100 K izlenimli özgün TR videodan ne kadar kazanç sağlanır ?

sercan nar

Kayıtlı Üye
Kendi çektiğimiz bir video olsun eğer izlenirse tr bazında 100k lık bir izlenimde tahmini ne kadarlık bir kazanç sağlarız ?

tıklanma oranı %1 olsa tbm 10 kuruş olsa 100.000 lik videodan 100 TL para alırsın :D normalde böyle cevap vermezler ben yazdıklarıma oranla söyledim bu fiyatı

benim uyduruk bi türkçe kanal var son 1 ayda 5k izlenim var 1 dolar kazanç var :) yani;
100k/5k=20 oda 40 tl iyi ihtimallde 60-70 lira.

video izlenimine göre değişir

içeriğe göre değişir. ama çoğunlukla fazla kazanamassın. 200 300 tl kazanırsan sevinmelisin.

10 dk lik türkce icerikli videodan, tam 120k izlenime 211 dolar aldim.

33binlik videom 55$
100binlik videom 36$ vermiş.

Yani olay nedir ne oalcağı belli olmuyo mu ?

bak kardeşim acemisin sanırım oran şöyle
tbm : tık başına maliyet. senin videonun içeriğine girdiğin etiketlere göre belirlenen tık başına verilecek para atıyorum iphone kelimesi 50 kurus tavşan kelimesi 10 kuruş bunların belirli oranları var.
t.o : sayfa tıklanma oranı : 100 kişiden yaklaşık olarak kaç kişinin reklama tıkladığını gösterir atıyorum sayfa t.o %0.5 bu demektirki 200 kişiden sadece birisi reklamına tıklamış ortalama değerlerdir bunlar..

yani bu 2 değere göre değişir alacağın para %1 t.o olsun yani 100 kişiden birisi reklamına tıklamış olsun ortalama.. tbm de 10 kuruş olsun 100.000 kişinin izlediği videodan 100 lira para alırsın nasıl hesaplanır onuda söyleyeyim

100.000 kişi izledi sayfa t.o kaç %2 mesela 100 kişiden 2 kişisi tıklıyor reklamına 100.000/100=1000.2=2000 tıklama ettimi bide tbm oranın var tbm oranıda 10 kuruş olsun yani 10 tıktan 1 lira para alacaksın 2000/10 = 200 lira para eder..

Olay : kategori, etiket, konu, videonun uzunluğu ... göre değişir.

Ben çok o "özgün" çalışınca daha çok kazanırsın olayına çok inanmıyorum, ama tabi youtube senin sağlam bir kanal olduğunu anlayınca daha önemli reklamları verir ve daha çok kazanırsın ..

Ama normalinde, bir video diyelim komedi üzerine olur 100K izlenime 140$ verir, aynı tür video koyarsın ( uzunluk falan aynı ) 100K ya 50$ verir.
Sen yeter ki bir kitle oluştur ve her attığın videoda izlenim, yorum, paylaşım olsun
:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri