4349 Dolandırıcılık Servisi ve Türk Telekom İş Birliği

1419oguzhan

Kayıtlı Üye
30 TL iadem yapıldı, sorun kalmadı. Sizler de hakkınızı arayınız.

Dün telefonumda internette dolaşşırken 4349 adlı numaraya ait olan bir siteye yönlendirdi ve bir tarifeye otomatikman kayıt olduğumu ve aylık 30 TL ücrete tabii olduğum mesajı geldi.Ve iptal etmek için gereken mesajı aradan 1 dakika geçmeden göndermeme rağmen 30 TL'lik tutar ertesi gün faturama eklenmiş olup, müşteri hizmetlerine bu durum için itiraz etmeme rağmen yapacak birşeyleri olmadığını izah ettiler.

Bu metni de aynen Türk Telekom'a ilettim, benim 1 dakika bile kullanmadığım, ve onaylamadığım. Java kodu ile düzenbazlık yapan dolandırıcılara müsama gösteren bir şirkete nasıl itiraz edebilirim ?

Son düzenleme:
Dün telefonumda internette dolaşşırken 4349 adlı numaraya ait olan bir siteye yönlendirdi ve bir tarifeye otomatikman kayıt olduğumu ve aylık 30 TL ücrete tabii olduğum mesajı geldi.Ve iptal etmek için gereken mesajı aradan 1 dakika geçmeden göndermeme rağmen 30 TL'lik tutar ertesi gün faturama eklenmiş olup, müşteri hizmetlerine bu durum için itiraz etmeme rağmen yapacak birşeyleri olmadığını izah ettiler.
Türk Telekom şirketinin böyle bir dolandırıcığa müsama göstermesi akıllara acaba Türk Telekom ile müşterileri dolandıraya yönelik gizli bir antlaşmaları mı var sorusunu getirmiştir.

Bu metni de aynen Türk Telekom'a ilettim, benim 1 dakika bile kullanmadığım, ve onaylamadığım. Java kodu ile düzenbazlık yapan dolandırıcılara müsama gösteren bir şirkete nasıl itiraz edebilirim ?

bizim şirketler (ki bazıları araplara satıldı) nedense hep böyle ufak oyunların peşinde. superonline akk yi getirdi, bunlar da alenen dolandırıyor insanları. birileri de çıkıp kardeşim sen ne yapıyorsun demiyor hayret gerçekten.

ev taşıdım 3 ay önce, kiracıyım tabii, gittim ASKİ'ye aboneliği yeni eve alıcam, eski evi kapattırıp yeni eve aboneliği taşımak için benden 88 tl istediler. 44+44 açma kapama parasıymış. yahu bu belediyenin çalışanları zaten benim senin vergilerinle çalışan benzinini aracını benim senin vergilerinle aldıkları araçla gelip kapatıp açmasından niye ekstra para talep ediyor?. hadi 1 tane talep et eyvallah, diğerini neden talep ediyorsun? bunu yapan devlet kurumu.. (taşınılan evler arasında 5km var ya da yok)

bizim şirketler (ki bazıları araplara satıldı) nedense hep böyle ufak oyunların peşinde. superonline akk yi getirdi, bunlar da alenen dolandırıyor insanları. birileri de çıkıp kardeşim sen ne yapıyorsun demiyor hayret gerçekten.

ev taşıdım 3 ay önce, kiracıyım tabii, gittim ASKİ'ye aboneliği yeni eve alıcam, eski evi kapattırıp yeni eve aboneliği taşımak için benden 88 tl istediler. 44+44 açma kapama parasıymış. yahu bu belediyenin çalışanları zaten benim senin vergilerinle çalışan benzinini aracını benim senin vergilerinle aldıkları araçla gelip kapatıp açmasından niye ekstra para talep ediyor?. hadi 1 tane talep et eyvallah, diğerini neden talep ediyorsun? bunu yapan devlet kurumu.. (taşınılan evler arasında 5km var ya da yok)

Vallahi öyle hocam herkes vatandaşı hortumlama peşinde ben bi de öğrenciyim yani 30 lira bazıları için değersiz gözükebilir ama bugün ben koşmaşsam bu paranın peşinden yarın daha büyük mağdur olurum.
BTK'ya da gerekli şikayeti yaptım, gelecek cevaba göre dilekçe yazmayı düşünüyorum.

Vallahi öyle hocam herkes vatandaşı hortumlama peşinde ben bi de öğrenciyim yani 30 lira bazıları için değersiz gözükebilir ama bugün ben koşmaşsam bu paranın peşinden yarın daha büyük mağdur olurum.
BTK'ya da gerekli şikayeti yaptım, gelecek cevaba göre dilekçe yazmayı düşünüyorum.

hakkını aramaktan çekinme hocam gerekirse büyük ajanslara da mail at halini arz et medyaya düşsün. bu yapılan alenen dolandırıcılık buna kimse kılıf uyduramaz.

hakkını aramaktan çekinme hocam gerekirse büyük ajanslara da mail at halini arz et medyaya düşsün. bu yapılan alenen dolandırıcılık buna kimse kılıf uyduramaz.

Kesinlikle hocam, internete baktım bununla ilgili birçok şikayet var.
Müşteri temsilcisi de telefona gelen kodu onaylamışsınız dedi ben de öyle bir onaylama yapmadım dedim.Telefonunuz android ise böyle olabiliyor dedi.
Yani sonuç olarak dolandırıcılığa 1001 kılıf buluyorlar :)

geçmiş olsun. Bu olayın sizin telefon hattı şirketleiyle direk bağlantısı yok. Sizi bir çeşit dolandırıyorlar. Mobil Reklam r10 da görüldüğü gibi 3g üzerinden gelen trafiye 40-50 tl gibi para ödüyorlar hepside aynı. Adam reklam yayınlayana 40-50 tl para ödüyorsa reklam şirketi ve telefon hattı şirketleri nekadar para kazanıyor siz düşünün.

Eskiden kontör hırsızlığı ile para kaznıyorlardı. Şimdi olay daha tehlikeli. Rasgele bir siteye girseniz bile direk faturanıza ödeme yansıyor.

Burda yapılacak en iyi şey hattı mobil ödemeye ve özel servislere de kapatılması başkada yolu yok malesef.

Son düzenleme:
Evet an itibari ile btk aracılıyla şikayet yaptım ve sonuç 30 TL mi faturadan düşücekler :) Hakkımı aramasam böyle birşey olmuyacaktı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri