8 Yaşındaki Çocuğun Sigara İsyanı :(

cosgunum

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar...Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu konuyu açmak benim için çok zor oldu...Videodaki çocuk benim Öz Yeğenim...Kız kardeşimin oğlu...Videoda da bahsi geçtiği gibi 3,5-4 yıl ara ile iki amcasını da KANSER den kaybetti. Henüz 8 yaşında ve üzerindeki yükü düşünemiyorum bile :(
Kız kardeşim benim youtube ile haşı neşir olduğum için bu videoyu yayınlamamı istedi. Ben onun gözyaşlarına kıyamam, içim burkuldu ve bu videoyu yayınlamak istemedim. Ancak bu videonun özellikle bir SOSYAL MESAJ taşıması, insanlarda farkındalık yaratmaya katkıda bulunması adına ve insanların sigaranın ne kadar zararlı olduğunu, sadece kendilerine değil çevrelerinde bulunan insanlara da nasıl zararlar verebildiğini anlatmak adına mutlaka yayınlamamı istedi...Üzülerek de olsa yayınlıyorum...Hatta sizden mümkünse paylaşmanızı ve yaymanızı istiyorum arkadaşlar...:(

https://www.youtube.com/watch?v=K5Pgglm3_pc

Sorun Sigara Şirketlerinde değil, bunları yasaklamayan ve içenlerde.

Paylaşsak Ne değişecekki?
Zıkkımı içenler bu illet yüzüne bağlı bir hastalıktan ölmeyedevam edecekler...

Üstüne alınan alınsın, bu yüzden umursamıyorum artık, ölmek istiyorsa onun bileceği iş...

Yok yani ne oluyor? Öldükten sonra ne oluyor? Kendilerine hayırları yok, birde arkada böyle gözü yaşlı insanlar bırakıp gidiyorlar. Ne hakları var buna?

Sigara içen adamlara soruyorum (nasıl olsa herkes ölecek) lafını dolamışlar ağızlarına kendilerini kandırıyorlar.

Hatta bir adım ileri gidip bu benim kaderim onu yaşıyorum Sigara yüzünden ölmek benim kaderim Ecelim diyorlar!!! İradenle içiyorsun be kardeşim. İyi o zaman çık 10 katlı binaya atla aşağı ölürsen kader der geçeriz, Allah akıl vermiş fikir vermiş. 10 saniye düşünse 10 katlı binadan atlamakla sigara içmek aynı şey olduğunu görür. Ama nerdeeee...

Son düzenleme:
İçenler zaten hayatımı bırakırım, sigarayı bırakmam diyen tipler. Yani zararlarını bilerek içiyorlar, kaç tane böyle video var... Belki biraz gaddarca gelecek size ama her koyun kendi bacağından asılır, bırakabilenler varsa herkes isterse bırakabilir.

3 aya yakındır içmiyorum. Sabah kalktığımda tıkalı boğaz burun sönmüş ciğerle uyanmamanın keyfini alsalar içmezler. Allah yardım etsin içenlere bırakmak çok zor .

3 aya yakındır içmiyorum. Sabah kalktığımda tıkalı boğaz burun sönmüş ciğerle uyanmamanın keyfini alsalar içmezler. Allah yardım etsin içenlere bırakmak çok zor .
Bırakmak çok zor değil, çok zor olan şey önyargınız ve kaybetme piskolojiniz yani öğrenilmiş çaresizlik.

Not : 12 yıl içtikden sonra hiçbir destek almadan kendim bıraktım.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bırakmak çok zor değil, çok zor olan şey önyargınız ve kaybetme piskolojiniz yani öğrenilmiş çaresizlik.

nasıl ve ne düşündünde bıraktın? 18 yıldır aktif içiciyim. bu meretten bir türlü uzaklaşamıyorum.

nasıl ve ne düşündünde bıraktın? 18 yıldır aktif içiciyim. bu meretten bir türlü uzaklaşamıyorum.

bende 5 sene içip bıraktım hocam. samimi olduguna inanıyorum . o yüzden bide bunu dene istersen. herkesin dediği gibi ben bi anda bırakamadım hiçbir zaman. 30 40 kere sigarayı bırakıp tekrar başlamışımdır öyle diyim :) benim için işime yarayan tek yöntem azaltarak bırakmak oldu günde 1 paket içiyodum ertesi gün 19 a düşürdüm 2 gün sonra 18 e düşürdüm böyle böyle sabrede sabrede, ne zaman sigara isteği gelse 5 dk erteleye erteleye bırakabildim. denemek tamamen sana kalmış hocam... insan beyni yada nefsi yada insan vücudu ne derseniz deyin bi anda değişime hazır değil herşey yavaş yavaş oluyor.

Bırakamıyorsanız e-sigaraya dönün.
En azından sigara kadar zararını görmezsiniz.
Ben sigarayı bırakalı 7 ay olacak.

Ben 11-12 yıl içtim tiryakisiydim 3 ay önce bıraktım Champix adında bir ilaç ile bıraktım.Kurtulmak isteyen bu ilacı alsın %95 bırakırsınız tabi istemeniz de lazım.

Ben 11-12 yıl içtim tiryakisiydim 3 ay önce bıraktım Champix adında bir ilaç ile bıraktım.Kurtulmak isteyen bu ilacı alsın %95 bırakırsınız tabi istemeniz de lazım.

Hocam gerçekten işr yarıyormu? Yani canının çekmesini filan mı engellior?

Haklısın abide işte hormon dengesini bozduğu için vücut zorlanıyor kafa olarak zaten bırakmaya çoğu kişi hazır ama vücut söz dinlemiyor

Sigaraya başlama hep aynı mantık...Arkadaşımdan tek tük içiyorum. Arkadaşımın 1 paketini bitirdim ona paket alayım... Haftada 1 paket içerim zaten... 3 günde 1 paket içerim sorun olmaz... Derken günde 1 paket oluyor... Farkında olmadan yürüyen küllük gibi oluyor insan, kıyafetleri, her yeri sigara kokuyor... Yediği yemeğin tadını alamıyor. Öyle alışıyor ki sigara kokusuna fark edemiyor kendindeki değişimi....
Başlamk böyle. Bitirmekte size kalmış artık. : )

Ben 10 yıldan fazla içtim. Günde 3 paketlere çıktı ikralarla birlikte. Sonrasında yeter artık dedim. Bıraktım. Bukadarda basit bırakmak. Zorlaştıran, seni panikleten," bu aşk biterse ben mahvolurum " mantığıdır. Zihnin seni kandırıyor, aşk meşk yok sigara ile, su değil, yemek değil o... O olmadanda oluyor hayat...Sigara alışkanlığı, manita alışkanlığı gibidir. Kendinizden soğutun sigarayı, sizde soğuyun ondan.Nefret etmeye başlayın yavaşca.Onun yerine başka şeyler bulun...Şekersiz bişeler olsun ama. Bu aşk mezarda bitmesin:D

Hocam gerçekten işr yarıyormu? Yani canının çekmesini filan mı engellior?
Ilk baslarda asiri mide bulantisi yapar kullanimi farkli ben 12 gun sigarayla beraber ictim hapi o surede cok mide bulantisi yapti gitgide azaldi sigara sayisi 12. Gun tam biraktim haplar bitene kadar icmeye devam ettim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet şöyle mesajları okuduğum kadarıyla muhabbet burada sigarayı bırakma çarelerinin tartışıldığı bir yöne doğru kaydığına göre benim için konu amacına ulaşmıştır. Bir kişi bile etkilenipte şu meretten kurtulabilirse ne mutlu bana...Arkadaşlar eşimle 18 yıldır evliyim ve en yakınım olarak açık söyleyeyim ben dahil hayatta sigarayı bırakabileceğine inanmıyordum. Kaç kere denedi (aslında dener gibi yaptı) sonunda hep sigara galip geldi...Ama nasıl olduysa yaklaşık 1,5 yıl önce gece gece sigara içerken birden karar veriyor ve elindeki paketi buruşturup atıyor...İlk bir kaç hafta direndiğinizde sonrası zaten zafer kaçınılmaz oluyor...Her şey kesin ve net şekilde beyinde bitirmeyle başlıyor...SİGARASIZ SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri