20 lik diş çektiren var mı?

hocam gömülü dişse 1 hafta once cektirdim cok zor oldu korkutmak gıbı olması gömülü kemiğin altındaysa cok acı cekıorsun cekerken sadece ondan sonra kanama felan sislik buz korsan bısey olmuo 3 gun sıvı seyler yıyosun çenenı acamıosun pek ama dıer cıkan 20 lik dıslerse onlarıda cektırdım onlar sana bunun yanında sinek ısırı deım hıc bısey hıssetmezsın sadece cekerken bıraz baska bısey yok bırı 1 dk suruo gomulu ameliyatla oldu ıcın 45 dk

Yok hocam sağ en arkadaki diş pirinç tanesi kadar çıkmış diğer kısmı içeride malesef :(

4ünü de cektirdim 2si devlet hastanesinde 2si özeldeydi. devlet hastanesinde cektirdiğim 1 yirmilik dişim yüzünden sol alt dudağım 2 ay uyuşuk gezdim sonradan gecti. 20 lik dişler sinir köklerine yakın oldugu icin ordaki sinirlere zarar verebiliyor kesinlikle özelde cektir. Ağrıdır şişmedir önemli bişey değil 1 günde geçer.

4ünü de cektirdim 2si devlet hastanesinde 2si özeldeydi. devlet hastanesinde cektirdiğim 1 yirmilik dişim yüzünden sol alt dudağım 2 ay uyuşuk gezdim sonradan gecti. 20 lik dişler sinir köklerine yakın oldugu icin ordaki sinirlere zarar verebiliyor kesinlikle özelde cektir. Ağrıdır şişmedir önemli bişey değil 1 günde geçer.

Özelde çektirecem çene cerrahi doç.dr işlemi yapacak ama 1 haftadır yarını iple çekiyorum ve sitres beni delirtiyor ben ki hiç birşey den korkmayan konu diş olunca :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Sürekli dişleriyle problem yaşayan birisi olarak söylüyorum kesinlikle abartılacak bişey yok yarın çektirince bu muymuş dersin :)

Araştırmalarıma göre çekimde bişey hissetmiyormussun fakat sonradan inanılmaz bir ağrı ve şişlik oluyormuş.

Evet acı hissetmiyorsun, ama dişci orada hilti ile beton deler gibi uğraştıkca biraz garip oluyorsun, bir kaç saat kan geliyor ve hiç bir yemek istenmiyorsun.

Önerim:

Karnın tok halde git
Diş çekilirken umursama başka şeyler düşün
iş bitince kurtuldum oh be de rahatla

korkacak birşey yok.

20lik dişinin ne kadarının cikip cikmadigina bagli eğer yüzde 20lik bi kısmı yani sadece uc kısmı cıkmıssa biraz zor ve uzun sürebiliyo ama lokal anestezi olacagı icin agrı hissetmezsin fakat sürekli agzın acık kalacagı icin cok zorlanırsın ve geniz bölgene hortum filan sokacakları için zedelenir, operasyon sonrası 1-2 gün yutkunmakta zorluk yasayabilirsin bundan dolayı artı olarak kesim yapılan yer yani diseti fazlaca yarılacağı icin iyilesmesi 1 ay gibi bi süreyi bulabiliyo zaten operasyon sonrası ilk hafta katı gıda asla yememen gerek kesinlen bölge cok hassas olacağı için hem cok agrı duyarsın hemde iyilesmesini geciktirirsin. Artı olarak cektirmeyenler korkanlar icin; 20 lik dis icerde kaldıgı sürece diseti ve çenede iltihaplara sebep olabilir ve diger dislerin kaybıyla sonuclanabilir hatta dahada önemli sorunlar yaratabilir, iltihap neticede :cool:

Youtube'ta hiç hoş olmayan bir video buldum 20'lik diş yazınca :D Açık kalp ameliyatından daha iğrenç

ben kanal tedavisi için gün sayıyordum bende gün geldi çattı o koltuga bi oturdum sırtım full su nasıl oldu bende anlamadım :) o koltuga oturunca bi terleme üşüme geliyor

Merhabalar,

Hayatımda hiç diş çektirmeyen ben yarın 20 lik dişimi çektirecem, daha önce çektiren varmı? Araştırmalarıma göre çekimde bişey hissetmiyormussun fakat sonradan inanılmaz bir ağrı ve şişlik oluyormuş.

Çektirenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, baya ürktüm bu gidişle vazmı geçsem ne yapsam diyorum :confused::confused:

Ben çektirdim fakat sonrasında ağrı olmadı bir süre kanama oldu sonrasında 1 hafta biraz dikka ettim bişey olmadı. Sana tavsiyem yakında diş fakültesi hastanesi varsa ona git adamlar gerçekten iyi iş çıkartıyor

20lik dişinin ne kadarının cikip cikmadigina bagli eğer yüzde 20lik bi kısmı yani sadece uc kısmı cıkmıssa biraz zor ve uzun sürebiliyo ama lokal anestezi olacagı icin agrı hissetmezsin fakat sürekli agzın acık kalacagı icin cok zorlanırsın ve geniz bölgene hortum filan sokacakları için zedelenir, operasyon sonrası 1-2 gün yutkunmakta zorluk yasayabilirsin bundan dolayı artı olarak kesim yapılan yer yani diseti fazlaca yarılacağı icin iyilesmesi 1 ay gibi bi süreyi bulabiliyo zaten operasyon sonrası ilk hafta katı gıda asla yememen gerek kesinlen bölge cok hassas olacağı için hem cok agrı duyarsın hemde iyilesmesini geciktirirsin. Artı olarak cektirmeyenler korkanlar icin; 20 lik dis icerde kaldıgı sürece diseti ve çenede iltihaplara sebep olabilir ve diger dislerin kaybıyla sonuclanabilir hatta dahada önemli sorunlar yaratabilir, iltihap neticede :cool:

1 ay mı? benim diş pirinç tanesi kadar çıkmış yani gömülü :(

Vazmıgeçsem ne yapsam :confused::confused:

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:10 ----------

Ben çektirdim fakat sonrasında ağrı olmadı bir süre kanama oldu sonrasında 1 hafta biraz dikka ettim bişey olmadı. Sana tavsiyem yakında diş fakültesi hastanesi varsa ona git adamlar gerçekten iyi iş çıkartıyor

İstanbul da Aydın üniversitesi diş fakültesinde çektirecem hocam, çeken çene cerrahisi doç.dr bakalım hayırlısı artık :(

malesef 1 ay sürebiliyo dostum normal yeme alıskanlıgına dönmen anca et kaynıyo dikiş vs.. ama bunu cektirmek zorundayiz heleki büyük oranda gömülü ise iltihaba neden olabiliyo. tam gömüklerin bile pek riski yok düsünebiliomusun ama büyük oran gömükler sorun malesef.. gömük olmayan tam cıkanlarınsa cekimi cok kolay!

Ben çektirmiştim. Dişi çekerken yapılan iğneden dolayı pek ağrı felan olmuyor ama eve gelince ağrı başlıyor. Belli bir süre yemek yemekte felan biraz zorlanıyorsun. Diş çekilen kısım sıcak ve soğuk şeyleri çabuk algılıyor oda biraz ağrı yapıyor.

Hocam seni o kadar iyi anlıyorum ki. Dişçi fobisi bende de vardı, hala var biraz ama önceki mesajlarımda dediğim gibi şu an kendini yiyip bitiriyorsun ya şöyle ağrıyacak böyle acıyacak diye, gittikten sonra yaşayacağın sıkıntıdan 1000 kat fazla:).

Dişçi pamuğu koyup geçmiş olsun diyince bu muydu la?! diye şaşıracaksın:) Şu stresten kurtulman hepsinden güzel gelecek.

Git kurtul!! :)

1 ay mı? benim diş pirinç tanesi kadar çıkmış yani gömülü :(

Vazmıgeçsem ne yapsam :confused::confused:

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:10 ----------

İstanbul da Aydın üniversitesi diş fakültesinde çektirecem hocam, çeken çene cerrahisi doç.dr bakalım hayırlısı artık :(

Ama şöyle bişey var cerrahi müdale ile olacaksanız o ayrı diş dişetinin içine gömülü ise ameliyat oluyor ve gerçekten zor bişey ama benim gibi normal 20lik diş çekimi ise sorun edecek bişey yok

Ama şöyle bişey var cerrahi müdale ile olacaksanız o ayrı diş dişetinin içine gömülü ise ameliyat oluyor ve gerçekten zor bişey ama benim gibi normal 20lik diş çekimi ise sorun edecek bişey yok

Ne olursa olsun yarın gidip çektirecem yapacak birşey yok o diş yüzünden yanındaki 4 diş çürümüş..

Off off bi taraftan Quiz bi taraftan 20 lik diş 32 yaşındayım 8 yıllık ömrüm gitti oldum 40 :D

Ne olursa olsun yarın gidip çektirecem yapacak birşey yok o diş yüzünden yanındaki 4 diş çürümüş..

Off off bi taraftan Quiz bi taraftan 20 lik diş 32 yaşındayım 8 yıllık ömrüm gitti oldum 40 :D

müdür abartma yaw tamam elbet ağrısı sızısı olacaktır ama sağlıktır buda yani :)

elbette geçecektir bi kaç gün sonra...

geleyim teselli etmeye ;)

Yok hocam sağ en arkadaki diş pirinç tanesi kadar çıkmış diğer kısmı içeride malesef :(

cıktıysa kemıgı gecmıstır hocam hıc korkma benımkı kemıgın altındaydın yatay buyyodu cok buyukdu sana kısaca sunu dıım doktor ıyıse 1 dk ceker alır ve sadece o an az bısey hıssedersın hıc korkma kımsenın soledınıde takma benımkı gıbı olsaydı cok cekerdın bu cok basıt kanama olur sadece oda 3 bes saat okadar

büyük oranda gömük dis cekimi en zor distir git biraz oku istersen 1 dkmis... bu bi operasyon ne dk.sindan bahsediyosun sen yaa bilende bilmeyende konusuyo arkadas

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri