5+1 Ses sorunsalı lütfen yardım

Dermy12

Yasaklanmış
arkadaşlar bugun 5+1 aldım ama sadece 2 tane çalışıyor digerleri çalışmıyor aslında 3 tane çalışıyordu ayarları kurcaladım içine ettim 2ye düştü ne yapabilirim. müzik dinlerken 2 tane çalışıyor :( realtek test yaptıgımda hepsi çalışıyor

ses kartında sisteme sadece bir kablodanmı bağlantı yaptınız?

arkadaşlar bugun 5+1 aldım ama sadece 2 tane çalışıyor digerleri çalışmıyor aslında 3 tane çalışıyordu ayarları kurcaladım içine ettim 2ye düştü ne yapabilirim. müzik dinlerken 2 tane çalışıyor :( realtek test yaptıgımda hepsi çalışıyor

Kurcaladığın ayarları tekrar kurcala. Ses yöneticisinden ayarlarına bak olmadı ses drıverını sil tekrar yukle

ses kartım yok bildigin anakart ses kartı 3 kablodan yaptım ama dogru yaptıgıma kesinlikle eminim zaten test yapınca tümünden ses geliyor.

:) deniyecegim tekrardan

3 kablodan yaptıysan problem yoktur. ama dinlediğin sesinde 5+1 desteği olması lazım. her ses dosyası 5+1 desteklemez haberin olsun.

3 kablodan yaptıysan problem yoktur. ama dinlediğin sesinde 5+1 desteği olması lazım. her ses dosyası 5+1 desteklemez haberin olsun.

hmm :( örnek 5+1 yokmu kontrol edecegim ?

---------- Spam Engelliyici 20:54 ---------- Önceki Mesaj 20:48 ----------

yardımcı olucak yokmu ?

hmm :( örnek 5+1 yokmu kontrol edecegim ?

---------- Spam Engelliyici 20:54 ---------- Önceki Mesaj 20:48 ----------

yardımcı olucak yokmu ?
internetten flak dosyaları indirebilirsin. mp3 dosyalarının çoğu sadece stereo oluyor. çoklu kanal desteği sağlamıyor. realtek çalışıyorsa dosyalarda problem vardır.

internetten flak dosyaları indirebilirsin. mp3 dosyalarının çoğu sadece stereo oluyor. çoklu kanal desteği sağlamıyor. realtek çalışıyorsa dosyalarda problem vardır.

deniyeyim

---------- Spam Engelliyici 22:05 ---------- Önceki Mesaj 21:03 ----------

olmuyor YARDIMM YA :( bu arada logitech z506 markası

---------- Spam Engelliyici 22:52 ---------- Önceki Mesaj 22:05 ----------

Pls help me ?

Bundan kullanman gerekıyor aynı sorun bende de vardı
618_1.jpg

bende 5.1 ses sistemi kullanıyorum logitech z5500. mp3 dinlerken aynı şekilde 2 kanal ses veriyor olması gereken de bu zaten. her kanaldan ses vermesi için 5.1 şeklinde olması gerekiyor ses dosyalarının. 5.1 dts filmleri indirip deneyebilirsin. 5.1 flac müzikler vardır bunların özelliği mp3 gibi sıkıştırılmış bir format değildir. mp3 ler genelde bit hızı 128kb/s veya 320kb/s dir. flac müziklerde yanlış hatırlamıyorsam bu rakam 1500kb/s lerde felandı. bit arttıkça sesin kalitesi artar. flac müziklerin boyutu mp3 gibi sıkıştırılmış olmadığı için mp3 den baya fazla yer kaplar ayrıca her şarkının flac halini bulamayabilirsin. benim kullandığım sistemde panelde ufak bi ayarla diğer kanallarından ses alabiliyorum ama senin kullandığın modelde bu varmıdır bilmiyorum. alternatif olarak başka player ve eklentiler kullanabilirsin. örnek foobar2000 ve foobar2000 a ekleyeceğin bir eklenti ile 5.1 ses alabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=PF0ELYIa0rU

biraz farklı bi konu olacak ama bende bişey sormak istiyorum. 5+1 ses sistemim var ama laptobumda bunu 5+1 olarak kullanamıyorum 5 farklı yerden gelmıyor ses sadece sag ve soldan gelıyor. Bunun için laptop ta 5+1 ses kartı mı olması gerekıyor

618_1.jpg

biraz farklı bi konu olacak ama bende bişey sormak istiyorum. 5+1 ses sistemim var ama laptobumda bunu 5+1 olarak kullanamıyorum 5 farklı yerden gelmıyor ses sadece sag ve soldan gelıyor. Bunun için laptop ta 5+1 ses kartı mı olması gerekıyor

bu üstteki aparatı kullanıyorsan tabi ki ses kartı gerektirir. laptopun da ve ses sisteminde spdif bulunuyorsa tüm kanallardan ses alabilirsin.

spdif kullanmak için buna benzer bi kablo gerekiyor uçları farklı olabilir.
Techlink%20TOSLINK-600x600.jpg

Son düzenleme:
Masaüstü bilgisayarlar için 5 tane girişi olan ses kartı olması gerekiyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Spam Engelliyici 04:27 ---------- Önceki Mesaj 04:09 ----------

618_1.jpg

Bildiğim kadarıyla bu aparatla 5 hoparlör den ses alınır ama tek ses alırsın yani 2+1 Bi farkı olmaz ama 5+1 de olması gereken 3D Stereo surround ses

618_1.jpg

ama benimki baglantısı bass kutusuna 3 giriş takıyoruz sonra anakarttaki girişlerede takıyoruz olurmu ki bu ?

---------- Spam Engelliyici 22:28 ---------- Önceki Mesaj 22:26 ----------

Masaüstü bilgisayarlar için 5 tane girişi olan ses kartı olması gerekiyor

---------- Spam Engelliyici 04:27 ---------- Önceki Mesaj 04:09 ----------

Bildiğim kadarıyla bu aparatla 5 hoparlör den ses alınır ama tek ses alırsın yani 2+1 Bi farkı olmaz ama 5+1 de olması gereken 3D Stereo surround ses

bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olurmusun hocam.

ama benimki baglantısı bass kutusuna 3 giriş takıyoruz sonra anakarttaki girişlerede takıyoruz olurmu ki bu ?

---------- Spam Engelliyici 22:28 ---------- Önceki Mesaj 22:26 ----------

bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olurmusun hocam.

o kablonun işlevi anakartın ses çıkışını çoklaması. 1 çıkışı 3 çıkışa çeviriyor. stereo sesi tek çıkıştan aldığın için tek çıkıştan 3 stereo almış oluyorsun. ses sisteminden gelen 3 kabloyu buna bağladığında tek kablo oluyor. ilk mesajımda o kabloya gerek duymadan nasıl yapacağını anlattım. Windows kullanıyorsan ses ayarlarından hop. yapılandırmaya gir 5.1 olarak ayarla. foobar2000 i videodaki gibi ayarla müzik 2 kanal da olsa sen 5.1 ses alacaksın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri