55 Milyon TL size çıkarsa ilk tepkiniz ne olurdu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seviyorum şu gif'i
giphy.gif

Haram paradan hayır gelmez.

Kardeş "55 milyon size çıksa tepkiniz ne olurdu" diye konu açılmış. Sen olayı haram helal mevzusuna çekmişsin.

Sen "haram paradan hayır gelmez" dediğine göre bilet bile almayacaksın değil mi? öyleyse bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın. Ütopik bir konu işte.

Bu ilk değil son da olmayacak,

Faiz haramsa alana haram,
Spam haramsa yapana haram,
Piyango haramsa kazanana haram,
İddaa haramsa oynayana haram,
....... haramsa ona haram.

Artık her ne ise, herkesin günahı sevabı, haramı helali kendine da. Bi bıkmadık gitti ya.

Bu tarz yorumları tartışmaları görünce fıttttttırıyorum ya...
Kimse kimseyi cehenneme götürüp yakmayacak ya da kimsenin kimseyi yanında cennete sokma şansı var. Herkes kendisine baksın.

Kardeş "55 milyon size çıksa tepkiniz ne olurdu" diye konu açılmış. Sen olayı haram helal mevzusuna çekmişsin.

Sen "haram paradan hayır gelmez" dediğine göre bilet bile almayacaksın değil mi? öyleyse bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın. Ütopik bir konu işte.

Bu ilk değil son da olmayacak,

Faiz haramsa alana haram,
Spam haramsa yapana haram,
Piyango haramsa kazanana haram,
İddaa haramsa oynayana haram,
....... haramsa ona haram.

Artık her ne ise, herkesin günahı sevabı, haramı helali kendine da. Bi bıkmadık gitti ya.

Bu tarz yorumları tartışmaları görünce fıttttttırıyorum ya...
Kimse kimseyi cehenneme götürüp yakmayacak ya da kimsenin kimseyi yanında cennete sokma şansı var. Herkes kendisine baksın.

Daha ne konuştuğunu bilmiyorsun bana laf saydırıyorsun. İlk önce yazdığına bir bak. ''bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın.'' tamam bende yapıyorum. Forum tartışma alanıdır. Konu baltaladığımız yok.

Daha ne konuştuğunu bilmiyorsun bana laf saydırıyorsun. İlk önce yazdığına bir bak. ''bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın.'' tamam bende yapıyorum. Forum tartışma alanıdır. Konu baltaladığımız yok.

Dini tartışma yeri değil kardeşim, herkesin iyisi kötüsü, günahı sevabı kendine. Hesabı soracak olan da bellidir, kimsenin haddine değil.

Başlık "55 Milyon TL size çıkarsa ilk tepkiniz ne olurdu?" dediğim gibi bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın. Yani bilet alacak olan insanlar ya da almayı düşünenler. Sen bilet bile almayacaksın neyin yorumunu yapıyorsun? Yazdıklarımı tam okumadın ya da anlayamadın. Neyse, ne dini ne dilbilgisi tartışmasına girmek değil amacım.

Başlığı "Piyango haram mıdır, helal midir" olarak değiştirirlerse o zaman fetva verirsin...

İyi forumlar.

Once nasil sayicam ben bunu diye dusunup sonrada bu para az alsa alsa 7 8 tane gemi alir derim cokta buyutmemek lazim oyle kafayi yicek miktarlar degil

Dini tartışma yeri değil kardeşim, herkesin iyisi kötüsü, günahı sevabı kendine. Hesabı soracak olan da bellidir, kimsenin haddine değil.

Başlık "55 Milyon TL size çıkarsa ilk tepkiniz ne olurdu?" dediğim gibi bırak insanlar tepkilerini söylesin, yorumunu yapsın. Yani bilet alacak olan insanlar ya da almayı düşünenler. Sen bilet bile almayacaksın neyin yorumunu yapıyorsun? Yazdıklarımı tam okumadın ya da anlayamadın. Neyse, ne dini ne dilbilgisi tartışmasına girmek değil amacım.

Başlığı "Piyango haram mıdır, helal midir" olarak değiştirirlerse o zaman fetva verirsin...

İyi forumlar.

Ben de sana şunu söylüyorum. Ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum. Biz konu sahibine gelip piyango almamı diyoruz. Forum dediğin yer eleştiriye açık bir yerdir. Ben kendi düşüncelerimi söyledim. Haram paradan fayda gelmez diye. Sen konu baltalamayı madem çok iyi seviyorsun açtığım dünkü konunun başlığına göre hareket et ondan sonra konuş. Biz bu forumda kimin ne olduğu çok iyi biliyoruz. Hayırdır yani bu durum sizin zorununuza mı gidiyor ? Biz görüşümüzü sunarken senin amacın ne ki muhalefet oluyorsun. Allah (c.c) ayetleri var. Kim birisi kötü yoldaysa birileri ona bakar uyarmazsa o günahı işlemiş gibi olur. Her şey para değildir. Önemli olan insanın iyliği veya kötülüğü değildir biz doğruyu öğretelim. Gerisi kul ile Allah arasındadır.

"Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır." (Al-i İmran Suresi, 104) diye buyurmaktadır.

Son düzenleme:
Ben de sana şunu söylüyorum. Ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum. Biz konu sahibine gelip piyango almamı diyoruz. Forum dediğin yer eleştiriye açık bir yerdir. Ben kendi düşüncelerimi söyledim. Haram paradan fayda gelmez diye. Sen konu baltalamayı madem çok iyi seviyorsun açtığım dünkü konunun başlığına göre hareket et ondan sonra konuş. Biz bu forumda kimin ne olduğu çok iyi biliyoruz. Hayırdır yani sana ne oluyor. ? Biz görüşümüzü sunarken senin amacın ne ki muhalefet oluyorsun. Konu sahibi derse der.

Tamam

Allah (c.c) ayetleri var. Kim birisi kötü yoldaysa birileri ona bakar uyarmazsa o günahı işlemiş gibi olur. Her şey para değildir. Önemli olan insanın iyliği veya kötülüğü değildir biz doğruyu öğretelim. Gerisi kul ile Allah arasındadır.

"Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır." (Al-i İmran Suresi, 104) diye buyurmaktadır.

Sağol yaaa, ne kadar teşekkür etsem azdır. Uyardın beni doğruyu gösterdin. Doğruyu öğrettiğin için teşekkür ederim. Doğru yolu buldum bu yaştan sonra sana teşekkür ediyorum.

Bilet alacak beyler siz de doğru yolu bulun kötü yoldasınız arkadaşı dinleyin.

:) Ula bilet almayacaktım ama şimdi fena canım çekti kaldıysa 3-5 tane alacağım.
Bize çıkmaz da çıkarsa da bize 13,75 çıkar. Önce heralde bir hassssssssss..... çekerim inanmam falan. 3,75'i Lösev'e, ÇYDD'e ve çevreye dağıtırım. 10 benim :)

Son düzenleme:
İlk youtubeu bırakır bidaha müzik dinlemek için bile açmazdım :D

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağol yaaa, ne kadar teşekkür etsem azdır. Uyardın beni doğruyu gösterdin. Doğruyu öğrettiğin için teşekkür ederim. Doğru yolu buldum bu yaştan sonra sana teşekkür ediyorum.

Bilet alacak beyler siz de doğru yolu bulun kötü yoldasınız arkadaşı dinleyin.

:) Ula bilet almayacaktım ama şimdi fena canım çekti kaldıysa 3-5 tane alacağım.
Bize çıkmaz da çıkarsa da bize 13,75 çıkar. Önce heralde bir hassssssssss..... çekerim inanmam falan. 3,75'i Lösev'e, ÇYDD'e ve çevreye dağıtırım. 10 benim :)

Sen anca dalganı geç. Biz bu konuda sadece uyardık.

bu kanalda patladı cokda umudum vardı derdim sanırım. (alıskanlık oldu) %100 tutmaz

Sen anca dalganı geç. Biz bu konuda sadece uyardık.

Bak kardeşim bu konuya son mesajım sen de bir sıkıntın varsa mesaj atabilirsin bana. Konu 55 milyon size çıksa ne tepki verirdiniz. Yani bir uyarı, öğreti ya da dini tartışmaya açık bir yer değil. Ha mesaj yaz ne dersin varsa konuşalım.

Şimdi güzel kardeşim,

Burda kimse sana piyangonun haram mı helal mi olup olmadığını sormadı. Kimse senden dini uyarı ya da yol göstermeni istemedi. Herkesin eminim birşeyleri düşünüp kendilerince karar verecek iradeleri vardır.

Ben senin yaşındayken belki sen daha dünyaya gelmemiştin ya da gelmiştin de agu agu igu diyebiliyordun sadece. Biz de heralde ot değiliz, birşeyleri okuyoruz, araştırıyoruz, kendimizce inandığımız şeyler vardır. Durum böyleyken senden ne uyarı, ne öğreti alacak değilim. Ne din ne de insanlık dersi de alacak değilim. Hele hele aşağıdaki mesajından sonra hiç mi hiç bulaşma bana;

Selamun Aleyküm;

Başlattığımız okullarımıza destek kampanyalarımı genele yaymak istiyoruz, bu nedenle sizlerden destek istiyoruz. Malesef beklediğimiz desteği pek bulamadık. Okul boyama, bir süre idare edecek kadar hikaye, az sayıdada olsa öğrencilerimize boyama malzemeleri temin edebildik. Bunun dışında okulun tadilatını yapabildik ancak eksikler çok. İki okulumuzun hatta daha fazla okulumuz desteğe ihtiyacı var. Sizden ricamız sadece girip oyunuz kullanmanız, 10 saniyenizi bile almayacaktır.

Sadece girip oy vermeniz yeterli. Beklediğimiz desteği bulabilmek için destek olun.
OY IÇİN TIKLAYIN

Adam öğrenciler için okul için yardım konusu açmış. İstediği şey sadece 1 oy. Sadece 3-5 saniye. Senin verdiğin cevap ise aşağıda. Yani bir oy kullanabileceğin süreden daha fazla zamanda sarfettiğin o cümle aşağıda. Böylesi bir yardım için hiçbirşey engel değildir, hürriyetmiş milliyetmiş, ya da siyasi herhangi bir görüş ya da durum; hiçbirşey değildir orada 1 oy vermene. Eğer insanlık var ise hiçbirşey engel değildir!

Hocam şimdi bu duyarlılığınızdan dolayı öncelikle size şükranlarımı sunuyorum. Fakat şimdi Hürriyet'i görünce orda olay benim için bitti maalesef.

Sorsam müslümanın önde gidenisindir değil mi? Orada bir okula bir öğrenciye yardım olabilecek bir oy vermedin Hürriyet'i gördüğün için. Çok mutlu oldun mu?

Madalyonun diğer tarafına geçelim;

Ben belki hristiyanım, belki ateistim, belki deistim, belki müslümanım, belki günahkâr bir müslümanım. Dediğim gibi herkesin dini, artısı eksisi, inancı, günahı sevabı kendine....

Senin burda kimseyi uyarma yol gösterme lüksün yok.

Zaten en başından dediğim gibi bu forumda bunları sürekli gündeme getirme lüksün de yok. Mesajlarına baktım çoğu siyasi ya da dini konularda geçmiş.

Her konuna Allahın selamı ve bereketi üzerinize olsun diye giriş yapıyorsun da o çocuklar için 1 oyu çok görüyorsun.

Hadi yukarda yazdıklarımın hepsini bir kenara bırak;

Yine dediğim gibi herkes kendine baksın

Misal sen müslümansın değil mi? Çok güzel ama Herşeyin tastamam da millete akıl vermeye mi başladın?

Şimdi güzel kardeşim mesela günde kaç rekat namaz kılıyorsun?
Günde 24 saatlik zaman diliminin ne kadarını Kur'an okumaya ayırıyorsun?
Okumaktan da ziyade, eğer Google olmasa, Kur'andaki 114 sure ya da 6666 ayetin kaçının ismini ya da mealini bana sıralayabilirsin? Ve bu soruya cevap verirken ne kadar dürüst olabilirsin?

Yani dediğim gibi herkes kendine baksın, Allah bismillah demeyle müslüman olunmuyor.

Özetle Forumda siyasi ya da dini tartışma yasaktır.

Beni bunları yazmaya mecbur ettin konudaki son mesajım.

Bak kardeşim bu konuya son mesajım sen de bir sıkıntın varsa mesaj atabilirsin bana. Konu 55 milyon size çıksa ne tepki verirdiniz. Yani bir uyarı, öğreti ya da dini tartışmaya açık bir yer değil. Ha mesaj yaz ne dersin varsa konuşalım.

Şimdi güzel kardeşim,

Burda kimse sana piyangonun haram mı helal mi olup olmadığını sormadı. Kimse senden dini uyarı ya da yol göstermeni istemedi. Herkesin eminim birşeyleri düşünüp kendilerince karar verecek iradeleri vardır.

Ben senin yaşındayken belki sen daha dünyaya gelmemiştin ya da gelmiştin de agu agu igu diyebiliyordun sadece. Biz de heralde ot değiliz, birşeyleri okuyoruz, araştırıyoruz, kendimizce inandığımız şeyler vardır. Durum böyleyken senden ne uyarı, ne öğreti alacak değilim. Ne din ne de insanlık dersi de alacak değilim. Hele hele aşağıdaki mesajından sonra hiç mi hiç bulaşma bana;

Adam öğrenciler için okul için yardım konusu açmış. İstediği şey sadece 1 oy. Sadece 3-5 saniye. Senin verdiğin cevap ise aşağıda. Yani bir oy kullanabileceğin süreden daha fazla zamanda sarfettiğin o cümle aşağıda. Böylesi bir yardım için hiçbirşey engel değildir, hürriyetmiş milliyetmiş, ya da siyasi herhangi bir görüş ya da durum; hiçbirşey değildir orada 1 oy vermene. Eğer insanlık var ise hiçbirşey engel değildir!

Sorsam müslümanın önde gidenisindir değil mi? Orada bir okula bir öğrenciye yardım olabilecek bir oy vermedin Hürriyet'i gördüğün için. Çok mutlu oldun mu?

Madalyonun diğer tarafına geçelim;

Ben belki hristiyanım, belki ateistim, belki deistim, belki müslümanım, belki günahkâr bir müslümanım. Dediğim gibi herkesin dini, artısı eksisi, inancı, günahı sevabı kendine....

Senin burda kimseyi uyarma yol gösterme lüksün yok.

Zaten en başından dediğim gibi bu forumda bunları sürekli gündeme getirme lüksün de yok. Mesajlarına baktım çoğu siyasi ya da dini konularda geçmiş.

Her konuna Allahın selamı ve bereketi üzerinize olsun diye giriş yapıyorsun da o çocuklar için 1 oyu çok görüyorsun.

Hadi yukarda yazdıklarımın hepsini bir kenara bırak;

Yine dediğim gibi herkes kendine baksın

Misal sen müslümansın değil mi? Çok güzel ama Herşeyin tastamam da millete akıl vermeye mi başladın?

Şimdi güzel kardeşim mesela günde kaç rekat namaz kılıyorsun?
Günde 24 saatlik zaman diliminin ne kadarını Kur'an okumaya ayırıyorsun?
Okumaktan da ziyade, eğer Google olmasa, Kur'andaki 114 sure ya da 6666 ayetin kaçının ismini ya da mealini bana sıralayabilirsin? Ve bu soruya cevap verirken ne kadar dürüst olabilirsin?

Yani dediğim gibi herkes kendine baksın, Allah bismillah demeyle müslüman olunmuyor.

Özetle Forumda siyasi ya da dini tartışma yasaktır.

Beni bunları yazmaya mecbur ettin konudaki son mesajım.

Ya kardeşim ne konuştuğunu bilmiyorsun hala bir şeyler yazma peşindesin. Sorunu olan ben değilim. Gelip mesaja ilk alıntı yapan sensin sonra sıkıntın varsa bana mesaj atabilirsin diyorsun. Tabi canım her şeyi araştırdığın, ettiğin çok iyi belli. Hürriyet kimin ? Daha senin bundan bilgin yok. Doğan Yayın Grubunun. Doğan yayın grubu pkk yı savunmadı mı ? sen pkk yı savunanların kampanyasına mı destek vereceksin. Eğer vereceksen buyur. Şehitlere laf edenler kimlerdi. Müslümanlara laf eden Trump'a servet başlayan Aydın Doğan'dı ? Çok okuduğun belli. Önemli olan yaş değil. Benden istediğin kadar büyük veya küçük ol farketmez. Akıl yaşta değil baştadır. Sen o çocuklar için 1 oyu çok görüyorsun diyorsun ? fetva verme diyen sensin. Asıl fetvayı veren sensin. Yardım yapıp yapmadığımı nerden biliyorsun da şu lafı konuşuyorsun ? Kimin dini inancı ne olursa olsun farketmez. Sana burda bir şey düşmez. Demek ki konuyu açan arkadaş rahatsız olmadı. Sende mod değilsin. O zaman sen ne diye karışıyorsun ? Çoğu siyasi konular açılmış diyorsun. Irak Türk bayrağımızı yakmış diye açtığım konuda bir bak bakalım o konuyla alakalı içerikte siyasi durum var mı ? Siyasi ne demek = Devlet yönetimi ve düzeni hakkında görüştür. Ne alaka ? Türk bayrağı siyasiyi mi ifade ediyor. Faşist, ırkçı ayrımlığı bu siyasiye mi giriyor ? Era'ya ben zaten söyledim. Ben sitedeki kuralları okudum ona göre konu açtım. Oda tamam kurallar neyse odur hocam dedi. Koskoca yöneticiler, adminler onaylarken senin ne haddine ki karışıyorsun ? Siyasi kavramının ne olduğunu bilmeden burada konuşup duruyorsun. Gelelim şu hususa, herkesin inancı farklı olabilir. Burada lafım sana olsun başkasına olsun. İnancı olmayan adam zaten yazımı galiye almaz. Madem sen çok okuyorsun, biliyorsun bana gelipte sadece her şey Allah, Bismillah ile Müslüman olunmaz diyorsun. O zaman bu duruma niye bir şey demiyorsun ? Allah'ın ayeti var. "Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz." (Maide, 5/90) Bunu bildiğin halde peki nasıl göz yumabiliyorsun. Hani her şey sadece Allah, Bismillah ile olmuyordu. Nasihate gereğin yok. O zaman bunuda bilmelisin. Kıldığım namaz vakitlerini yada bugün Allah rızası için ne yaptığımı sana apaçık gösterecek değilim. Ben senin için namaz kılıyor değilim. Biz bazıları gibi gösteriş yapmıyoruz. Ben sana gelipte dinde her şeyi biliyorum veya tastamamda demiyorum kafana göre saçmalıyorsun bir şeyler

Bir konuyu da tartışma haline getirmesek olmazdı zaten.

Bırakalım haram helal sevap günah konularını bu konular kavga çıkarmaktan birbirimizi kırmaktan başka bir şeye yaramaz.Herkes kendi kazandığı paranın hesabını kendisi versin.
Haram mı helal mi sevap mı günah mı bizi ilgilendirmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri