3 katlı binada internet kablolu ve kablosuz nasıl dağıtılabilir

bezstrashen

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, 3 katlı binada 2 ttnet aboneliği kullanıyoruz. Bu iki abonelikten birini iptal edip tek bir fatura ödemek istiyoruz. Sizlerden beklediğim öneri, 3 katta tek abonelikle internet paylaşımının nasıl olması gerektiğidir. Üç kata da hem kablolu hem de kablosuz internet servisini nasıl sağlayabilirim bir türlü çözemedim. Tek bir modem olacak bu ana plan ama diğer katlara siwich mi alacağım ya da kablosuz güçlü adaptörler mi? Bir türlü planı yapamadım. Kablosuz internetle beraber kabloluya da ihtiyaç var. Kullanılan dekoderlere eternet girişinden sinyal vermemiz gerekiyor. Binada tüm telefonlarda wi-fi den faydalanması gerekıyor. Modemden modeme mi gitsem?Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Swich, modem ve ya hangi aparat? Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum.

Son düzenleme:
Pek uzmanlık alanım değil, router işini çözer şebeke güçlendirme yapmış olursun.
1 Kat.Modem >>> 2 kat ağ kablo
2 Kat. Router >>> 3 kat ağ kablo
3 Kat. Router
......................

Umarım bu düzenle çözüm olur diye düşünüyorum.

kablosuz haberleşen routerlar var her kata ondan alabilirsiniz hocam. birden fazla kat olan kafelerde tp link router kullanıyorum sıkıntısız dağıtıyor.

Modemden çıkan interneti mikrotik denilen ana dagiticiya vereceksin sonra mikrotik üzerinden 2 adet çıkış alıp bunu 90derece 60 derece 120 derece artık hangisi işini görürse sector antene vereceksin böylece kablosuz wifi işini cozeceksin bu şekilde 6 km2 alanda 420. Kişiye internet vermiş biri olarak anlatıyorum çok kalabalık olmayacaksa enfazla 30 cihaz bağlanacak da tplinkin dağıtıcısı da olabilir mikrotik yerine kablosuzuda. Hiç kablo ile uğraşma o mikrotikten çıkan kabloyu evin elektrik hattından dağıt elektirk ile internet dağıtımı dersen çıkar karşına . Bunlar çok zor olur dersen bahçesi vardır bu 3 katın oraya bir direk ile sector anten 90 derece diyelim onunla kablosuz wifi verip evlere tekrar tplinkin router kablosuz al kablolu ver moduna alıp 3 eve rotur ile daire içinde kablo ile dagitabilirsin

Modemden çıkan interneti mikrotik denilen ana dagiticiya vereceksin sonra mikrotik üzerinden 2 adet çıkış alıp bunu 90derece 60 derece 120 derece artık hangisi işini görürse sector antene vereceksin böylece kablosuz wifi işini cozeceksin bu şekilde 6 km2 alanda 420. Kişiye internet vermiş biri olarak anlatıyorum çok kalabalık olmayacaksa enfazla 30 cihaz bağlanacak da tplinkin dağıtıcısı da olabilir mikrotik yerine kablosuzuda. Hiç kablo ile uğraşma o mikrotikten çıkan kabloyu evin elektrik hattından dağıt elektirk ile internet dağıtımı dersen çıkar karşına . Bunlar çok zor olur dersen bahçesi vardır bu 3 katın oraya bir direk ile sector anten 90 derece diyelim onunla kablosuz wifi verip evlere tekrar tplinkin router kablosuz al kablolu ver moduna alıp 3 eve rotur ile daire içinde kablo ile dagitabilirsin

adam beyin internetin beyin amelliyatını yaptı :)

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkürler.

Niyazi16 hocam, hiç bilmediğim şeyleri sayende öğrendim teşekkür ederim. Çatıyı kullanrak bu işi çözebilirim inşallah. En kısa sürede uygulayacağım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri