Açılmış konserve ton balığı kaç gün tazeliğini korur ?

severall

Kayıtlı Üye
Çok fazla balık tüketen biriyim bazen uğraşmak istemediğimden ton balığıda tüketiyorum şu zaman kadar hep küçük 160'lıklardan almıştım.Bu 1705'lik konserveyi açsam yağını süzmesem ağzı kapalı bir şekilde dolapta tazeliğini kaç gün korur ? Tecrübe eden yada yorumu olan var mı ona göre alacağım 2 güne bozulacaksa hiç almıyayım

Dardanel Ton Balığı 1705 gr Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Güzel soru bende bazen açıyorum ton balığını yarısı kalıyor 2-3 gün sonra yiyorum.. İnşallah yanlış yapmıyoruz. :)

Koserve Ton balığı yemeyin? Uzman olduğum bir konu,
Özellikle belirttiğiniz firmanın ton balığını yemenizi hiç tavsiye etmiyorum.

Hocam sebebi nedir ? Ben fazlasıyla tüketiyorum nette yararlı yazıyor.İnanın ne yesek zararlı diyorlar ne yiyeceğimi şaşırdım.Nasıl bir zarar ona göre bırakayım diğer türlü balık pişirmekte çok zahmetli oluyor

en fazla 3 hocam oda dolaptaysa aman diyim

---------- Spam Engelliyici 19:26 ---------- Önceki Mesaj 19:26 ----------

firma ne ? neden böyle bişi dediniz açıklarmısınız

Her seyin tazesi iyidir hocam. Ufak gramajli, cok alin daha iyi. Konserve yiyecekler uzun sure acik bir sekilde saklanmamali.

Açıklama yapıcaam araba kullanıyorum yazıyı editlerim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oda sıcaklığında 22~24 derecede yani 3 4 yıl dursada bozulmaz konserveler. Ağzı açılmış ise buzdolabında bile 2 3 gün ömürleri var.

[MENTION=9118]BOZGUN[/MENTION] [MENTION=30956]Lydios[/MENTION] [MENTION=9927]severall[/MENTION] [MENTION=28912]seric33[/MENTION]

Çok bilimsel bir açıklama yapmayacağım, bilimsel olarak açıklamam için ofisteki pc'ye ulaşmam lazım. Su ürünleri mühendisi diplomam var. Üniversitenin 3. sınıfında balık konserveleri hakkında bir araştırma yapmam gerekmişti. Ülkemizde çok tercih edilmeyen bir ürün olsa da uzak doğu, orta avrupa gibi bölgelerde konserve çok tercih ediliyor. Ülkemizde de konserve dendiğinde Ton Balığı akıllara geliyor.

Ton balığı Orkinos olarakta bilinir. Özellikle Uzak Doğu'da üretimi çok fazla yapılır. Orkinos avcılığının dünyadaki lideri Japonyadır ve fiyatları gerçekten çok yüksek satılır. Soğuk suyu sever, eti yağlı olur, besin kalitesi ve tadı çok iyidir.

Şimdi bunlar genel kültür tarafı. Ben tezimi ekotoksikoloji üzerine yazdım. Yani deniz sularında ki toksik atıklar ile ilgiliydi. Bu atıkların ısıl işlemler ile indirgendiğini biliyoruz ancak vücudumuza yine de belirli seviyede giriyor. Konserve balıklarında ısıl işlemler, evimizde yapılan gibi ızgara yada yağda kızartma şeklinde olmuyor. Bu sebeple toksik atıkların, üründen uzaklaştırılması çok ihtimal dahilinde olmuyor.

Bunu da geçtim, ton balıklarında ki kaliteli et kısımları yüzgeçlerden başlayan ve balığın kuyruk kısmına kadar olan filetosundadır. Kuyruk kısmına et kalitesi düşer. Fileto kısımlar da zaten bir ürün olarak satılır yani ton balığı konservesinde eğer hatalı bir kesim yoksa kullanılmaz. Konservede genellikle baş kısmının ve kuyruk kısmında ki bir bölümün kıyma haline getirilip sıkıştıtılması ile oluşan yapı kullanılır. (Canlı olarak gördüğüm için yazıyorum, bunlar ezbere yazılmamıştır)

Yani et kalitesi değersiz olan bölgeler kullanılır. İnternetten Orkinos kg fiyatlarını isterseniz araştırın, zaten tutarsızlığı göreceksiniz.

Firma ismi vermiyorum, daha teknik bilgi isterseniz yazarım ancak işinize yaramaz.
Ha ben yemiyor muyum? Eve sokmam hayatta. Fakat bazen dışarıda ton balıklı salata yada ton balıklı makarna yiyorum. Oda ayda yılda bir oluyor.

