4Mps Upload İle Canlı yayında DROP !! YARDIM

Unknow

Kayıtlı Üye
Obs den anlayan varsa yardımcı olabilirmi 2400-2600 bitrate arası yayın yapıyorum ama 20-30saniyede bir yayın kilitleniyor donuyor tekrar devam ediyor drop oluyor obs kırmızı oluyor sonra tekrar yeşile dönüyor ne yaptıysam düzeltemedim

İnternetim Türknet 75mps Download 4mps upload akksiz ethernet kablo ile bağlanıyorum

Kablosuz bağlanıyorsanız upload düşmesi oluyor

Obs den anlayan varsa yardımcı olabilirmi 2400-2600 bitrate arası yayın yapıyorum ama 20-30saniyede bir yayın kilitleniyor donuyor tekrar devam ediyor drop oluyor obs kırmızı oluyor sonra tekrar yeşile dönüyor ne yaptıysam düzeltemedim

İnternetim Türknet 75mps Download 4mps upload akksiz ethernet kablo ile bağlanıyorum

Speedtest yapınız ben de türknet kullanıyorum ama kontrol etmeyince upload hızımı 2mb'in altına dusuruyorlar :( sonra mesaj at vs ugras eskı halıne gelıyor eğer sorun upload degılse wifi'den baglanıyorsan kabloluya geç eğer kablolu bağlanıyorsan da işlemciden pc'den kaynaklı olabilir.

Bitrate 1000 yap, kaynak çıkışınıda 720p ayarla.

1mb'e kadar hızınla 720p yayın aç

Bazen drop olmasının sebebi veri akışı değil yoğunluk oluyor, ağda ki yoğunluk sana 2500 vermek için uğraşınca kısa süreli drop yaptırıyor, görüntü kaliteni çok kaybetmeden 720p deneyebilirsin

arkadaşlar kablo ile bağlanıyorum yazmama rağmen neden herkes absürt yorum atmış :D Kablosuz bağlanıyorsanız upload düşmesi oluyor gibi :D

---------- Spam Engelliyici 23:36 ---------- Önceki Mesaj 23:21 ----------

Bitrate 1000 yap, kaynak çıkışınıda 720p ayarla.

1mb'e kadar hızınla 720p yayın aç

Bazen drop olmasının sebebi veri akışı değil yoğunluk oluyor, ağda ki yoğunluk sana 2500 vermek için uğraşınca kısa süreli drop yaptırıyor, görüntü kaliteni çok kaybetmeden 720p deneyebilirsin

yayın zaten 1280x720 30fps de 1000e cekersem görüntü bozulmazmı birde şöyle drop oldu zaman yayın bitratesi alta 480kbye kadar düşüor

arkadaşın dediği gibi 1280x720 30fps de 1000 bitrate 2000 kadar çıkarabilirsin sorun çıkarmaması gerekiyor.

İnternet paketim sizinle aynı. Önemli olan ping süresi sizde ping kaç. Testlerde dalğanma oluyor mu? Resimdeki gibi düz çizgi çıkıyor mu?
9bvoLZ.png

Bendede türknet var. İşte türknetin en büyük hatası internette kopmalar olması. Yoksa obs o değerlerde çok rahat yayın yapar

arkadaşın dediği gibi 1280x720 30fps de 1000 bitrate 2000 kadar çıkarabilirsin sorun çıkarmaması gerekiyor.

İnternet paketim sizinle aynı. Önemli olan ping süresi sizde ping kaç. Testlerde dalğanma oluyor mu? Resimdeki gibi düz çizgi çıkıyor mu?
9bvoLZ.png

PGvkr8.png

ryzen 1500x -- MSI RX570 ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256Bit DX12

8 GB Ram Gskil Sniper 3000mhz

Canlı yayında oyun vs oynuyor musun. Canlı yayın+Oyun+Web kamera kullanıyor isen isterse istemez problem çıkarabilir. Öncelikle test yayın aç ram% kaçını kullandığına bak. İşlemci ve ekran kartı kullanım oranına bak. Büyük ihtimalle ram yetersiz geliyor. Tabi oynadığın oyunda grafik özellikleri önemli. Kolay gelsin. Obs canlı yayında pc kasan bir program.

Canlı yayında oyun vs oynuyor musun. Canlı yayın+Oyun+Web kamera kullanıyor isen isterse istemez problem çıkarabilir. Öncelikle test yayın aç ram% kaçını kullandığına bak. İşlemci ve ekran kartı kullanım oranına bak. Büyük ihtimalle ram yetersiz geliyor. Tabi oynadığın oyunda grafik özellikleri önemli. Kolay gelsin. Obs canlı yayında pc kasan bir program.

ram alayım ozmm 1tane daha aynı model birde dediğiniz gibi oyunun grafik ayarlarını düşüreyim bakalım sonuç ne olur

Hangi oyun oynuyorsun bilmiyorum. Ram+ekran kartı ihtiyaç gerekebilir. 8 gb ekran kartlarına bakabilirsin.(1080p 30-60 fps için bu seferde upload kasar :D canlı yayında bitrate 2000 geçme stabil yayın için 1080-30fps yaparsın ) Rahat yayın için

4000 bitrate verirsen drop girer yayın yapamazsın. Online oyunlarda 1.5k bitrate hikaye tabanlı oyunlarda 2500 bitrate ver sorun düzelir. Yine düzelmezse senin Pc yayın yapmaya yetersiz olabilir. 60 fps yayın yaparsan daha çok kasar.

4000 bitrate verirsen drop girer yayın yapamazsın. Online oyunlarda 1.5k bitrate hikaye tabanlı oyunlarda 2500 bitrate ver sorun düzelir. Yine düzelmezse senin Pc yayın yapmaya yetersiz olabilir. 60 fps yayın yaparsan daha çok kasar.

2000de denicem 30 fpsde yayın yapıyorum 2600den yukarı hiç cıkmadım

2000de denicem 30 fpsde yayın yapıyorum 2600den yukarı hiç cıkmadım

2600 yine çok, 4 Uploadın olması 4k bitrite verebilirsin anlamına gelmiyor. VDSL İnternet geniş banda sahip lakin sürekli hızı değişkenlik göstermekte bilgine.

2600 yine çok, 4 Uploadın olması 4k bitrite verebilirsin anlamına gelmiyor. VDSL İnternet geniş banda sahip lakin sürekli hızı değişkenlik göstermekte bilgine.

az önce 2000 ile yayın yaptım yaklaşık 2saat cok nadir takıldı onun dışında yayın çok iyiydi önerilerinizi dinleyerek ayarları yeniden yapılandırdım şuanlık böyle devam edicem herkese teşekkür ederim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri