2015 Yılı Asgari Ücret Belli Oldu

Ağzımı açarsam ağır konuşurum onun için açmıyacam :X

size söyle diyeyim ben kendim memurum eşimde memur ikimizin yaklasık maası 6 k civarı
gecenlerde kipaya gittik alısveriş için aman tanrım bu ne bi paket fasulye 10 lira 1 paket pirinç 11 lira saçma sapan bisküviler 2,5 lira 1 kangal sucuk 20 lira dedimki içimden allah asgari ücretle gecinene yardım etsin neyse biz alısveirşi yaptık 325 lira ve biz bu 325 lirayı 15 gün civarı yedik sonra bidaha alısverişe ulan biz 2 kişiyiz evi kira olan 2 tane cocuk okutan adam ne yesin taş mı yesin memlekette adam gidiyor dogal olarak %100 dana sucugu yerine merdiven altı sucuk demeye 10000 şahit isteyen 2 liraya satılan ışıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün alıyor eee sonra herkez kanser devleti kansere harcadıgı paranın haddi hesabı yok saglık sektörüne yatırılan paranın yarısı kansere gidiyor.
bunun yerine adamın maasını sen 1500-1600 yapsan adam saglıklı besinler yese ve sende devlet olarak kansere dünyaları dökmesenve insanlar daha uzun yaşasa olamzmı.
devlet şimdi bizim ilçeye hastane yapıyor bide hava atıyorlar her yerde bölgenin en büyük hastenesi ilçemize yapılack diye sen hastane yapacagına milleti nasıl saglıklı yasatırım diye düşünmem gerek.
ahhh ahhh şimdi konussam burda satırlarca yazarım.
siz siz olun yitecek içeçek giyecek konusunda paranıza acımayın en kalitelisini alın
gidin eker alın gidin torku alın gidin uludag alın
Hocam kusura bakmada sen zengin marketinden alışveriş yapıyorsun.. Konyanın geneli işçi olduğu için kipaya girmez girerse maaşı bırakır açıkça söyleyim en pahalı ve lüks markette odur

Bu arada da herkes asgari ücretin AGİ li halini yazmış.. Biliyorsunuzdur belki bazı işyerleri bu AGİnin üstüne yatıyor yani siz o maaşlardan bi 55-60 lira düşün

Son düzenleme:
%12 zam gayet iyi bence
tabi maaşlar düşük o ayrı

---------- Spam Engelliyici 12:32 ---------- Önceki Mesaj 12:29 ----------

Hocam kusura bakmada sen zengin marketinden alışveriş yapıyorsun.. Konyanın geneli işçi olduğu için kipaya girmez girerse maaşı bırakır açıkça söyleyim en pahalı ve lüks markette odur

Bu arada da herkes asgari ücretin AGİ li halini yazmış.. Biliyorsunuzdur belki bazı işyerleri bu AGİnin üstüne yatıyor yani siz o maaşlardan bi 55-60 lira düşün

hemşerim sen agiden direk 100 tl düş bekar yada eşi çalışan bir işçini aylık asgari geçim indirimi 94 tl(yeni yıl için)2014 te 83,16 tl

artması gereken maaşlar değil düşmesi gereken fiyatlar var.

maaşların artırılması sorun değil, çekersin maaşları 5000 liraya işletme senede 1m kar ediyorsa o da 5 katı kar eder ama alım gücü yine aynı olur ya da daha da düşer.

dünya savaşı sonrasındaki meşhur almanya hikayesi vardır. duvarları bile duvar kağıdı yerine paralarla süslüyorlar diye. asgari ücreti 5000 liraya çekerseniz o durum meydana gelir işte. enflasyonu göz ardı ediyorsunuz.

ha ben memnun muyum bu şekilde maaş almalarından tabi ki değilim, ama bunu burda yazarak değil de sandıkta oy vererek çözebiliriz.

millet suriyelileri yarı fiyatına çalıstırıyo askari ücreti sallayan kim.

%12 zam gayet iyi bence
tabi maaşlar düşük o ayrı

---------- Spam Engelliyici 12:32 ---------- Önceki Mesaj 12:29 ----------

hemşerim sen agiden direk 100 tl düş bekar yada eşi çalışan bir işçini aylık asgari geçim indirimi 94 tl(yeni yıl için)2014 te 83,16 tl
Benim 3 çocuk olunca o arada yükselen agi yi unutmuşum :) 100 lirada çok para desene asgari ücret 4 haneyi 2016 da anca görecek..

millet suriyelileri yarı fiyatına çalıstırıyo askari ücreti sallayan kim.
Bak onu unutmuşum Konya dan yola çıkarak bahsedeyim önceden bir işte ustaysanız 1200-1500 arası maaş veriyorlardı sanayi için bahsediyorum bunu özellikle de Kundura sanayisi için.. Şimdi ustalara Asgari ücret veriyorlar.. Yani ustaların maaşları asgari ücrete düştü diyebiliriz. Konya da öğrencilerin oturtuğu evleri konu dışı bırakıyorum aileler 300-350 ye ev bulabilirken geçen sene bu suriyeliler geldikten sonra evler 500 den aşağıya kolay kolay verilmiyor genelde 550-600 civarı ev kiraları.. Türk yerine suriyeli çalıştırmak konya sanayicilerine cazip geliyor.

Bak onu unutmuşum Konya dan yola çıkarak bahsedeyim önceden bir işte ustaysanız 1200-1500 arası maaş veriyorlardı sanayi için bahsediyorum bunu özellikle de Kundura sanayisi için.. Şimdi ustalara Asgari ücret veriyorlar.. Yani ustaların maaşları asgari ücrete düştü diyebiliriz. Konya da öğrencilerin oturtuğu evleri konu dışı bırakıyorum aileler 300-350 ye ev bulabilirken geçen sene bu suriyeliler geldikten sonra evler 500 den aşağıya kolay kolay verilmiyor genelde 550-600 civarı ev kiraları.. Türk yerine suriyeli çalıştırmak konya sanayicilerine cazip geliyor.

sorma kardeş bizimde ömrümüz konya sanayilerinde geçdi özellikle aykent te sende biliyorsun orayı muhtemelen. suriyelilerden öncede somalililer vardı, yakında birleşik devletlere dönecez. fakat hata bizim insanımızda. 1 kişide çıkıp şikayet etmiyor kaçak işçi çalıştıranları. böyle gelmiş böyle gidiyor.

Yt işe kastır, cok daha fazlasını kazanırsın..Doğru forumdasın.

hocam 2 yıldır bu işteyim dediğiniz gibi günlük yarım saat uğraşla zamanında 2000 TL ve fazlasını aldım fakat son 1 yıldır işler zorlaştı :) bende web site işine yöneldim maksat zaman geçirmek olsun YTden de yine 250 - 350 arası geliyor saolsun :)

Devlete güvenerek kim karnını doyurmuş bugüne kadar ki... Asgari ücrete zam bekleyrn kişiye acırım ben bu devirde. Erkek adamsa bir sağlık sorunu yoksa gidip asgari ücretle çalışacağına eve para lazımsa gidicek inşaatda günlük 100 tl ye calısıcak yada gidicek günlüğü 150-200 tl ye halde çuval taşıcak hiçbirini yapamadı tahtakaleden zenciler gibi 5 liraya saat alıp gidip farklı ilçelerde 20 tl ye satıcak... İstanbul dışında oturan varsa onlarda mutlaka alternatif yollar bulabilirler...

Kimse kusura bakmasın ben devletin asgari ücreti yetmiyor diyenlere katılamıyorum. Yetmiyorsa farklı işler yapıcaksın o kadar..

Tabiki devletin yaptıklarını savunmuyorum herkez ister ki asgari ücret 1500-2000 olsun hatta 3000 olsun. Ama eminimm ki bu rakamlarda olsa dahi beğenmeyen asgari ücret yetmiyo diyen çok kişi çıkacaktır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri