Açıklama ve altındaki etiketden ban yenir mi?

B
  • Kullanıcı blsmfade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
B

blsmfade

Guest
selamun aleykum hayırlı kazançlar herkese. Şimdi arkadaşlar sorumu örnekle soracağım....

diyelim justın bieber ile alakalı özgün video hazırladık. youtube justin yazdık. ve ilk çıkan kelimeleri aldık 10 tane. bu videonun altına normal açıklamayı yazdıktan sonra 2 satır atlatıp bu 10 justin etiketleri yazdık.

ama para kazanma etiketlerine ise normal şeyleri girdik yanı bunlardan girersekte 10 taneden sadece 2-3 tanesini girdik diyelim.

şimdi videomuzu ilk sıralarda cıkarmayı hedefledıgımızı dusunursek bu youtube açıklamanın altındakı etiketlerden dolayı uyarı verır mı ya da banlar mı nasıl olur?tüm kanalların para kazanması gitme bi bır durum olabılır mı?

arkadaslar justın vidyosuna forex,forex integral vb.girecegım demıyorum. :D bu aramada cıkan ototmatık 10 kelımleyı acıklama nın altına gırsek aramalarda yuksek/yukarda cıksın dıye acaba sorun olur mu diyorum. :D

selamun aleykum hayırlı kazançlar herkese. Şimdi arkadaşlar sorumu örnekle soracağım....

diyelim justın bieber ile alakalı özgün video hazırladık. youtube justin yazdık. ve ilk çıkan kelimeleri aldık 10 tane. bu videonun altına normal açıklamayı yazdıktan sonra 2 satır atlatıp bu 10 justin etiketleri yazdık.

ama para kazanma etiketlerine ise normal şeyleri girdik yanı bunlardan girersekte 10 taneden sadece 2-3 tanesini girdik diyelim.

şimdi videomuzu ilk sıralarda cıkarmayı hedefledıgımızı dusursek bu youtube açıklamanın altındakı etiketlerden dolayı uyarı verır mı ya da banlar mı nasıl olur?tüm kanalların para kazanması gitme bi bır durum olabılır mı?

Yok be kardeşim.Hiçbişe olmaz.

Şayet, yaptığın yada yüklediğin video ile alakasız birden fazla etiket girdiysen, video izlenim almaya başladığı andan itibaren bir şekilde youtube'nin dikkatini çekecektir ve kanalın para kazanmaya kapatılması söz konusu olacaktır.

Kabataslak bir örnek vermek gerekirse, ''car crush'' kelimesini bir niche kelime olarak düşün.Sen bu kelimeyi justin videonun altına birkaç farklı kombinasyonla giremezsin.Bir video için kıstaslama yapamam belki ama, sürekli hale getirildiğinde sıkıntı yaratacaktır.

şimdi videomuzu ilk sıralarda cıkarmayı hedefledıgımızı dusunursek bu youtube açıklamanın altındakı etiketlerden dolayı uyarı verır mı ya da banlar mı nasıl olur?tüm kanalların para kazanması gitme bi bır durum olabılır mı?

Aleykum selam. Herhangi bir sknti cikmaz kardea. Bu yontemle ilgili ayni seyi bende uyguluyorum yeri geldiginde ama herhangi bir telifle karsilasmadim suana kadar. Yada uyariyla.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yüklediğiniz videoya göre alakasız etiket girerseniz politika ilhalinden hesabınız spam olarak algılanır soncunda parakazanmanız ve kanalınız tamamen kapatılır.

Örnek : Otomobil reklam videosuna

TBM artsın diye cep telefonu etiketi girmeniz sakıncalı bir durumdur. Açıklamada aynı sekilde. Tecrübem ile kanıtlanmıştır. Ayrıca bu durum açıkca yt de anlatılmış bir politika kuralıdır.

Şayet, yaptığın yada yüklediğin video ile alakasız birden fazla etiket girdiysen, video izlenim almaya başladığı andan itibaren bir şekilde youtube'nin dikkatini çekecektir ve kanalın para kazanmaya kapatılması söz konusu olacaktır.

Kabataslak bir örnek vermek gerekirse, ''car crush'' kelimesini bir niche kelime olarak düşün.Sen bu kelimeyi justin videonun altına birkaç farklı kombinasyonla giremezsin.Bir video için kıstaslama yapamam belki ama, sürekli hale getirildiğinde sıkıntı yaratacaktır.

heh işte ben onu ne normal etikette ne de acıklama etiketinde yapmayacagım...yanı youtube justin bieber yazdıktan sonra otomatık 10 tane alt alta sıralıyor ya arama cubugunda ben onları alıp kendı özgün justin video ma yazsam sıkıntı olur mu dıye dusunuyordum. (not=justin sarkısıda degıl) burada amaç mıllet justin bieber diye arattıgında benım videom ılk sıralarda cıksın ıstemek yanı.

Yanıltıcı etiket veya açıklamadan dolayı sıkıntı olabilir.

