5.000 TL Bütçe İle Özgün Kanal Açmak

• Kullanıcı Alper38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Alper38

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 5.000 TL bütçe ile özgün kanal açmayı düşünüyorum..

Ama bazı çekincelerim var .

Kanal Özgün olsada kapanma ihtimali var itiraz etsekde açılmıyor,
Reklam çıkmama problemi var
Kanal tutmazsa 5.000 TL boşa gidecek..

Siz olsanız şu dönemde youtube için 5.000 TL lik bir bütçe ile kanal açma riski alırmıydınız ?

Açmayı düşündüğüm kanalın Kategorisi , Lego Stop Motion

Örnek ;

https://www.youtube.com/watch?v=8FAt7ze-QLQ

Girdigin sektör rekabet çok yüksek 5 bin tl hiç bir ise yaramaz daha düşük rekabet olan sektörlere girin

düzelecektir reklam sorunu özgünde de varsa. 5k yi nerelere harcamayi düşünnüyorsun ? makinaya mi seo izlenim vs mi ?

Lego parçaları pek ucuz değil hocam , her video için farklı ekstradan lego parçaları gerekli olacak..Yani bütçenin büyük kısmını Lego parçalarına aksesuarlarına harcayacağım

Reklam muhabbeti özgün kanalımı en fazla %20 - %30 etkilemiştir hala kazanç geliyor sonuçta. Kapanma kısmına gelirsek sen hem özgün hem spam yapmaya devam edersen kapanabilir. Özgün kanalıma 3 telif geldiği oldu ama itiraz ile çözdüm adsense e bağlıydı hala adsense e bağlı özgün kanallarım var hepsi ayakta. Özgün içerik ile sorun yaşayanların hem özgün hem spam yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Yada özgün yaptıklarını sanıyorlar. Ama gireceğin içerik tam bir kanser sebebi uğraşabilecek misin onu düşünmen lazım. Özgün zaten ha deyince para gelen bir iş değil. Ben 1 yıl hazır paradan yedim ne zaman tutacağı nereden tutacağı belli olmuyor. Bir sürü içerik denedim birinden yürüdüm çok şükür idare ediyor. Yani eskisi gibi alayım izlenimi çıkarayım üste yürür gider olmuyor sanırım yada ben beceremedim :)

Bu kategoriye girmeyi planlıyorum. İstanbul tarafında olan varsa ortak bişeyler yapabiliriz. 4-5 lego seti aldım. Henüz deneme aşamasındayım.

Hocam eğer 5.000 TL bana dokunmaz dersen aç kanalı şöyle düşünebilirsin, nasılsa ilk aylarda hatta belkide ilk bir yılda fazla izlenim ve abone gelmeyeceği için gelir de gelmez yada çok az gelir, bu tanınma döneminde Youtube'da reklam sorunu halledilir kanal kendini ispatladığı, izlenim ve abonelerin çoğaldığı dönemde de reklam sıkıntısı muhtemelen bitmiş olur. Ama 5K TL benim için çok para dişimden tırnağımdan arttırdım diyorsan ilk etapta gelir getirmeyeceği için hiç tavsiye etmem.

Açmazsanız o parayı ne ile değerlendireceksiniz acele etmeyin biraz düşünün az para değil

lego stop motion videoları yapabiliyorsanız ne güzel, çünkü bayağı zahmetli bi iş, bu işte yeteri kadar tecrübeniz varmı

Hem tecrübe hemde mali konuda yüksek bütçeli işlere girme hevesinize hayranım. Tamam zamanında birileri tutturmuş ve patlamış ve yüzlerce binlerce aynı içerikli kanallar piyasada ve belli ki sektör doymuş ve kalıplaşmış.

İşini ciddiye alıp para kazanmak istemen gayet takdir edilesi bir durum ama niye daha bakir kategoriler araştırmıyorsun? Rekabeti daha az olan kategorilerde 5k iyi para olabilir ve geri dönüşü de kolay olur.

Bence piyasada biraz araştırma yap, bir iki kategoriye takılıp kalma, başkaları ne yapıyor acaba? Daha farklı ne olabilir diye düşün taşın acele etme ve sonra yol haritanı yap çık yola.

Herkesin düşüncesine kulak verin ama son kararı yine çok düşünerek yapın.
Para harcanmaz ortalık karışık diyenlere aldırış etmeyin. Bugün yarından iyidir unutmayın.
Bekledikçe hem zaman hemde hevesinizi kaybedersiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri