3.Taraf ve Dünya Genelini Atlatmak İçin Beyin Fırtınası

• Kullanıcı Yeteneck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Cevap: 3.taraf ve dünya genelini atlatmak içeri buyrun

adsense'inizle kesinlikle denemeyin zaten hocam..partner kanalınız varsa onunla deveyin geçecektir.Videoların özelliği kesinlikle kodlamalarıyla ilgili ama dediğim gibi çözemedim

1080i 1080p ( interlaced progressive ) videolar arasındaki fark gibi bir tarama farklılığı olduğunu düşünüyorum ama deneme yapamadım çünkü bu tarama şekillerini birbirine çevirecek bir program veya yöntem yok ya da ben bilmiyorum veya bulamıyorum

Yok hocam deneme kanal ile deniyorum. Ayrica bu kanaldaki videolar partner kanalimda dahi gecmedi. Cozerseniz pm hocam :)

allah allah. merak ettım valla benimde izleyesim geldi. sarıyor mu bari:)

küçükken tvde ne zaman gösterilse izlerdim. en son tüm seriyi 2008 izlemiştim. 2 hafta önce yine basladım günde 10a yakın bölüm izliyorum. insan büyüdüğü için eski tadı vermiyor ama yine de icinde zerre kadar cocukluk kalmıssa sana zevk vereceğine eminim.
tabi biraz da nostaljik olmak lazım.

teşekkürler

çözümü var zaten ykarda yazdım forumu biraz araştırın

açtığın konuyu sonradan editleyip forum dersi verme biz zaten bu konularla haşır neşiriz bütün gün bu konulara çare arıyoruz

ben araştırıım forumu ama senin gibi başlık açanlar olunca aradığını bulmak bayağı zor oluyor

güzelmiş hocam

açtığın konuyu sonradan editleyip forum dersi verme biz zaten bu konularla haşır neşiriz bütün gün bu konulara çare arıyoruz

ben araştırıım forumu ama senin gibi başlık açanlar olunca aradığını bulmak bayağı zor oluyor

bi sıkıntın varsa moderatör online gereksiz yere yorum kasmayın

şu an vds olmadığı için şu pokemonun videosunu indirip codeğine bakamadım. ( Bu arada kanalada hayran kaldım adam tüm sezonları uplamış pokemonun bidaha izleyesim geldi valla ) Eğer bakan varsa söyleyebilirmi acaba hangi kodek kullanılmış. Ben genelde H.264 kullanıyorum ama yine eşleşene ve dünya geneli yiyorum. Arkadaşın dediği gibi kodek ile ilgili olabilir.

dünya genelinde engellendi eşleşenini bi türlü geçemiyorum bu yöntemle sadece 3.tarafta işe yarıyor

benım kanalı koymayı unutmuşsun kardeşim :D

arkadaşlar bu 3. taraf eşlenen sorununa daha derinlemesine bi çare bulmak lazım.. video 3. taraf eşleşeninde geçse bile ilerleyen zamanlarda 3. taraf uyarısı veriyor.benim 40K ve 25K lik iki videoma 15 gün sonra eşleşen geldi..kalıcı bir çözümü olan varsa bilgi verirse memnun olurum

Aynı şekilde videolar hazırlıyorum partnerli kanala atmama rağmen dünya geneli yiyor..

yaptığım videolarla bu kanallara yüklenen videolar arasındaki tek fark

"akışlı bir dosya biçiminde kodlarsanız daha hızlı yüklenir"

gibi bir yazı onlarda çıkmasına rağmen benim hazırladıklarımda çıkmıyor..Yani olay videonun kodlanmasıyla ilgili yukardaki videolar nasıl kodlandıysa partnerli kanallara yüklenince bazı filitreleri atlatıp sorunsuz bir şekilde yükleniyor videoyu eğip bükmeye gerek kalmıyor.(Tahminimce bu Tarama tekniğiyle ilgili bir durum fakat tarama tekniğini nasıl değiştireceğimi bulamadım.)

Bu uyarının 3.taraf eşleşenle ilgisi yok, sadece videolarınızın internet ortamına yüklendiği zaman daha çabuk kodlanmasını ve sayfaya daha çabuk çıkmasını sağlayan kod'lama biçimi ile ilgilidir. Biz videocular buna ''İnternet Streaming'' deriz ve uygulamanın kısa adı da aşağıdaki resimdeki gibi ''Fast Start''tır. Ayrıca bu şekilde kodlanan videolarda izlenme sırasında takılma ve donmalar da da olmaz, çünkü bu tür kodlama ''Hızlı Akış' temellidir ve Youtube'nin birinci tercihidir.

Aynen olay kingtube un söylediği gibi,videonun youtube tarafından işlenme süreciyle ilgili bir konu bu yoksa 3. taraf ile ilgisi yok.

Bu uyarının 3.taraf eşleşenle ilgisi yok, sadece videolarınızın internet ortamına yüklendiği zaman daha çabuk kodlanmasını ve sayfaya daha çabuk çıkmasını sağlayan kod'lama biçimi ile ilgilidir. Biz videocular buna ''İnternet Streaming'' deriz ve uygulamanın kısa adı da aşağıdaki resimdeki gibi ''Fast Start''tır. Ayrıca bu şekilde kodlanan videolarda izlenme sırasında takılma ve donmalar da da olmaz, çünkü bu tür kodlama ''Hızlı Akış' temellidir ve Youtube'nin birinci tercihidir.

Hah işte bu lazım ama akışlı video oluşturmak değil amaç tam tersi akışsız olması gerek...çünkü akışsız olanlar 3. tarafdan geçebiliyor...

Ben çok iyi anlamam internette yaptığım araştırmlar neticesinde konuşuyorum
çözünürlükle oynadım frame rate'i arttırıp azalttım fakat yine de bu sonucu elde edemedim
Down up yaptığım bu videolarda hep bu uyarıyı aldım..farklı farklı kanallarda da

detaylı anlatır mısın bu olayı kardeş

takipteyim güzel konu benimde çektiğim çok iyi kanallar var ama dünya geneli geliyor 2 gün sonra

bende bir süredir filmlerdeki dünya engeliyle uğraşıyorum.eninde sonunda çözeceğiz bunu da.

sağol dostum, güzel bilgiler dönüyor konuda

takipteyim güzel konu benimde çektiğim çok iyi kanallar var ama dünya geneli geliyor 2 gün sonra

İşte sorunun cevabı bu sorunun içinde...
Neden eşleşme veya dünya engeli anında değil de iki gün sonra geliyor ?
Çünkü Youtube'nin ''ID Content'' tarama sistemi gün boyu durmaksızın çalışıyor ve her gün yüklenen milyonlarca videoyu tarayarak hak sahibinin videoları ile eşleşen videoları yakalıyor.

Tabi her gün taranan video sayısı milyonlarca olduğundan siz videoyu yüklediğiniz de hemen tespit edememiş olabiliyor, ama tarama sürekli devam ettiği için sizin videoyu da 2-3 gün sonra yakalıyor.

Olay budur ve videoyu kesip kırpmakla, kalitesini bozmakla alakası yoktur. Bu tür oynamalar eşleşen'den kurtulmanızı sağlamaz. Ama nadiren de olsa milyonda bir video taramada tespit edilemeyip kurtulabiliyor.

''Aynı videoyu ben yükledim eşleşen geldi, ama şu kanal yükledi onda eşleşen yok'' demenizin sebebi de şudur. O kanal ya hak sahibidir, ya henüz taramaya girmemiştir, ya da o kişinin kanalı Youtube tarafından korunan 'Telif' hariç, dünya engeli ve eşleşen gönderilmeyen kaliteli bir kanaldır. Böyle kanallar mevcuttur, kimse yok demesin. hem de çok var.

İşte sorunun cevabı bu sorunun içinde...
Neden eşleşme veya dünya engeli anında değil de iki gün sonra geliyor ?
Çünkü Youtube'nin ''ID Content'' tarama sistemi gün boyu durmaksızın çalışıyor ve her gün yüklenen milyonlarca videoyu tarayarak hak sahibinin videoları ile eşleşen videoları yakalıyor.

Tabi her gün taranan video sayısı milyonlarca olduğundan siz videoyu yüklediğiniz de hemen tespit edememiş olabiliyor, ama tarama sürekli devam ettiği için sizin videoyu da 2-3 gün sonra yakalıyor.

Olay budur ve videoyu kesip kırpmakla, kalitesini bozmakla alakası yoktur. Bu tür oynamalar eşleşen'den kurtulmanızı sağlamaz. Ama nadiren de olsa milyonda bir video taramada tespit edilemeyip kurtulabiliyor.

''Aynı videoyu ben yükledim eşleşen geldi, ama şu kanal yükledi onda eşleşen yok'' demenizin sebebi de şudur. O kanal ya hak sahibidir, ya henüz taramaya girmemiştir, ya da o kişinin kanalı Youtube tarafından korunan 'Telif' hariç, dünya engeli ve eşleşen gönderilmeyen kaliteli bir kanaldır. Böyle kanallar mevcuttur, kimse yok demesin. hem de çok var.

Tamam iyi de peki konudaki pokemon kanalı nasıl aşmış
hak sahibi de değil, 2 günlük videolar da değil, ayrıca kanal çok eski de değil yt un koruyacağı bi kanala da benzemiyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri