2015 Yılı Asgari Ücret Belli Oldu

ben de şimdi tv de gördüm. fransada 1200 euro
Hocam fransada öyle ama fransada herşeyin fiyatıda verilen maaşa göre yani burayla onu kıyaslamak doğru değil.
size söyle diyeyim ben kendim memurum eşimde memur ikimizin yaklasık maası 6 k civarı
gecenlerde kipaya gittik alısveriş için aman tanrım bu ne bi paket fasulye 10 lira 1 paket pirinç 11 lira saçma sapan bisküviler 2,5 lira 1 kangal sucuk 20 lira dedimki içimden allah asgari ücretle gecinene yardım etsin neyse biz alısveirşi yaptık 325 lira ve biz bu 325 lirayı 15 gün civarı yedik sonra bidaha alısverişe ulan biz 2 kişiyiz evi kira olan 2 tane cocuk okutan adam ne yesin taş mı yesin memlekette adam gidiyor dogal olarak %100 dana sucugu yerine merdiven altı sucuk demeye 10000 şahit isteyen 2 liraya satılan ışıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün alıyor eee sonra herkez kanser devleti kansere harcadıgı paranın haddi hesabı yok saglık sektörüne yatırılan paranın yarısı kansere gidiyor.
bunun yerine adamın maasını sen 1500-1600 yapsan adam saglıklı besinler yese ve sende devlet olarak kansere dünyaları dökmesenve insanlar daha uzun yaşasa olamzmı.
devlet şimdi bizim ilçeye hastane yapıyor bide hava atıyorlar her yerde bölgenin en büyük hastenesi ilçemize yapılack diye sen hastane yapacagına milleti nasıl saglıklı yasatırım diye düşünmem gerek.
ahhh ahhh şimdi konussam burda satırlarca yazarım.
siz siz olun yitecek içeçek giyecek konusunda paranıza acımayın en kalitelisini alın
gidin eker alın gidin torku alın gidin uludag alın
Hocam 325 tl lik mutfak alışverişini 2 haftada 2 kişimi yiyonu z??Vallahi şatım kaldım hocam biz 6,7 kişi ki sürekli eve misafir de gelir 1,2 haftada bir kalabalık halde 10-15 kişi 150 tl civarı yeriz 2 haftada siz nası yiyonuz okadar şeyi şaşırdım açıkçası.Ayrıca hakmara gitmenizi tavsiye ederim kipa hem çok pahalı hemde malları adi.
öyle deme hocam çok çalışıyorlar

4.jpg

Şu resim o kadar ağırıma gidiyorki.Bu adamların kazandığı helal mi allah aşkına şu hale bak:S

Yoksulluk Sınırı: 3.470 TL
Açlık Sınırı: 1.065 TL
Asgari Ücret: 949 TL

Düşünün ki; 2 çocuklu (ben iyimser düşüneyim) bir ailenin evi kiraysa ve çocuklar da ortaokul çağına gelmişse vay haline...

Zam %3 verielcek deniliyordu ama %6 verildi Haziran ayındada %6 verilecek toplamda 2015 te %12 zam verilmiş olcak...

kendileri söylüyor 1400 tl ile anca geçiniliyor diye 1000 tl maaş veriyorlar :(

1000 tl olsa ne olacak üstüne dogalgaz elektrk su petrol herşeye zam koyacaklar zaten bi anlamı yok

Seçimler bitsin zamları dayayıp cebinizden verdiklerini alacaklar zaten :)

asgari ücretle geçinene Allah sabır versin, biraz akıl fikir bir günde uyanmayı nasip eylesin

tbm yede zam gelmeli google duy bizi

tbm yi o kategorideki reklam verenlerin sayısı belirler tıpkı açık artırma gibi ilerler önce yüksek tbm yi veren kişinin reklamı gözükür bu yüzden ingilizcede firma sayısı fazla diye tbm yüksek bazıları google 3.dünya ülkesi muamelesi yapıyor vs diyor gül gül ölüyorum :D edebiyat hocam da böyle diyordu hocama öğrettim :D

İşsizim ve bana iş vermedikleri için devlete an itibariyle 1200 TL borçluyum. Ne borcum var diye sorduğumda "genel sağlık sigortası" diyorlar. Hastaneye gittiğimde ise sigortan yok tedavi olamazsın diyorlar. Peki ben ne için borçluyum? Bana bu sorunun cevabını verin, ben size neden asgari ücretin bu kadar az olduğunu açıklarım.

Aynı saçmalık benim, senin gibi 1000 lerce kişide geçerli, Başka forumlarda çok konular açıldı bu konu hakkında,
Benimde 3.000 TL den fazla borcum var, Çalışmadığım için,
çalışmayan, işsiz adamdan para alan bu sisteme nedenir bilmiyorum artık
http://www.ytpara.com/konu-disi/12957-gss-borclari.html

Seçim var o yüzden %6+6 yaptılar.
Normalde Standart her sene %3 küsür % 3 küsür toplamda %6 küsür zam yaparlardı.
Emeklilere yine aynı standart zammı yaptılar %6 küsür zam, ama Seçim var diye asgari ücrete %12 zam yaptık diyecekler.
Siyaset gerçekten zor zanaat.
:D
( yazar burda siyasi yorum yapmamıştır, sadece gerçekleri yazmıştır )

Ben zaten çalışmadığım için beni ilgilendirmiyor bu zamlar.
İlerde bir zaman çalışırsam yakından takip ederim.
Asgari ücretle geçinmeye çalışanlara Allah yardım etsin.
İstanbulda en oturulmaz denen evler 450tl kirası var.
İşte hesabını siz yapın.

Hey maşallah o zaman şubat ayında Asgari ücret ile calışanlar et yiyebilecek...saraycıktan 1 tane odacık alabilecek..devletimiz var olsun

Tartışma çıkmasa keşke ama 1 adet Altın varaklı kadeh > Asgari ücret oldukça ister istemez tartışma çıkar bu konuda :(

Benim anlamadıgım nokta bu adamlara oy veren yine bu kişiler değil mi? Alan memnun veren memnun ben sorun gormuyorum.

Hocam fransada öyle ama fransada herşeyin fiyatıda verilen maaşa göre yani burayla onu kıyaslamak doğru değil.

Hocam 325 tl lik mutfak alışverişini 2 haftada 2 kişimi yiyonu z??Vallahi şatım kaldım hocam biz 6,7 kişi ki sürekli eve misafir de gelir 1,2 haftada bir kalabalık halde 10-15 kişi 150 tl civarı yeriz 2 haftada siz nası yiyonuz okadar şeyi şaşırdım açıkçası.Ayrıca hakmara gitmenizi tavsiye ederim kipa hem çok pahalı hemde malları adi.

Şu resim o kadar ağırıma gidiyorki.Bu adamların kazandığı helal mi allah aşkına şu hale bak:S

kıyaslamıyorum zaten durum aynı bir farkı yok kira 500 euro zaten bir aylık ev yiyeceği 300 euro oda et ve meyve almassan evin sigortası yol harçlığı vs.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri