Acil sağlık hakkında soru

Dolgulu dişin sızlıyorsa artık bence kanal tedavisi olacak... doktordan doktora değişiyor fiyatlar hocam. Kanal tedavisi özel olarak 600'den başlar. 1K kadar gider
Naptınız hocam o kadar :D Kanal tedavisi yaptırdık zaten biz normalde burda. O zaman devlete talim. O kadar veremem.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kanal için geçen hafta özel doktorla konuştum 400 lira çekmişti

Hocam arkadaşların dediği gibi kanal tedavisi gerekecek gibi görünüyor. Maalesef 4-5 seans sürebildiği için devlette yaptırırsanız ciddi yıpranırsınız gide gele. Bir senedir çorba içen arkadaşım var, implantı yapılacak hala :) dişleri söktüler, daha takmadılar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Doğrudur bendede tam tersi iltahabdan ağrı çekiyorum genelde ama bu ilaç bana çok iyi geliyor. Misal herkes soğuk su ile gargara yapar iyi gelir bendetam tersi sıcak su iyi geliyor soğuk su dahada beter ediyor.
soğuk degil ılık suyla gargara tavsiye edilir

---------- Spam Engelliyici 22:31 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

Kanal için geçen hafta özel doktorla konuştum 400 lira çekmişti

biraz fazla demiş

---------- Spam Engelliyici 22:32 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

Hocam arkadaşların dediği gibi kanal tedavisi gerekecek gibi görünüyor. Maalesef 4-5 seans sürebildiği için devlette yaptırırsanız ciddi yıpranırsınız gide gele. Bir senedir çorba içen arkadaşım var, implantı yapılacak hala :) dişleri söktüler, daha takmadılar

4 seans sürmez

Baya kötüymüş ya off kanal olmadan olmuyor mu :/ yok mu hiç devlet hastanesine gidip diş yaptıran?
soğuk degil ılık suyla gargara tavsiye edilir

---------- Spam Engelliyici 22:31 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

biraz fazla demiş

---------- Spam Engelliyici 22:32 ---------- Önceki Mesaj 22:31 ----------

4 seans sürmez
Hocam sanırım bu konuda bilgilisiniz, ne yapmamı önerirsiniz?

ketesse al 7.5 lira eczanede diş ağrıları için birebirdir, en azından ağrını 5-6 saat hissetirmez

Birde kanal tedavisi gibi şeyleri Devlet dışarı sevk yazıyordu en son, bi rica et devam ediyorsa özelde yaptır sen masrafını ödüyorsun devlet sana 90 gün sonramı (süreden tam emin değilim) masrafını geri ödüyordu

Baya kötüymüş ya off kanal olmadan olmuyor mu :/ yok mu hiç devlet hastanesine gidip diş yaptıran?

Hocam sanırım bu konuda bilgilisiniz, ne yapmamı önerirsiniz?

genelde diş hekimleri çok ağrılı sızılı kişilerde -hatta bazısı röntgene bile gerek duymadan- kanal tedavisine başlıyolar çünkü o bitmeyen aşırı ağrı sızının kaynağında diş köküne kadar inmiş yada inmekte olan bir çürüğün olduğunu biliyolar ondan direk röntgen çekmeden yapanlar var ama sen yinede röntgen iste tabi çünkü bazen kanala gerek kalmadan yarım saatlik bi dolguylada iş halledilebiliyo ;) dişin aşırı soğuk sıcak hassasiyeti varsada dolgu yada 2.secenek kanal gerekli hocam.. kanal tedavisinide gözünde büyütme çok çok 2-3 defa gidersin, ki zaten 1.ciyi atlattınmı digerleri pravo ve takma işlemleri yani çok basit ;) ilaçla agri kesici gibi geçiçi tedavilerle ugrasma cünkü ilacın etkisiyle gecti sanarsin fakat içte dişin dahada kötüye gider farkında olmazsın.. agrı kesici olarak bi eczaneye sor onlar dişçiye gidene kadar idareten bişey verirler çok agrin varsa..

ketesse al 7.5 lira eczanede diş ağrıları için birebirdir, en azından ağrını 5-6 saat hissetirmez

Birde kanal tedavisi gibi şeyleri Devlet dışarı sevk yazıyordu en son, bi rica et devam ediyorsa özelde yaptır sen masrafını ödüyorsun devlet sana 90 gün sonramı (süreden tam emin değilim) masrafını geri ödüyordu
Diş ve sağlık Bakanlığı var hocam burda oraya gitmeyi düşünüyorum orası nasıl sizce?

genelde diş hekimleri çok ağrılı sızılı kişilerde -hatta bazısı röntgene bile gerek duymadan- kanal tedavisine başlıyolar çünkü o bitmeyen aşırı ağrı sızının kaynağında diş köküne kadar inmiş yada inmekte olan bir çürüğün olduğunu biliyolar ondan direk röntgen çekmeden yapanlar var ama sen yinede röntgen iste tabi çünkü bazen kanala gerek kalmadan yarım saatlik bi dolguylada iş halledilebiliyo ;) dişin aşırı soğuk sıcak hassasiyeti varsada dolgu yada 2.secenek kanal gerekli hocam.. kanal tedavisinide gözünde büyütme çok çok 2-3 defa gidersin, ki zaten 1.ciyi atlattınmı digerleri pravo ve takma işlemleri yani çok basit ;) ilaçla agri kesici gibi geçiçi tedavilerle ugrasma cünkü ilacın etkisiyle gecti sanarsin fakat içte dişin dahada kötüye gider farkında olmazsın.. agrı kesici olarak bi eczaneye sor onlar dişçiye gidene kadar idareten bişey verirler çok agrin varsa..

Ağrı kesici olarak apranax fort kullanıyorum hocam da diş ve sağlık bakanlığına gitmeyi düşünüyorum sizce orası nasıl?

Diş ve sağlık Bakanlığı var hocam burda oraya gitmeyi düşünüyorum orası nasıl sizce?

Ağrı kesici olarak apranax fort kullanıyorum hocam da diş ve sağlık bakanlığına gitmeyi düşünüyorum sizce orası nasıl?

bakanlık derken?? diş ağız sagligi merkezi olmasın sakın.. yani hic yaptirmamaktan iyidir tabi iyi bi doktora düşersen en az özeldeki kadar belkide daha iyisini yapabilir birazda şansına bi an önce halletmen iyi olur senin açından

apranax etkili ama bazı yan etkileri oldugunu duymustum yarım iç

Son düzenleme:
bakanlık derken?? diş ağız sagligi merkezi olmasın sakın.. yani hic yaptirmamaktan iyidir tabi iyi bi doktora düşersen en az özeldeki kadar belkide daha iyisini yapabilir birazda şansına bi an önce halletmen iyi olur senin açından
Pardon hocam işte o yani :) Giden yok mu hiç ya? Orası daha iyidir dimi hocam? Ücret nasıl peki?

Pardon hocam işte o yani :) Giden yok mu hiç ya? Orası daha iyidir dimi hocam? Ücret nasıl peki?

sigortan varsa bedava yoksa da çok degildir ücretleri en azından özele göre uygundur. dedigim gibi biraz sansina iyi olup olmaması yani uğraşan özenen bi doktora denk gelirsen iyi tabi

sigortan varsa bedava yoksa da çok degildir ücretleri en azından özele göre uygundur. dedigim gibi biraz sansina iyi olup olmaması yani uğraşan özenen bi doktora denk gelirsen iyi tabi
Zaten hocam şimdi öğrenci belgesini alıp sgk ya vericem. Sonra randevu alıp gidicem öyle olur değil mi?

Zaten hocam şimdi öğrenci belgesini alıp sgk ya vericem. Sonra randevu alıp gidicem öyle olur değil mi?

aynen internetten gidecegin hastaneye randevu alabilirsin doktoru filanda secebilirsin

[MENTION=13663]silentspy[/MENTION]

tedavin nerede ne kadar sağlıklı olur bilemem ben kendim özelde yaptırdım
bi kanal tedavisi 2 yıl sonra patlamıştı mesala, kırılmıştı dişin bi kısmı
o yüzden diş çok önemli ve aksatılmamalı aksadığı takdirde ilerde masrafı daha çok
keşke zamanında çok iyi bakabilseydik birde tabi dişin genetik yapıda da etkisi var,
erkenden sorunlar yaratmasında

anlıyacağın ben şuan o dediğim ilaç (ketesse) ağrını dindirir, büyük ihtimal iltahap olmuştur
onun içinde 3 gün antibiyotik kullan sonra randevu gününe kadar idare et
antibiyotik i kesin kullan ama yoksa iltihaplı hali devam ettiği için müdahale bile etmeyebilir
sonra gene beklemek zorunda kalırsın

geçmiş olsun tekrardan diş ağrısı gibisi yok malesef :/

@silentspy

tedavin nerede ne kadar sağlıklı olur bilemem ben kendim özelde yaptırdım
bi kanal tedavisi 2 yıl sonra patlamıştı mesala, kırılmıştı dişin bi kısmı

Sırf bu yüzden acaba kanalla hiç uğraşmayıp direk implant mı yaptırayım diye düşünüyorum,kanal tedavisinden sonra diş cam gibi oluyor bira dikkat etme çok kolay kırılıyor tamamen vakit kaybı gibi

Sırf bu yüzden acaba kanalla hiç uğraşmayıp direk implant mı yaptırayım diye düşünüyorum,kanal tedavisinden sonra diş cam gibi oluyor bira dikkat etme çok kolay kırılıyor tamamen vakit kaybı gibi

Öyle bir şey ki ağzına gelmese parçası kırıldını bile anlamıyorsun ilk :)
sinir kalmadığı için bi acısı falan hissedilmiyor,
imkan varsa benim düşünceme göre implant daha doğru bi tercih olabilir,

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri