AyyildizCs
Yasaklanmış
bı ıgne vuruyor hıc bısey hıssemıyorsun ama cok sallıyor dısı zor gelıyor koku
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
hiçbir acı hissetmiyorsun![]()
Siz çektirdiniz mi hocam?
doktor 20lik dişimin çekilmesini istedi benim de. sağ alt çenemde 20lik dişimin bir kısmı çıktı gerisi içerde yatay bir şekilde duruyor röntgenime göre. diş sinire de yakınmış ancak çektirdiğim 3 boyutlu tomografi dişimin çekilmesinin riskli olmadığını gösterdi. bu dişi çektirince çok ağrı vs oluyor mu? konuşamama durumu şiş vs?
[MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] hocam siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
doktor 20lik dişimin çekilmesini istedi benim de. sağ alt çenemde 20lik dişimin bir kısmı çıktı gerisi içerde yatay bir şekilde duruyor röntgenime göre. diş sinire de yakınmış ancak çektirdiğim 3 boyutlu tomografi dişimin çekilmesinin riskli olmadığını gösterdi. bu dişi çektirince çok ağrı vs oluyor mu? konuşamama durumu şiş vs?
[MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] hocam siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Dişi çektirirken 1-2 tane iğne vuruyor, sinek ısırığı gibi ondan sonra çeneni kesseler hissetmiyorsun, 5 dakikalık bir işlem, ekşi sözlükte yapılan yorumları okuyup baya piskolojim bozulmuştu fakat hiçte korktuğum gibi olmadı girmemle çıkmam bir oldu. Tek sıkıntı çekimden sonra biraz şişlik oluyor onu da sana tavsiyem eve gelir gelmez buz kompleksi yapmandır, buz kompleksi yaparsan şişme olsa da o kadar fazla olmaz, 2 inci sıkıntı 1-2 gün çorba ile besleniyorsun ki benim öyle oldu benim baya ağır dı çünkü gömülü dişti fakat kardeşim çektirdi 20 liğini eve geldi makarna yedi o da ayrı konu kişiden kişiye değişiyor beni en zor 20 lik diye düşün toplam sıkıntım 5 gün sürdü ağrı vs.. olmuyor hafif oluyor ağrı kesici iyi geliyor fakat tek sıkıntı 3-5 gün sıvı alman çorba vb..
Dediğim gibi hemen buz kompleksi uygula.
En sonunda dedim bunca yaşıma kadar içtiğim antibiyotiklere yazık 35 yaşımda 20 lik diş çektirdimama ondan önce paso şişer intihap yapardı dayardım agumentin 1000 mg hep böyle sürdü en sonunda çektirdim. Sonra gaza geldim korktuğum gibi olmadığını anladım gittim diğer taraftaki 20 liği de çektirdim
Çok geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun.
Herdişte o öyle olmaz 20lik diş önemli bir diştir benim akrabam 4 doktor gezdi 20 lik dişi sinire gelmiş ve operasyon yüzdesi %50 kısaca %50 yüzünün yarısı felç kalma durumu var oyüzden ne kadar agrırsa agrısın ömrünün sonuna kadar çektirmez herhalde kim böyle bir riske girir. Ayrıca ordaki siniri kesip kanı durduramama durumları bile var. 20 lik deyip geçmeyin içi sizi dışıda sizi yakar.
Ben arkadaşı teselli etmeye çalışıyorum sen yangına körükle gidiyorsunki bana kalırsa abartıyorsun, Kalbi durdurup baypass yapıyorlar kaldı ki sinirden kanama olursa demişsin, Benim 20 lik diş sinirlere kadar gömülüydü kanama da oldu sinirleri yaktılar öyle sıkıntı yaşamadım anında kan durdu önemli olan kontrollü ve donanımla bir hastanede işlemi yaptırmak. İstanbulda yaşıyorsan Aydın Üniversitesi Diş hastanesini önerebilirim. Abartıldığı gibi zor bir işlem değil, [MENTION=51092]underworld25[/MENTION] dediği gibi aşırı derecede binde bir çok kötü durumda değilse. Onun için bi kaç yerin görüşünü almanda faydan var ama benim anlattığım standart 20 lik diş çekiminde korkulacak bişey yok.
Merhabalar,
Hayatımda hiç diş çektirmeyen ben yarın 20 lik dişimi çektirecem, daha önce çektiren varmı? Araştırmalarıma göre çekimde bişey hissetmiyormussun fakat sonradan inanılmaz bir ağrı ve şişlik oluyormuş.
Çektirenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim, baya ürktüm bu gidişle vazmı geçsem ne yapsam diyorum![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.