Buyurun hocam sisteminizi altta derledim.
Kısaca sistemden bahsedip sizin de vaktinizden çalmayalım ;
Öncelikle kasamız Everest'in ARES-X1 modeli. Kasa içinde mevcut 750w 80+ Bronze PSU mevcut. Hem PSU hem kasa almaya gerek yok bu yüzden tasarruf için böyle bir kasa seçtim. Kasa MIDT o yüzden göze biraz büyük gelebilir ama zamanla alışırsınız

. Kasanınn içinde ısınma sorunu olmaz çünkü taban PSU sistemi var o yüzden sıcak hava sürekli üst mazgallardan çıkacaktır.
Anakart için yenilerden olan GIGABYTE GA-970A'yı tercih ettim. MSI 970 Gaming seviyesinde ama alaşım kalitesi yüksek ve MSI'a göre daha ucuz bir tercih. Ömürlük olabilecek bir parçadır. Koruma devre entegresi mevcut kolay kolay yanmaz, kısa devre yapmaz. Ses kartı entegredir, konuşma veya kayıt sırasında çıtırtı, patırtı olmaz. Ethernet bağdaştırıcısı sizin isteğinize göre hareket eder. Örnek : 5 dosya indiriyorsam B'yi önce indir A, D, C, E şeklin de devam ettirebilir veya önceliklendirebilirsiniz. AM3+ AMD chipset'li bir ana kart bu yüzden de ekran kartını da bu yönde seçtim. 2000 MHz O'C desteği mevcut kartın. DRAM Frekansları ilk taktığınızda otomatik 1600 yada 1333 gözükebilir.
Ekran kartı olarak Sapphire R9 380'i tercih ettim fakat isterseniz MSI R9 380'i de tercih edebilirsiniz. MSI için bir şey diyemem ama Sapphire bildiğiniz gibi AMD'nin ana kartlarını tek başına sırtlayan tek firma

. 4 GB'lık modelde kolay kolay hiçbir sıkıntı çıkmaz. 1080p'lik monitörde sanal 4K yada orijinal 2K çözünürlükte oyun oynayabilir yada farklı işlerinizi yapabilirsiniz. Programlara otomatik olarak FPS Kilidi vurabilir yada tüm programların V-Sync kilitlerini tek tıkla kaldırabilirsiniz.
RAM ve SSD için Corsair markasını seçtim ben. Bu konuda çok istikrarlılar çünkü, kullananlar bilir.
1600 MHz'lik çift modül belleklerimiz 9CL kapasitesinde. Zaten bir altı da 8CL o yüzden fazla zorlamak istemedim. 16 GB'lık çift modül belleklerimiz 2000 MHz'e boostlanabilir fakat işin ehli değilseniz kurcalamayın. RAM'ler kendinden soğutuculu zaten bir sorun yaşanmaz.
SSD için de Windows, Driver vs. programlardan sonra yer kalsın diye 240 GB'lık 560w/540r değerli bir SSD seçtim. Şu an benimde kullandığım hiç sıkıntı çıkartmayan bir SSD kendisi.
Bunun yanı sıra depolama içinde WD BLUE SATA seçtim 2 TB'lık. İsteğe göre 1TB'ye indirebilir. 7200RPM hızında olduğu için data transferleriniz rahatlıkla yapılabilir.
Son olarak işlemcimiz AMD'nin AM3+ entegreli FX X8 9370 modeli. Bunun yerine bir iki düşük modeli de tercih edebilirsiniz tabii size kalmış ama yazık etmeyin

. AM3+ soket tipli işlemcimiz 8 çekirdek ve 4.4GHz main clock rate'i var. Bu hız ana kartın Genie Clock'uyla birlikte 5.2 GHz'lere hatta daha yükseklere çıkabilir. Kısacası bu bilgisayarın hiçbir eksiği yok

. A, tek eksiği işlemci fanı o kadar. Onu da oradan sorarak almanızda fayda var çünkü tam kasa ebatlarını bilmiyorum.
Güle güle kullanın eğer alırsanız

.
Not : 2 TB'lık HDD, FX9*** modeli işlemci istediğiniz takdirde daha alt modellerle veya boyutlarla değiştirilebilir.