Açıklamadan hiçbir sıkıntı olmuyo 5 aydır açıklama kısmı full popüler etiketlerle dolu hiçbir sıkıntı olmadı.Etikette yanıltıcı olursa sorun olabilir belki.Ama 1-2 tane nicheden bişe olmaz.

[MENTION=4599]dexter34[/MENTION] teşşekkürler hocam.mesela kelıme üretici vardı forumda ona justin yazıp ne cıktıysa açıklamanın altına yapıstırsak oyle sorun olur mu? :D not=bence biraz sıkıntılı
[MENTION=2908]MPVH[/MENTION] yok hocam etikete girmeyecegım onu bılıyorum.:D hanı acıklamayı yazıp hemen altına 2 satır sonra acıklama etıketı dıyorum ben onlara :D
[MENTION=784]bindkzyzuc[/MENTION] acıklama duzgun olacak. :(
[MENTION=2744]Dante[/MENTION] evet o hocam mesela acıklamayı normal yazıp 3 satır altına 100 tane popüler arama kelımesı girsek sorun olur mu onu ogrenmeye calısıyorum. cevabın içinde teşekkürler.

[MENTION=2744]Dante[/MENTION] evet o hocam mesela acıklamayı normal yazıp 3 satır altına 100 tane popüler arama kelımesı girsek sorun olur mu onu ogrenmeye calısıyorum. cevabın içinde teşekkürler.

İşte ben onu yapıyorum sorun olmuyo bende :)

İşte ben onu yapıyorum sorun olmuyo bende :)[/QUOTE]

[MENTION=2744]Dante[/MENTION] peki izlenmeye ve youtube sıralamasına katkısı nasıl usta ? ilk sıralarda ve ilk sayfalarda mı cıkıyor boylece?

İşte ben onu yapıyorum sorun olmuyo bende :)

[MENTION=2744]Dante[/MENTION] peki izlenmeye ve youtube sıralamasına katkısı nasıl usta ? ilk sıralarda ve ilk sayfalarda mı cıkıyor boylece?[/QUOTE]

Ya şimdi şöyle söyliyim ben öyle yapınca daha erken izlenme alıyorum yada bana öyle geliyo.Ön sıralarada çıkarıyo bence.Çünkü mesela yt'da bi video ara mesela ''police'' kelimesiyle bi video ara.Karşına cıkan videolara tıklama.Açıklamada varsa o kelime koyu gösterilir yani onlada uyum sağlıyo.Böylece öne cıkıyo.Ben böyle düşünüyorum.

[MENTION=2744]Dante[/MENTION] peki izlenmeye ve youtube sıralamasına katkısı nasıl usta ? ilk sıralarda ve ilk sayfalarda mı cıkıyor boylece?

Ya şimdi şöyle söyliyim ben öyle yapınca daha erken izlenme alıyorum yada bana öyle geliyo.Ön sıralarada çıkarıyo bence.Çünkü mesela yt'da bi video ara mesela ''police'' kelimesiyle bi video ara.Karşına cıkan videolara tıklama.Açıklamada varsa o kelime koyu gösterilir yani onlada uyum sağlıyo.Böylece öne cıkıyo.Ben böyle düşünüyorum.[/QUOTE]

işte tamda aklımdaki yol bu şekildeydi. bide şu var.

diyelim X'de ''Miami Heat'' yazdı açıklamaya bende '' Miami Heat'' yazdım.Hangimizin yukarıda çıkacak?ilk sayfada?

Ya şimdi şöyle söyliyim ben öyle yapınca daha erken izlenme alıyorum yada bana öyle geliyo.Ön sıralarada çıkarıyo bence.Çünkü mesela yt'da bi video ara mesela ''police'' kelimesiyle bi video ara.Karşına cıkan videolara tıklama.Açıklamada varsa o kelime koyu gösterilir yani onlada uyum sağlıyo.Böylece öne cıkıyo.Ben böyle düşünüyorum.

işte tamda aklımdaki yol bu şekildeydi. bide şu var.

diyelim X'de ''Miami Heat'' yazdı açıklamaya bende '' Miami Heat'' yazdım.Hangimizin yukarıda çıkacak?ilk sayfada?[/QUOTE]

O kadarını bilemem :D Görüntülenme,yorumlanma,like,paylaşılma vb gibi durumlara göre değişir sen şimdi bi video at bin kişi izlesin adamınki 500.000.Tabiki onunki çıkar.Ama kafa kafaya gidiyosa videolar biraz şansa bakar.

[MENTION=883]alsan_1149[/MENTION] tamam saol hocam. ;)
[MENTION=2744]Dante[/MENTION] mantık onu gösteriyor zaten. :( 100K lık video duruken gelipte 5 izlenmelı aynı videoyu mu izleyecek? :(

cevapların ve cevaplarınız için teşekkürler.Umarım sıkmamısımdır.Deneme yanılma yolunu kullanırım denerek cabalarım ama bazen boyle sorularda soruyoruz işte... :/

Yanıltıcı aldatma açıklama , etiket sıkıntı olabilir ustad

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri