4K Videolar Ne Kadar İnternet' i Alır ( Özgün İnceme )

• Kullanıcı Alpi1s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
4 k video izlemek internetle alakalı oldugu kadar ekran kartıylada alakalıdır. yani videoyu izletebilecek kapasitede internet hattına sahip olmak yetersiz. :)

bence hakim oldugun sektörlerde özellikle sesli videolar çekmelisin.

internet almak diye bir terim çok eğreti duruyor,kim bu şekilde aratır,başlıkta kapasite geçiyor anlatım internet almak olarak bence bunların daha uygun karşılıklarını bul derim

Son düzenleme:
1 Milyon Tane 20 Dakikalık 4 K Videoyu Youtubeye Aynı Anda Atsak Sunucuları Çöker Herhalde :D

4 k video izlemek internetle alakalı oldugu kadar ekran kartıylada alakalıdır. yani videoyu izletebilecek kapasitede internet hattına sahip olmak yetersiz. :)

bence hakim oldugun sektörlerde özellikle sesli videolar çekmelisin.

Hocam internet hızını kullanmak için VDSden video çektim ve oradan sesli anlatım yapamıyorum zaten arkaplan' a bir adet müzik ekledim.

internet almak diye bir terim çok eğreti duruyor,kim bu şekilde aratır

Valla aklıma ilk öyle geldi varsa aklında bir başlık hemen güncelleyim

---------- Spam Engelliyici 01:38 ---------- Önceki Mesaj 01:37 ----------

1 Milyon Tane 20 Dakikalık 4 K Videoyu Youtubeye Aynı Anda Atsak Sunucuları Çöker Herhalde :D

Yarın bir deneyim onuda :)
edit: ben mesajı 4 tane 20 dakikalık 4K video sandım malesef deniyemem :D

Son düzenleme:
Hocam internet hızını kullanmak için VDSden video çektim ve oradan sesli anlatım yapamıyorum zaten arkaplan' a bir adet müzik ekledim.

Valla aklıma ilk öyle geldi varsa aklında bir başlık hemen güncelleyim

---------- Spam Engelliyici 01:38 ---------- Önceki Mesaj 01:37 ----------

Yarın bir deneyim onuda :)

Valla hocam başlık bulmak kolayda ben bu şekilde test edildiğini hiç sanmıyorum birleşik kaplar kuramı gibi birşey olmuş bu:D

4k video için gerekli internet hızı,band genişliği vs yazabilirsin

çok gereksiz bari ingilizce yapsaydın da biraz izlenim alsaydın bu şekil hiç olmamış

konuyla fazla alakalı değil ama bişi sorucam
702 Mb Download hızından bahsediliyor yani bu 0.7 GB Saniyede ?
Saniyede 1 CD Dolusu verimi iniyor yani ? 700 MB - 0,7 GB

Bu hız bana biraz saçma geldi, SSD lerin yazım Hızı bile 550 MB ne yani en hızlı internet SSD den daha mı hızlı ? :D
biri açıklayabilir mi ? :)

Bu hız bana biraz saçma geldi, SSD lerin yazım Hızı bile 550 MB ne yani en hızlı internet SSD den daha mı hızlı ? :D

Hayır hocam 702 Mbit dir 8 mbit 1 mb yapar yani bu internet saniyede 87,75 mb indiriyor.

ttnet ile 5 yılda atarsın galiba ama vpsyi bilmem :D

Her 4k video sanırım 200 300 mb olması lazım. Benim vds 200 mblik videoyu 5-6 saniye upload ediyor :)

1 4k video 250 mb olursa
1.000.000 4k video : 250.000.000.000 mb :)

youtube nin ginede çökeceğini sanmıyorum ( ne güzel matematik yaptım be :D :D )

hocam o müzik hiç yakışmamış ayrıca yazmak yerine konuşmayı tercih edebilirsin daha iyi olur

Saniyede 950 Mbit Download hizi var, bunun daha yüksegi de var örnek amaciyla göstereyim dedim.

SSDlerde 1000 mb yazma hizina sahip cihazlar bile mevcut. teknoloji bizim kullandigimiz gördügümüzden cok daha ileride.

Ek not: 5 sene öncesine ait;

* Google Sunucuları, her gün kullanıcılarının oluşturduğu yaklaşık 20 petabyte büyüklüğünde veri işliyor. 1 petabyte, 32 yıl boyunca çalabilecek bir mp3 dosyasının dijital hacmine eşit.

1024 Megabytes = 1 Gigabyte
· 1024 Gigabytes = 1 Terabyte
· 1024 Terabytes = 1 Petabyte

Son düzenleme:
Her 4k video sanırım 200 300 mb olması lazım. Benim vds 200 mblik videoyu 5-6 saniye upload ediyor :)

1 4k video 250 mb olursa
1.000.000 4k video : 250.000.000.000 mb :)

youtube nin ginede çökeceğini sanmıyorum ( ne güzel matematik yaptım be :D :D )

hocam ne 200 mbtı benim galaxy s4 mini 8 megapixel 1 dakikadan 600 mb kaydediyor videoyu 720 p şeikilde 4 k videonun dakkası 5 gbtın üstündedir bunu 10 dakkadan hesaplasan 50 - 100 gb :D

4k videoyu açtığında yaptığın hız testinin ilk testten düşük olması 4k videonun ne kadar harcadığını göstermez. Araya bir ton etken giriyor en büyüğü de speedtest.net sunucuları ile alış veriş. Yani bir sunucu 700 gösterir diğeri 200.

Videonun donması senin bilgisayarından kaynaklı :D

vay kardes senin konudan kategori cıktı tabi 4 k videoları nerden bulucaz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri