3 GB Ramden 4 GB Ram'e geçmek fark yaratır mı?

adsenseci16

Kayıtlı Üye
İşlemcim Core2 Duo E4600 2.40 gHz. Ekran kartım HD 6570. Sistemimde 2+1 şeklinde 3 Gb Ddr2 Ram bulunmakta. 1 Gb olan Rami çıkartıp yerine 2 Gb Ddr2 Ram takmak istiyorum. Sistemim 32 Bit Windows 8. Genelde bilgisayarda oyun oynarım. Başka bir ekleme yapmak istemiyorum sistemime malum eski bir sistem 2007'de almıştım bilgisayarı :) 4 Gb Ram oyunlarda performansa etki eder mi? Sistemimi de 64 bit yapacağım ozaman. Görüşleriniz nedir acaba?

işlemci düşük olduğu için farketmez 3 ram işini görür 4 boşa masraf

ram artırmak önemli değildir işlemci ve ekran kartı önemlidir

Görev yöneticisinden bak şüphelendiğin şeyleri yaparken hocam ram kullanımı yüzde yüze yakınsa işe yarar yoksa yaramaz?

Görev yöneticisinden bak şüphelendiğin şeyleri yaparken hocam ram kullanımı yüzde yüze yakınsa işe yarar yoksa yaramaz?

genelde 1.8-2 gb ram kullanımı var hocam boştayken bilgisayarımda. İşlemcim genelde %60 80 arası değişiyor değerleri.

ram isterse 16 gb olsun fark yaratmaz işlemci değişmedikçe

ekran kartımdan memnunum çok güncel oyunları oynamadığım için hocam, işlemci değişimi öneriyorsunuz ozaman ramden ziyade

İşlemci ve Ram değerlerinize bakın bir uygulama çalıştırırken. Hangisi zorlanıyorsa ona müdahale edebilirsiniz. Ram miktari örnek sistem boşta ve işlem yapmazken 2k ise, 1k boşta kalıyorsa işlem yaparken bu 1kyı da çekecektir. Ekleme yapmanızda fayda olur.

İşlemciyi değiştir hocam ram çok fark yapmaz

bilgisayar performansı her zaman en düşük parçaya göre belirlenir. işlemci düşükse ister 50GB ram tak fazla değişen bir şey olmaz. tersinden işlemci i7 olsun sen 1GB ram taksan yine verim alamazsın. Tüm parçalar arasındaki dengeyi sağlaman lazım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri