25.000 TL niz olsa ne yapardınız?

Kullandığınız yazılımların %90ı korsan yaptığınız iş spam birde helal haram tartışması çıkarıyorsunuz şaka gibisiniz.
Arkadaşa gelecek olursak riske atarım dersen normal borsalara veya bitcoin borsasına bakabilirsin geçen sene 2 ayda 29k parayı 70k yapmıştım

faiz yoktan var etmez banka parayı havadan mı buluyor ben bu konuyu çok düşündüm faizde bir yatırım şeklidir çünkü paranızı bankaya veriyorsunuz bankada iş yapacak adamı bulup kredi veriyor biraz derin düşünün anlarsınız. faiz yemek haramsa kredi çekende haram yiyordur ama bunu anlamayan çok kredi çekerken haram değil faiz yerken haram senın çektiğin kredi de havadan geldi zaten bankaya

he ben faiz yemiyorum tabi

ayrıca faiz denilen şey gökten gelen bedava para değil " senin paranın mevcut enflasyon karşısında erimemesi için " önlemdir. sen paranı bankaya 20 bin olarak koyduğunda 10 yıl sonra o 20 bin lirayla eskiye nazaran ne kadar eşya satın alabilirsin? bankanın eklediği faiz sayesinde o para günün şartlarına uygun eskinin 20 bin lirası halini almakta. havadan gelen bi şey yok yani, para yine senin 20 bin liran, aldığın ürün aynı ürün. bankaya 1 milyon lira koysan 1 ay sonra aldığın faiz kadar paran durduğu yerde eriyecek zaten.

Kullandığınız yazılımların %90ı korsan yaptığınız iş spam birde helal haram tartışması çıkarıyorsunuz şaka gibisiniz.
Arkadaşa gelecek olursak riske atarım dersen normal borsalara veya bitcoin borsasına bakabilirsin geçen sene 2 ayda 29k parayı 70k yapmıştım

Ben de 100k parayı 10k yaptım bitcoin ve altcoinler sayesinde. Tamamen risk yani :D
Bitcoin ve türevleri cazibesini kaybetti. Çok abartıldı. Dönemsel bir hevesti tüm dünya için. Azalarak bitecekler yıllar içinde.

Arkadaşlar faiz yemek haram o paradan hayır gelmez.
Elinizdeki parayı bir yakınınız ile değerlendirip birlikte arsa alabilirsiniz.
Emin olun önümüzdeki yıl paranız ikiye katlayacaktır.

Aldığın nefeste, içtiğin suda bile faiz var

Amazondan , aliexpressten felan Belli ürünleri Sanal mağaza açıp satabilirsin. site kurulumu dizayn masrafın var ürünleri koy sitenin reklamını yap facebookta googleda yürüsün gitsin

Konu yine dağılmış. Herkes yapmak istediğini yapsın. Ama ortada kalıp bir bilgi varsa bunu söylemek gerek. Taşlamaya gerek yok. Artı olarak, yorumum da sadece din dersini görmüşsün. Benim üstünde durduğum konu kendine yatırımla alakalı.

25.000 TL'yi gidip bankaya yatırmak küçük bir düşüncedir. Bu yatırım suretiyle ne kadar aylık bir gelir elde edeceksin. Bu seni tatmin edecek mi. Benim hedefim bankanın bana vereceği her ay küçük bir tutar hedefiyse o zaman bu başlık altında çok da fazla bişey yazmaya gerek yok.

Hocamız amazon demiş yukarı da. Bunu araştır. Kolaya kaçılmasın, benim yorumumdaki gaye bu.

Niş kelimeli site araştırması yap. Gerekirse satın al ve o sitenin üstünde dur.

Satış ortaklığına bak.

YouTube işine gir. Spam değil. Senin için videolar üretecek kişiler bul.

Para harcamaktan korkma. Şubat 16'da tanımadığım birinin sözleri üzerine cebim de tek kuruşum yokken kredi çekip onun bana öğreteceğine yatırım yaptım. Çok şükür, şuan da iyi derece de bir adwords bilgim ve bir kazancım var. Bu kolay mı oldu tabi ki değil.

Bu zamana kadar 5000 TL üstünde eğitim satın almışımdır. Çoğu çöp çıktı. Ama benim için büyük bir tecrübe oldu. Bırakmak için çok bahanem vardı.

Bir adım başka bir adını tetikler. Yorumum da kendimi anlatmadım, yanlış anlamayın. Araştırın diyorum. Kalıp dışına çıkın. Bolluk zihniyetine ulaşmanız gerekiyor.

Şuan ben çok mu başarılıyım. Hayır değilim, ama inanıyorum ki çok daha iyi olacak. Çünkü kendime yatırım yapıyorum. En önemlisi bilgi satın alıyorum.

İnsanlar kendi Comfort Zone unda oldugu sürece kazanc olmaz. O bölgeden cıkmak geniş düşünebilmek gerektiginde riskler alabilmek lazım.

hocam faiz yemek haramsa 20 bin liraya aldığımız tarlayı 40 bin liraya satmakta haram. Sonuçta 20ye alıp 40a satıyosun aradaki 20 bin haram.

Şimdi sorun şu faiz haramlığına inanmayıp bilmeden ticareti haram yapmak. Birinde evlenmeden bir kızla olursan zina olur namus olur seni vurabilirler birinde evlenince aynı kızla birlikte olursan düğün yapıp oynarlar. Aradaki fark çok ince

aynı mantıkla kumarda da zarar etme olasılığın vardır? o halde arsa yatırımının kumardan farkı ne? değerlenirse satıyon değerlenmezse zarar ediyosun. bunun için extra bi çaba sarfediyor musun? hayır. kumarda bile bi çaba söz konusu kağıt mağıt atıyosun ortaya, zar falan sallıyorsun. lol.
Sen kumari zarar kar elde ediyorsun diyemi gunah saniyorsun.Bir baskasinin rizkini veya kendinin cocugunun almis olabilirsin.kumarda kaybetikce hirs yaparsin daha cok batarsin cikmaz bir yola girersin.herseyin gecerli ve mantikli sebebi vardir

neden 50 bin değilde 25 bin diye kendime hesap sorarım

devletten alınan faiz günah olur mu? sonuöta eğer ben faize yatırmasam enflasyon yüzünden param değersizleşecek. Ben birine borç verip faiz almıyorum. Devket paramı değerlendirip sanki iş yaparmış gibi para veriyor. tabi devket bankasından bahsediyorum

paranın her yıl %25 değer kaybettiği bir ortamda paranın değerini korumaya çalışmak islamiyetteki faiz değildir. Her ne kadar adına faiz dense de. kimse kimseye zorla birşey yaptırmıyor. şuan diyanet işlerine ayrılan bütçenin parası aylık olarak bankalarda faizle işlem görüyor. diyanet bu paralarla imamlarına maaş ödemesi yapıyor.

aynen öyle +1

enflasyon diye bi kavram var.

Çölde yaşamıyoruz artık herkesin düşüncesine saygım var ancak bu bankada ki mevduat faiz falan değildir.

Tutup bi adama borç verirsin kardeşim 2 sene sonra senden 2000 lira fazlasını alırım dersin bu hem ahlaki olarak hem de dinen yanlıştır .

Ama şu ekonomi ve finans ortamında faiz haram demek milattan önce çölde yaşıyormuşuz gibi düşünmekten başka bişey değil ki faiz zaten şuan enflasyonu karşılamıyor bana göre sen o bankaya o parayı koymasan başkaları da kredi çekip yatırım yapamaz.

Herkes 10ar 10ar koyar biri 500 bin çeker vatana millete faydalı bi girişimde bulunur.

Ha keşke ekonomimiz mükemmel olsa da faizler dipte olsa bunları konuşmasak bile.

devletten alınan faiz günah olur mu? sonuöta eğer ben faize yatırmasam enflasyon yüzünden param değersizleşecek. Ben birine borç verip faiz almıyorum. Devket paramı değerlendirip sanki iş yaparmış gibi para veriyor. tabi devket bankasından bahsediyorum

Kardeş kafan güzelmiş güle güle kullan

https://www.kobivadisi.com/kategori/is-fikirleri/

arkadaşlar dinimizde bir başkasının hataya düşmemesi için temennide bulunmak farzdır.
birisi bana 20k 50k bi iş yapayım nedir fikrin sorarsa karşımdaki müslüman kardeşimse ona şu veya bu işin içindeki helalinden haramından bahsetmek mecburitindeyim.
yapar yapmaz kendi sorumluluğudur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri