3.Taraf ve Dünya Genelini Atlatmak İçin Beyin Fırtınası

• Kullanıcı Yeteneck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Cevap: 3.taraf ve dünya genelini atlatmak içeri buyrun

İşte sorunun cevabı bu sorunun içinde...
Neden eşleşme veya dünya engeli anında değil de iki gün sonra geliyor ?
Çünkü Youtube'nin ''ID Content'' tarama sistemi gün boyu durmaksızın çalışıyor ve her gün yüklenen milyonlarca videoyu tarayarak hak sahibinin videoları ile eşleşen videoları yakalıyor.

Tabi her gün taranan video sayısı milyonlarca olduğundan siz videoyu yüklediğiniz de hemen tespit edememiş olabiliyor, ama tarama sürekli devam ettiği için sizin videoyu da 2-3 gün sonra yakalıyor.

Olay budur ve videoyu kesip kırpmakla, kalitesini bozmakla alakası yoktur. Bu tür oynamalar eşleşen'den kurtulmanızı sağlamaz. Ama nadiren de olsa milyonda bir video taramada tespit edilemeyip kurtulabiliyor.

''Aynı videoyu ben yükledim eşleşen geldi, ama şu kanal yükledi onda eşleşen yok'' demenizin sebebi de şudur. O kanal ya hak sahibidir, ya henüz taramaya girmemiştir, ya da o kişinin kanalı Youtube tarafından korunan 'Telif' hariç, dünya engeli ve eşleşen gönderilmeyen kaliteli bir kanaldır. Böyle kanallar mevcuttur, kimse yok demesin. hem de çok var.

Hocam ben bu yüzden linkini koydum ama milletin kanalını deşifre ediyomuşum sözde diye linki kaldırıldı senden ricam****(özelden yazıyorum) yazıp kanala bakar mısın ve baktığın kanalda adam bir de video hazırlamış senden ricam onu da dinlemen :) tüm bu dediklerini çürütüyor..

Kanal partnerli bir kanal
Kanal 3-4 aydır aktif ve videolar bir o kadar eski
ve adam geçen ay şikayet etmeye başlamış ve bir video hazırlamış diyor ki son dönemde videolarımda 3. taraf eşleşen çıkmaya başladı :)

ve bu tek değil şimdi aramaya başlasam bunun gibi onlarca kanal bulurum
Adamın herhangi bir izin almadığı da apaçık ortada

Konu başlığı düzeltildi, fikirler öneriler devam etsin. Kanalı afişe etme kısmında bir iki şikayet gelmiş, kanalı forumda afişe eden Serkan abi olduğundan bir problem yok. Güzel fikirler, etkili fikirler oldukça konu sahibi arkadaşımız konu ilk mesajı düzenleyerek konuyu daha işlevsel bir hale sokacaktır eminim. İyi çalışmalar...

:) Bakın moderatör ne güzel bilgilendirme de yapıyor gerekli yerlerde de uyarıyor kimsenin moderatör gibi hissetmesine gerek yok :)

Neyse güzel bi haber aldım konuyla ilgilenip özelden konuştuğumuz bi arkadaşla
1-2 gün bekleyecez yöntem işe yararsa arkadaşla birlikte neyin nasıl olduğunun açıklamasını yaparız :)

Sevgiler :)

Hocam ben bu yüzden linkini koydum ama milletin kanalını deşifre ediyomuşum sözde diye linki kaldırıldı senden ricam pokemon 1. bölüm yazıp kanala bakar mısın ve baktığın kanalda adam bir de video hazırlamış senden ricam onu da dinlemen :) tüm bu dediklerini çürütüyor..

Kanal partnerli bir kanal
Kanal 3-4 aydır aktif ve videolar bir o kadar eski
ve adam geçen ay şikayet etmeye başlamış ve bir video hazırlamış diyor ki son dönemde videolarımda 3. taraf eşleşen çıkmaya başladı :)

ve bu tek değil şimdi aramaya başlasam bunun gibi onlarca kanal bulurum
Adamın herhangi bir izin almadığı da apaçık ortada

Kanalı buldum ve açıklama videosunu da izledim, taramalar sonrasında adama eşleşen'ler yağmaya başlamış zaten daha ne olsun :)

Diyeceksiniz ki; peki adamın kanalı neden kapatılmıyor ? niye kapatılsın ki ? adam eşleşen'leri kabul edip para kazanmadan devam etmeyi seçmiş. Telif haklı bir videoyu tek parça full olarak paylaşırsanız hak sahibi kesin telif atar, ama part'lar halinde paylaşılanlar ise ID Content taramasında yakalanıp sadece eşleşme yer. Söz konusu kişi de part olarak paylaştığı için telif şikayeti gönderilmemiş. Olay budur.

Beyaz Show videolarını düşünün mesela; Tek parça olanlara sürekli ya telif atılıyor, ya da kanal tarafından sildiriliyor.. Ama 3-4 dakikalık parçalar ise sadece eşleşen yiyor. Bunda anlaşılmayacak bir şey var mı ?

:) dostum çizgi film kanalı bu zaten
yani tek parça bütün çizgi filmler ve partlara ayrılmamış :) tamamı tek tek gösterilmiş
adam taramalarda telif almaya başlamış diyosun ama tarama yapılana kadar adam zaten kazanmış kazanacağını :) kaç m izlenim aldıktan ödemesini aldıktan sonra tarama yapılsa neye :)

Yani adamın yöntemi neyse adamı 2-3 ay dünya genelinden muaf tutmuş...dğil 2-3 ay 1-2 gün için bile neler yapılabileceğini bi düşünsene :) serkan abinin de dediği gibi yükle bi patlama yapacak videoyu 1 gün sonra sil diğer partnerli kanala yükle :))

bak serkan abinin verdiği kanaldaki videoyu o gün bikaç kişi indirip yükledi partnerli kanalına şuan 10k gösterim alan bile var

Kanalı buldum ve açıklama videosunu da izledim, taramalar sonrasında adama eşleşen'ler yağmaya başlamış zaten daha ne olsun :)

Diyeceksiniz ki; peki adamın kanalı neden kapatılmıyor ? niye kapatılsın ki ? adam eşleşen'leri kabul edip para kazanmadan devam etmeyi seçmiş. Telif haklı bir videoyu tek parça full olarak paylaşırsanız hak sahibi kesin telif atar, ama part'lar halinde paylaşılanlar ise ID Content taramasında yakalanıp sadece eşleşme yer. Söz konusu kişi de part olarak paylaştığı için telif şikayeti gönderilmemiş. Olay budur.

Beyaz Show videolarını düşünün mesela; Tek parça olanlara sürekli ya telif atılıyor, ya da kanal tarafından sildiriliyor.. Ama 3-4 dakikalık parçalar ise sadece eşleşen yiyor. Bunda anlaşılmayacak bir şey var mı ?

Hocam soz konusu kanalda gordugum kadariyla full paylasim yapilmis. ben dizi isinde parttanda telif yedim

:) dostum çizgi film kanalı bu zaten
yani tek parça bütün çizgi filmler ve partlara ayrılmamış :) tamamı tek tek gösterilmiş. adam taramalarda telif almaya başlamış diyosun ama tarama yapılana kadar adam zaten kazanmış kazanacağını :) kaç m izlenim aldıktan ödemesini aldıktan sonra tarama yapılsa neye :)

Taramalar gecikiyorsa buna ne sizin ne de bir başkasının yapabileceği bir şey yok. Şu ana kadar kazandıklarına gelince; ''Erken Kalkan Yol Alır'' adamın şansı ve kısmeti diyelim :)

Ama sonuç olarak er veya geç eşleşen'lerden kurtulamadığını da görmüş olduk yani. Ama izlemeleri ve video sayısı artınca hak sahibi ona telif de gönderir bir gün. Burası youtube, ne zaman ne olacağını kimse kestiremez. En iyisi sakin sakin videolarınızdan az da olsa para kazanmaya bakın derim ben.

Bu akışlıyı hep alkışlı diye okuyordum :D
Diyorum show programında seyirciler alkışıyor onları mı sil diyor :D :D

Hocam soz konusu kanalda gordugum kadariyla full paylasim yapilmis. ben dizi isinde parttanda telif yedim

Sizin part'lara telif yemiş olmanız bir örnek olabilir ama bu her hak sahibinin part videolara telif atacağı anlamına gelmez. Bu iş hak sahibinin insafına kalmış bir şey, kimisi atar kimisi atmaz. Ama genel olarak part videolara pek telif gönderilmiyor, Beyaz Show gibi bir örneği yukarıda boşuna örnek vermedim canım kardeşim.

Bence mantıken bunu aşmak çokda zor değil ama hızlı bir bilgisayar ve internet bağlantısı olsa çözülebilir.Azure vds ile 10 dakikalık video 30 dakika çevriliyor o yüzden vakit kaybı çok oluyor.Evdeki internet hızlı upload etse bir çok şekilde deneyeceğim ama 60-70kb ile upload ediyor meret.

Biraz önce bir fragmanda kendi yöntemimi denedim ve 3.denemede eşleşenden kurtardım ama çizgi filmde aynı sonucu alamadım malesef...

Bu makaleyi okumanızı tavsiye ederim. Çevirip yayınlarsanız daha makbule geçer.

Fun with YouTube’s Audio Content ID System • Scott Smitelli

Ses eşleşmesinden kurtulmanın yollarını anlatmış çeşitli ayarlarla ses eşleşmesini geçebildiğini söylemiş ayarları anlatmış..hangi uygulamada geçebildiğini hangi uygulamada geçemediğini göstermiş

en son söylediği yöntem konunun başında verdiğim yöntemde gösterildiği gibi vieo veya ses hızını arttırmak %5 arttırdığınız zaman her türlü geçiyor

Ses eşleşmesinden kurtulmanın yollarını anlatmış çeşitli ayarlarla ses eşleşmesini geçebildiğini söylemiş ayarları anlatmış..hangi uygulamada geçebildiğini hangi uygulamada geçemediğini göstermiş

en son söylediği yöntem konunun başında verdiğim yöntemde gösterildiği gibi vieo veya ses hızını arttırmak %5 arttırdığınız zaman her türlü geçiyor

Videoyu kırpmak, video dokusunu bozmak, hız veya frame arttırmak ile genelde olumlu sonuçlar aldım ama bunlara hiç dokunmadan eşleşen geçirmenin yolunun codec veya youtube algoritmasından geçecek ve/veya bir süreliğine kaçacak bir kodlama olduğunu düşünüyorum. Bence bunu bilen insanlarda burada yazmaz :) Serkan abinin dediği gibi youtube biz Türkler sayesinde kendini geliştiriyor eğer öyle bir bilgide burada paylaşılırsa youtube kendini geliştirmeye devam edecektir :)

Bu tip kırpma,hız arttırma,renklerle oynama,mirrorlama gibi lineer işlemlerin youtube u aldatamayacağını bilmek lazım,adamlardaki işlem gücüyle bir video için bütün bu kombinasyonları kontrol etmek çocuk oyuncağı,bazen geç saptanabiliyor ama youtube bu işi kökten çözemek istese her türlü çözer başedilmez adamlardaki sistemle.

Videoyu kırpmak, video dokusunu bozmak, hız veya frame arttırmak ile genelde olumlu sonuçlar aldım ama bunlara hiç dokunmadan eşleşen geçirmenin yolunun codec veya youtube algoritmasından geçecek ve/veya bir süreliğine kaçacak bir kodlama olduğunu düşünüyorum. Bence bunu bilen insanlarda burada yazmaz :) Serkan abinin dediği gibi youtube biz Türkler sayesinde kendini geliştiriyor eğer öyle bir bilgide burada paylaşılırsa youtube kendini geliştirmeye devam edecektir :)

aynen öyle kardeşim ;) :cool:

bişey sorucam ben telifi atlatım şimdi bidaha hiç telif gelmezmi %125 yakınlaştırmada ?

bişey sorucam ben telifi atlatım şimdi bidaha hiç telif gelmezmi %125 yakınlaştırmada ?

Sana ait olmayan her videoya telif gelme olasılığı vardır.

Ama burdaki amaç telif gelene kadar (belkide hiç gelmez) videolardan para kazanmak.

gündelik hit yapan videolar yüklüyorsanız (dizi,film,maç yayını ,haber vs...) sizin için video 1 gün bile telifi geçip size para kazandırsa zaten siz parayı kırmış olursunuz ozamana kadar.

O yüzden videolar nekadan uzun dayanırsa size okadar para kazandırır ;)

bende şunu diyim yotube atlatılmaz diyorsunuz..ben katılmıyorum ki..şöyle düşünün ve yola bu düşünceyle çıkın.üçüncü taraf eşleşen veya teliflere yakalanma konusunu örnek verim..yüklenen videoyu nasıl yakalıyor ve ya eşleşeni..cevabı içinde..olmayan şey yakalanmaz..yakalanıyorsa ortada yakalanan bir şey var demek işte çözüm bu..yakalananı siz de yakalayın çözersininz..neticede tarama yapan bir makina..insan gibi değil insanda üç olasılık vardır...1-var.2-yok.-3-olabilir....makina da İse.2 olasılık vardır-1-var-2-yok..olabilir seçeneği makinada yoktur..yani anlayacağınız...imkansız bakmayın çünki onuda yapan yine beyin......dediğim gibi olmayan şey yakalanmaz..yakalanan şey varsa tabiki var..olay bitmiştir..yakaladığı şeyi imha etmeniz olayı bitirir..aslında sorun sonradan gelen telifler yotubeyi atlatmak atlatırsınız...sonraki şahıslardan şirketlerden gelen telif başınızı ağırtır....herkeze tşk ederim..bu benim görüşüm...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri