAT DAHA BEREKET VERSIN
KOLAY GELSIN