Ton balığı alacağınıza 2-3 parça somon alın, 10 dakikada pişirebiliyorsunuz. İnanılmaz faydalı bir besin değeri var.

[MENTION=9118]BOZGUN[/MENTION] [MENTION=30956]Lydios[/MENTION] [MENTION=9927]severall[/MENTION] [MENTION=28912]seric33[/MENTION]

Çok bilimsel bir açıklama yapmayacağım, bilimsel olarak açıklamam için ofisteki pc'ye ulaşmam lazım. Su ürünleri mühendisi diplomam var. Üniversitenin 3. sınıfında balık konserveleri hakkında bir araştırma yapmam gerekmişti. Ülkemizde çok tercih edilmeyen bir ürün olsa da uzak doğu, orta avrupa gibi bölgelerde konserve çok tercih ediliyor. Ülkemizde de konserve dendiğinde Ton Balığı akıllara geliyor.

Ton balığı Orkinos olarakta bilinir. Özellikle Uzak Doğu'da üretimi çok fazla yapılır. Orkinos avcılığının dünyadaki lideri Japonyadır ve fiyatları gerçekten çok yüksek satılır. Soğuk suyu sever, eti yağlı olur, besin kalitesi ve tadı çok iyidir.

Şimdi bunlar genel kültür tarafı. Ben tezimi ekotoksikoloji üzerine yazdım. Yani deniz sularında ki toksik atıklar ile ilgiliydi. Bu atıkların ısıl işlemler ile indirgendiğini biliyoruz ancak vücudumuza yine de belirli seviyede giriyor. Konserve balıklarında ısıl işlemler, evimizde yapılan gibi ızgara yada yağda kızartma şeklinde olmuyor. Bu sebeple toksik atıkların, üründen uzaklaştırılması çok ihtimal dahilinde olmuyor.

Bunu da geçtim, ton balıklarında ki kaliteli et kısımları yüzgeçlerden başlayan ve balığın kuyruk kısmına kadar olan filetosundadır. Kuyruk kısmına et kalitesi düşer. Fileto kısımlar da zaten bir ürün olarak satılır yani ton balığı konservesinde eğer hatalı bir kesim yoksa kullanılmaz. Konservede genellikle baş kısmının ve kuyruk kısmında ki bir bölümün kıyma haline getirilip sıkıştıtılması ile oluşan yapı kullanılır. (Canlı olarak gördüğüm için yazıyorum, bunlar ezbere yazılmamıştır)

Yani et kalitesi değersiz olan bölgeler kullanılır. İnternetten Orkinos kg fiyatlarını isterseniz araştırın, zaten tutarsızlığı göreceksiniz.

Firma ismi vermiyorum, daha teknik bilgi isterseniz yazarım ancak işinize yaramaz.
Ha ben yemiyor muyum? Eve sokmam hayatta. Fakat bazen dışarıda ton balıklı salata yada ton balıklı makarna yiyorum. Oda ayda yılda bir oluyor.

Ton balığı alacağınıza 2-3 parça somon alın, 10 dakikada pişirebiliyorsunuz. İnanılmaz faydalı bir besin değeri var.

aynen bi belgesel kanalında teknelerle yakalayıp 15-35 dolar arası yağ kalitesine göre satılıyordu tüccarlara galiba o balıklar ....... ülkemizde de bu kadar ucuz olması garibime gitmişti

Yani şunu anlamıyorum herşeyde sahtekarlık hile hurda yapılıyor eyvallahda bari gıda maddelerinde yapmayın şunu be zaten 100gr bişey üstüne bide fahiş fiyatlara satılıyor şu anlatılan doğruysa koy 2-3 lira daha fazlasına iyisini sat bari sat alacak adam gene alır.
Bilgilendirme için teşekürler hocam sanırım bu ülkede artık nefes alırken bile 2 kere düşünmek zorundayız

Yani şunu anlamıyorum herşeyde sahtekarlık hile hurda yapılıyor eyvallahda bari gıda maddelerinde yapmayın şunu be zaten 100gr bişey üstüne bide fahiş fiyatlara satılıyor şu anlatılan doğruysa koy 2-3 lira daha fazlasına iyisini sat bari sat alacak adam gene alır.
Bilgilendirme için teşekürler hocam sanırım bu ülkede artık nefes alırken bile 2 kere düşünmek zorundayız

Dostum bunun ülke ile alakası yok. Zaten ülkemizde gereğinden ucuza satılıyor emin olun. Sorun fiyat değil, ürün kalitesi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri