Açılan konulara besmele ile başlamak sizce hoş mu?

bir kere şu mantıksız bismillahirrahmanirrahim

bu latincedir ve orjinal metni olmadığı için musafsal bir karşılığı yoktur. yazıyon hadi arapça yaz yani.

hiç psikoloğa gittin mi?bu yazdığına istinaden demiyorum ama senin kafa kornerlerdeki ceza sahasının hali gibi.

Ameller niyete göredir.İsteyen besmele çeker istemeyen çekmez.
Dolandıracak adam dini Alet ederse zaten günahı fazlasıyla artacaktır.
-----
“Bismillâhirrahmânirrahîm” cümlesi, hemen herkesin bildiği üzere, "Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla" manasına gelmektedir. Bu sözün biz Müslümanlar için önemi büyüktür. İyi ve hayırlı bütün işlerin başında söylenmesi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) tarafından mü’minlere tavsiye edilmiş ve "Bismillâhirrahmânirrahîm ile başlanmayan her işin bereketi kesiktir" (1) buyrulmuştur.

1) Ebû Dâvûd, Sünen, Edeb, 18.

Son düzenleme:
Konu içeriği ne olursa olsun besmele benim hoşuma gidiyor o arkadaş sayesinde bu gün bir kez daha besmeleyi çekebildiğim için şükrediyorum.

bir kere şu mantıksız bismillahirrahmanirrahim

bu latincedir ve orjinal metni olmadığı için musafsal bir karşılığı yoktur. yazıyon hadi arapça yaz yani.

kuran tüm insanlığa inmiştir sadece araplara değil.herkez anladığı dilde okuyabilir ne sakıncası var bunun. herkez arapça bilmek zorundamı.
ha şimdi diyeceksinki neden arapça indi o zaman. bende diyecemki arapların ortasına ingilizce yada fransızca inecek hali yok.
elin hristiyanları 1001 dilde incil dağıtıyor siz hala arapça saçmalıklarıyla uğraşın.

Dolandirici da olsa bu sayede bi besmele ceksin belki hatasini farkeder. Bizim yapacagimiz besmeleyi saygiyla karsilayalim ama besmele cekti diye guvenmeyelim. Ozellikle satis konularinda besmele ile basladi diye kimseye guvenim artmaz.

kuran tüm insanlığa inmiştir sadece araplara değil.herkez anladığı dilde okuyabilir ne sakıncası var bunun. herkez arapça bilmek zorundamı.
ha şimdi diyeceksinki neden arapça indi o zaman. bende diyecemki arapların ortasına ingilizce yada fransızca inecek hali yok.
elin hristiyanları 1001 dilde incil dağıtıyor siz hala arapça saçmalıklarıyla uğraşın.

+1

Ayrıca Besmeleyi konuya yazcağına işe başlarken işi yaparken ve işi bitirdikten sonra veya yani her türlü işini yaparken çekse burada yazıp gövde gösterisi yapmaya çalışmasa çok güzel olacağını düşünüyorum.

orada ironi yaptım hocam. madem besmeleyle yazarak başlıyon arapça yaz orijinal metinde daha inandırıcı ol !!!! allah aşkına biraz okuduklarınızı anlayıp cevap verin. adam din istimarı var dedi adamı desteklemek için ironi yaptım. ha anlamadıysan daha açıklayayım. yok din araplara inmemiş bütün dünyaya inmiş. alakaya bak

---------- Spam Engelliyici 11:45 ---------- Önceki Mesaj 11:44 ----------

bu nasıl konuşma tarzı böyle ergenmisin nesin sen nasıl konuşulacağını öğren önce adam din istimarı var diye konu açmış onu desteklemek için ironi yaptım.

hiç psikoloğa gittin mi?bu yazdığına istinaden demiyorum ama senin kafa kornerlerdeki ceza sahasının hali gibi.

orada ironi yaptım hocam. madem besmeleyle yazarak başlıyon arapça yaz orijinal metinde daha inandırıcı ol !!!! allah aşkına biraz okuduklarınızı anlayıp cevap verin. adam din istimarı var dedi adamı desteklemek için ironi yaptım. ha anlamadıysan daha açıklayayım. yok din araplara inmemiş bütün dünyaya inmiş. alakaya bak

bu nasıl konuşma tarzı böyle ergenmisin nesin sen nasıl konuşulacağını öğren önce adam din istimarı var diye konu açmış onu desteklemek için ironi yaptım.

hocam yazdıkların burdan farklı anlaşılıyor malesef. daha dikkatli yazmanı tavsiye ederim.

Arkadaşlar son günlerde çoğu satış konusunda ilk satıra kocaman bir şekilde besmele yazılıp konu açılıyor. Bu davranış nedense bana pek etik gelmiyor, sebebi ise insanların kafasında "aaa bu dinine bağlı gibi ondan bi sıkıntı çıkmaz" gibisinden bir düşünce doğuruyor. Bence herkesin dini veya düşüncesi kendine saklı olmalı hele ki satış yapılan bir sitede. Konuyu açan kişi gerçekten İslam'ı çok güzel yaşıyordur gerçekten öyledir fakat bu işten nemalanan kişiler de olabilir. İlk dolandırıldığımda adam sürekli bana "inşallah, Allah'ın izniyle yok şöyle yok böyle elhamdülillah maşallah vs. " derken dünya kadar adamı dolandırdı.(r10). Ben bu durumu suistimal edebilecek kişiler olabileceğinden forumda özellikle konu başlıklarında yazılmamasını rica ediyorum. Şu güzel kandil ertesinde gerçekten bu tarz şeyleri hoş bulmuyorum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum...

işe başlarken besmele çekerek başlamak en hayırlısı, ama bunu burada yazarak konuya başlamak (lütfen kimse gücenmesin) biraz göz boyamak..

biraz abartı bir örnek olacak ama, şöyle düşünmek lazım; mesela, iş yerinize gidiyorsunuz dükkanı açıyorsunuz ve normal bir sesle ya da bir fısıltı hatta içimizden bir besmele ile içeri giriyoruz.

ben şimdiye kadar bir işe başlanırken hiç kimsenin, yüksek bir sesle besmele çektiğini görmedim duymadım..

yani demem o ki, her ne olursa olsun, bir işe başlamadan besmele ile başlamak kadar hayırlısı yok. ama bunu başkalarının duymasına da hiç gerek yok..

ergen derken yaşım orda yazıyor.
ironin ironi gibi durmuyor düşüncelerinde gıcır gıcır yaylanıyor çok fazla.
ben sana başta bu mesaja istinaden demiyorum dedim genel görünümün öyle.

sen kendine bak önce sonra milleti analiz et. ayrıca yaşının adamı değilsin. önce karşındakini aşağılamadan konuşmayı öğren. burası sokak ağzıyla konuşacağın bir alan değil. terbiyesizlik yapma. mahalle kahvesi sanıyorsun herhalde. konuyu açanın söylediklerine destek olalım dedik konuyu nereye getirdin. 30 yaşına gelmiş hala hakaret ederek üste çıkarım diye düşünmek ergenlikten başka bir şey değil. varsa problemin benimle özelden yazarsın milleti ne rahatsız ediyon.

ergen derken yaşım orda yazıyor.
ironin ironi gibi durmuyor düşüncelerinde gıcır gıcır yaylanıyor çok fazla.
ben sana başta bu mesaja istinaden demiyorum dedim genel görünümün öyle.

Son düzenleme:
sen kendine bak önce sonra milleti analiz et. ayrıca yaşının adamı değilsin. önce karşındakini aşağılamadan konuşmayı öğren. burası sokak ağzıyla konuşacağın bir alan değil. terbiyesizlik yapma. mahalle kahvesi sanıyorsun herhalde

ilyas bu çok bilmişlik ayaklarını bırak.kafan ceza sahası gibi bunda hakaret değil iğneleme var.burda çizdiğin profil bu.senin bana yazdıklarının hepsi ise hakaret.ama sorun değil.kolay çıkış yolu arıyorsun her zaman ama her zaman bulamazsın.her neyse takıl.

özel problemin varsa bana yaz milleti daha fazla rahatsız etme olur mu ? çok bilmiş olmadığımı burada beni tanıyan herkes bilir hep fikir alış verişi yaparız arkadaşlarla. senin gibi arada hakaret ederim üste çıkarım tipler oluyor ama bu kafayla yaşam da çok şey kaybedersin benden söylemesi. insan önce kendini düzeltir sonra başkasını düzeltmeye çalışır kendini düzeltmeyen tipler her zaman başkalarıyla uğraşır

ilyas bu çok bilmişlik ayaklarını bırak.kafan ceza sahası gibi bunda hakaret değil iğneleme var.burda çizdiğin profil bu.senin bana yazdıklarının hepsi ise hakaret.ama sorun değil.kolay çıkış yolu arıyorsun her zaman ama her zaman bulamazsın.her neyse takıl.

Şimdi bazı arkadaşlar Besmelenin önemine dikkat çekmek için hadisler paylaşmışlar. Besmelenin önemi konusunda zaten çoğunluk hemfikirdir. Ama bu konuyu açan arkadaşın anlatmak istediği farklı.

Şöyle söyleyeyim, besmelenin önemine dair hadisler paylaşmışsınız ya, bir de besmeleyi başkalarının duyacağı göreceği şekilde çekmenin önemine dair bir hadis paylaşabilir misiniz? Paylaşamazsınız çünkü öyle bir hadis yokturdur. Ya da arkadaşın biri güzel örnek vermiş, bir işyerini açarken besmele çekmek güzel bir şeydir, ama işyerini açarken bağırarak besmele çeken gördünüz mü?

Besmelede ya da tüm ibadetlerde de olay kul ile Allah arasındadır. 3. bir tarafın görmesi duyması gerekmez.

Kişi içinden ya da kendi duyacağı şekilde besmele çeker. Nedir "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla..." Burada asıl olan kişinin bunu içinden hissedip inanıp söylemesidir. Diğer türlüsü farklı yerlere uzanabilir; Bakın ben besmele çekiyorum, bakın ben namaz kılıyorum, bakın ben Hacca gidiyorum vb. Benim görüşüm bu şekilde.

Hatta günümüzden de örnekler vermek isterdim ama siyasete karışabilir o yüzden burada noktalayayım.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri