AçıkÖğretimden Anlayanlar Yardım Lütfen

Burkayka

Kayıtlı Üye
bi kaç siteden baktım bağzı bölümlerin puan türü yazmıyor neden acaba bilen var mı ?

bunun gibi

DR7jQ6.png

Ygs den alır herhangi bir puan türünden ygs 1 , 2 , 4 , 5 , 6

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar hazır yeni konu açılmışken kayıtlar şimdi 31 inde başlıyor ya . İnternet ve Aöf bürosundan 2 şekilde kayıt olacakmış . Önce internetten sonra Aöf bürosundan , buraya kadar tamam bir sıkıntı yok . Fakat parayı bankaya ne zaman yatırıcaz acaba ? İnternet kaydından sonra mı yoksa büro işlemlerinden sonra mı ?

Arkadaşlar hazır yeni konu açılmışken kayıtlar şimdi 31 inde başlıyor ya . İnternet ve Aöf bürosundan 2 şekilde kayıt olacakmış . Önce internetten sonra Aöf bürosundan , buraya kadar tamam bir sıkıntı yok . Fakat parayı bankaya ne zaman yatırıcaz acaba ? İnternet kaydından sonra mı yoksa büro işlemlerinden sonra mı ?

hocam meslek lisesi mezunuyum ygs lys sınavına girmeden açıköğretim okuyabilir miyiim

valla mantıkken bürodan önce yatırman lazım

---------- Spam Engelliyici 19:41 ---------- Önceki Mesaj 19:41 ----------

okuyamassın girip barajı geçmen lazım diye biliyorum

nasıl yapıcam bilgi verebilir misiniz.

gecti o iş artık, heryıl yapılan ösym üniversiteye giriş sınavına başvuracaksın, direk geçiş hakkını kullanmak istiyorsan , direk geçiş hakkımı kullanmak istiyorum secenegini işaretleyecek sınavlara girmeden hakkını kullanacaksın ,

aöf okumak istiyorsanda ygs sınavına girip en az 1 puan türünden 140 üzeri bir puan alacak ve aöf bölümleri tercihi yapacaksın,

bu yıl girmiş olsanda artık yapamazsın, ek tercih süresi dün bitti, seneye artık.

Eylül 31'mi, bu ayın 31'imi?

---------- Spam Engelliyici 22:23 ---------- Önceki Mesaj 22:22 ----------

gecti o iş artık, heryıl yapılan ösym üniversiteye giriş sınavına başvuracaksın, direk geçiş hakkını kullanmak istiyorsan , direk geçiş hakkımı kullanmak istiyorum secenegini işaretleyecek sınavlara girmeden hakkını kullanacaksın ,

aöf okumak istiyorsanda ygs sınavına girip en az 1 puan türünden 140 üzeri bir puan alacak ve aöf bölümleri tercihi yapacaksın,

bu yıl girmiş olsanda artık yapamazsın, ek tercih süresi dün bitti, seneye artık.

Avatar resmine ve yorumu okuyunca, sesli bir şekilde "teşekkürler hocam" dedim. Yapmayın :D

Avatar resmine ve yorumu okuyunca, sesli bir şekilde "teşekkürler hocam" dedim. Yapmayın :D

:):):):) valla hocam, işin özeti bu, ama hali hazırda bir üniversitede kaydınız varsa, hemen 2ci üniversite olarak başvurup, kayıt döneminde kaydınızı yaptırıp kayıt olabilirsiniz, onun dışında ösym'yi atlayarak direkt üniversiteye kayıt diye bir şey malesef yok.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/yeni-kayit

2015-2016 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*
İnternet Başvuru Tarihi 31 Ağustos 2015 Pazartesi - 08 Eylül 2015 Salı
AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 31 Ağustos 2015 Pazartesi - 07 Eylül 2015 Pazartesi
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 08 Eylül 2015 Salı

peki hocam 25-30 yaşında açıköğretim okuyanlar var onlarda mı ygs sınavına giriyor. ?

---------- Spam Engelliyici 01:04 ---------- Önceki Mesaj 00:07 ----------

hocam aöf bölümlerine baktığımda puanlar hep 200+ . 140 puan yazmıyor. 140 puanla hangi bölümü tercih edeceğim bunun bi listesi var mı ?

peki hocam 25-30 yaşında açıköğretim okuyanlar var onlarda mı ygs sınavına giriyor. ?

---------- Spam Engelliyici 01:04 ---------- Önceki Mesaj 00:07 ----------

hocam aöf bölümlerine baktığımda puanlar hep 200+ . 140 puan yazmıyor. 140 puanla hangi bölümü tercih edeceğim bunun bi listesi var mı ?

hocam 140 puanı alan tercih yapabilir ama yerleşirmi orası mechul, yerleştirmeler en yüksek puanı alandan başlar kontejan dolasaya kadar en düşük puana kadar geriler, yani ne kadar yüksek puan o kadar yüksek yerleşme şansı,

ama şu bir gerçek aöfte kontejanı olmayan bir bölümü yazarsın 140 puanla direk yerleşirsin, sonra 2ci üniversite olarak istedigin bölüme geçersin, 1ci bölümdende kaydını silersin

[ bu yöntemle 2 farklı bölüme kayıt yaptıracagın için 2kere 205 tl vermen gerekir , buda pek önemli degil]

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri