24 Saat Açık Kalıcak Bir Pc için Dizüstü mü Masaüstü mü?

Hangisi Daha Dayanıklı?

• Masaüstü

Oy: 0 0,0%

• Kullanılan toplam oy
    1

bayburt16

Kayıtlı Üye
herkes bilgisayarını yenileme peşinde bende ne alsam diye karar veremedim en korktugum şeyde bilgisayarın çok ısınıp donması veya reset atması 24 saat abarttım ama en az 10 en fazla 15 saat açık kalıcak hem oyun oynucam hemde youtube işinde yola devam ne diyorsunuz ram olarak en az 16 gb düşünüyorum?

bende masaüstü sevenlerdenim ama kim yataga girip film izlemek istemez ki vs. vs. :D :D

Cevap basit.
Ya rahatından taviz verecen yada performanstan :)
buna karar verirsen laptop mu masaüstümü sorusuna cevap vermiş olursun.

hocam kesinlikle masaüstü. soğutma sistemlerini düzgün halledersen masaüstü den daha verimlisi olmaz. bakınız datacenter lar :)

dizüstü ve 19+ inch led ekran.

bir yandan (19 inch ekranda) film izlerken diğer taraftan yt işlerini dizüstü ekranında halledebilirsin.

Ayrıca mobilite lazım olduğu anda kabloyu çek git :)

Elime biraz para geçse güzel bi ekran alacağım...

Masaüstü almanı önermiyorum en büyük sorun gideceğin yere taşıyamamak olacaktır bunu herkes biliyor bunu bile bile masaüstü alacaksındır ama emin ol bir gün ihtiyacın olacak yanına alamayacaksın tabi oyun oynamayacaksan laptop öneriyorum i7 işlemcili laptoplar 1000tl den başlıyor

Ram'i 16 alman boşa masraf olur bende oyun ve grafik manyağıyım 16'ya gerek yok ve sen en az 16 demişsin. Bende hem masaüstü hemde laptop var masaüstü sürekli açık iki haftada bir kapatıyorum sürekli torrent vs açık ve oyun oynamak için kullanıyorum zaten oyun makinası. Laptop ise günlük en az 10 saat açık kişisel işlerimde kullanıyorum masaüstü'nün sürekli açık kalmasının bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum ama laptop sürekli açık kalırsa ses yapar fandan.

Ram'i 16 alman boşa masraf olur bende oyun ve grafik manyağıyım 16'ya gerek yok ve sen en az 16 demişsin. Bende hem masaüstü hemde laptop var masaüstü sürekli açık iki haftada bir kapatıyorum sürekli torrent vs açık ve oyun oynamak için kullanıyorum zaten oyun makinası. Laptop ise günlük en az 10 saat açık kişisel işlerimde kullanıyorum masaüstü'nün sürekli açık kalmasının bir sorun çıkartıcağını sanmıyorum ama laptop sürekli açık kalırsa ses yapar fandan.

arkadaşın dediği gibi 16gb ilerde yapılabiilr şimdilik 8gb işini fazlasıyla görür vede tabiki masaüstü :)

17 bin neya değmez bir pc için :D 2006 babam fransadan Türkiyeye acer masaüstü göndermişti bin liraya almıştı 7 sene dayandı 2 gb ramle :D şimdi laptop bu kadar dayanır mı bilmıyorum tecrübe etmiş arkadaşlar yazarsa çok iyi olur :D

masaüstü al keyfine bak, laptopla olcak iş değil..

laptop al maksimum 17w enerji harcar. bozulması %1 olasılık yüzlerce testten geçiyor. ama masaüstü öylemi her parçası toplama.hem fazla elektrik harcar hem taşınabilir değildir. şuanki laptopumu 7 senedir kullanıyorum samsung r522 taş gibi çalışıyor. maşallah :) masaüstü pc en fazla 6 ay sonra tozdan ötmeye başlar. power supply arkadan tozları kasanın içine topluyor. eski bir donanımcı olarak kesinlikle masaüstü tavsiye etmiyorum. illa masa üstü diyorsan daha sonra lcd monitör usb klavye alır bağlarsın laptopa.

laptop al maksimum 17w enerji harcar. bozulması %1 olasılık yüzlerce testten geçiyor. ama masaüstü öylemi her parçası toplama.hem fazla elektrik harcar hem taşınabilir değildir. şuanki laptopumu 7 senedir kullanıyorum samsung r522 taş gibi çalışıyor. maşallah :) masaüstü pc en fazla 6 ay sonra tozdan ötmeye başlar. power supply arkadan tozları kasanın içine topluyor. eski bir donanımcı olarak kesinlikle masaüstü tavsiye etmiyorum. illa masa üstü diyorsan daha sonra lcd monitör usb klavye alır bağlarsın laptopa.

işte beklediğim cevap buydu valla :)

İlginc bi eski donanimcisin dostum;) yanlis anlama

Profesyonel Kullanıcı ve evde sabit noktada isen kesinlikle Masaüstü, arkadas tozlanma demiş ama teknoloji acık ya temizliyeceksin yada su soğutmalı alacan keyfine bakacaksın :) dizüstünde teknolojiye ayak uyduramassın değişim yok arttırma yok masaüstü öyle değil her parçasını değiştir :) performansaa keza masaüstü sağlam donanım ürünlerini birleştirirsen 10 numara makina olur... :)

sonuçta tercih meselesi bana en iyi masaüstünü bedava verseler kullanmam.youtube işiyle uğraşıyorsun mesela yazın 1 ay tatile gidiyorsun diyelim masaüstü pc yi nasıl götüreceksini,oda olmadı yazın balkonda püfür püfür rüzgar eserken çalışmak varken niye tek bir odaya mahkum kalasınki :) neyse ben karışmıyorum :)

Masaüstü sabitlik ben sabitliği sevmem gezmeyi değişikliği severim yeri geldiğinde otelin lobisinde nete girebilmeliyim. Alışverişe gittiğimde ücretsiz wifi den yararlanmalıyım. 8gb (max 16 gb ) ramli i7 4702mq işlemci 2 gb nvidia gt740m ekran kartı 1tb hdd + 8gb ssd li laptop aldım 2 gün oldu lenovo z510 neredeyse hiç kapatmadım torrentle uğraşıyorum. Rahatım masaüstü sabitlik sevmiyorum ben öyle sırtım kopuyor rahat edemiyorum. Böylede uykum geliyo yalan değil ya. Ancak ısınma problemsiz laptop bulmalısın yoksa halin harap Benim makinede 2 gün oldu gıdam ısınma görmedim.

Tabi ki 2080 verdim ben bu fiyata çok daha özellikli bir kasa toplanırdı. Rahatına düşkünsen gittiğim yere benle gelsin dersen laptop. Ancak çok uzun süre açık kalacak daha uygun fiyata daha fazla performans dersen kasa topla. Sorunun cevabı yine sende yani rahat performans mı ? sabit daha rahatsız ama daha performanslı bir bilgisayar ortamı mı ?

İkisini de istersen bi laptop al birde kasa topla oh miss :D bende öyle düşünüyodum ancak laptopu gördükten snra vazgeçtim bi ps4 alırım ileride belki. Sağlam pc koltuğun yoksa dik durmaya çok özen göstermek gerek kamburlu gezmek kötü olur :d

Kısacası ben özlemişim laptop u rahatlığımdan hiç bir şey için taviz veremem zevk meselesi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri