Adsense Banlarının Sebebini Buldum

• Kullanıcı ilyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
1 - Google tüm kanallarda geçmişi (Log) tutuyor. Kesin gözüyle bakıyorum.
2 - Millet Partnere yüklenip spamın cılkını çıkarınca önce partnerlere önlem sonra adsense banlarına başladılar.
3 - Banlamaların sebebi %50 ihtimal ile reklam verenler yüzünden.Reklam verenin atıyorum 10000 gösterimi çok hızlı şekilde tükenip getirisi'de yarıya yarıya bile olmadığı için şikayetler arttı.
4 - Bunun sonucunda google araştırma girdi ve reklamları en çok eritenin spammer olduğu kanısına vardı.
5 - Yeni bir sistem geliştiriyorlardı Bundan 2-3 ay önce bile belliydi, sürekli sistemde hatalar çıkmaya başlamıştı.

------------------------------------
Nasıl banlandık derseniz ;

1 - Log tuttukları için eşleşen,dünya engeli,kapanan kanalların çok olduğu ( en az 5 kanal) hesapları banladılar.
2 - Kısmi dünya engellinin,Dünya engelinin ve kanal kapanmasının büyük etkisi oldu bence.
3 - Tabiki özgünde'de eşleşen geliyordur ama Direk dünya engeli geldiğinde unutmayın ki +15 gidiyor.Bu spam için ilk önlemlerden.
4- A kanalından B kanalına aynı videoyu 1-2 sn keserek dahi atsanız YT bunu tanıyacak bir şey geliştirdi.Banlamaların bir sebebi'de BOT ile çekilen içerik bence.

Bence nedenler bunlar.Bundan sonra daha dikkatli çalışmalıyız.

geçen yıl adsense dünya çapında bir ban olayı yaptı cayır cayır telif yiyen çizgicileri, ödemeyi başka ülke den alıp kanalı başka ülke den basan hesapları hep indirdi. millet ondan sonra quiz'e yığıldı zaten. benim gibi bir azınlığa adsense dokunmadı çalışmaya devam ettirdi.

aslında partnerlerin bitmesiyle adsense müthüş bir spam yükü altına girdi. @acan38 abi bu olayı görünce forum da, adsense bu spam yükünü karşılamaz büyük temizlik yapar diye önceden uyarmıştı. haklıydı bende aslında böyle bir ban olayını bekliyordum ancak bu çok kontrolsüz ve belli bir etnik yapıyı kapsayan bir şekil de değil. yıllarca adsense, kendisini rahatsız etmeyen temiz çalışanlara dokunmadı. her kitlesel banda ben ve benim gibiler zararsız çıktı. ama şimdi benden daha temiz çalışanları ya banlandı ya spama düşürdü. şu aşama da kimsenin garantisini yok söylediğim gibi youtup robotonun geri çekilmesini bekleyeceğiz.

Son düzenleme:
Onu bunu bilmemde ne olduysa türkiyeye para kazanma acıldıktan sonra oldu.

İlyas azerbaycana falan mı gidelim önerin nedir ?

bence yapılacak olan artık bu olayları dillendirmemek. herkes bildiği şekilde çalışsın. adamlar zaten yapacaklarını yapıyorlar. birde forumu takip ettiklerini düşünürsek ne kadar çok konuşursak zararımıza:D

aha başka bir ergen daha geldi. çomağı hazırladım ben zaten. inci sözlüğe falan takılsanıza siz. burası kreş, çocuk yuvası falan değil. ama suç siz de değil aileniz de terbiye vermeden toplum içerisine saldıkların da böyle terbiyesizlik yapıyorlar. anlamadığım nokta 16 yaşında ki çocukların burada ne işi var ?

Boşver onu sende benim gibi gül geç ona :D

Son düzenleme:
uzak doğudan ses yok. onlar da spam yapıyor ama demek ki youtup teknik ekibi bizden rahatsız olmuş.

---------- Spam Engelliyici 14:12 ---------- Önceki Mesaj 14:11 ----------

sorun onlarda derken bizim yapabileceğimiz bir şey yok diye söyledim delikanlı. lafı iyi anla. yani ne kadar temiz çalışırsan çalış kurtaramazsın. adamlar seçmece yapmıyor gördüğünü indirecek bir bot aktif şuan türkiye lokasyonun da.

kardeş o zaman kalk gidiyoruz vietnama :D

aha başka bir ergen daha geldi. çomağı hazırladım ben zaten. inci sözlüğe falan takılsanıza siz. burası kreş, çocuk yuvası falan değil mal. ama suç siz de değil aileniz de terbiye vermeden toplum içerisine saldıkların da böyle terbiyesizlik yapıyorlar. anlamadığım nokta 16 yaşında ki çocukların burada işi nedir ?

Editlede ceza yeme müdür :)

aha başka bir ergen daha geldi. çomağı hazırladım ben zaten. inci sözlüğe falan takılsanıza siz. burası kreş, çocuk yuvası falan değil mal. ama suç siz de değil aileniz de terbiye vermeden toplum içerisine saldıkların da böyle terbiyesizlik yapıyorlar. anlamadığım nokta 16 yaşında ki çocukların burada ne işi var ?

Sizinle muhattap olmadım alıntı yapmayın.hakaretinizi de ailenize aldığınız terbiye ve onların ahlakına veriyorum [MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION]a [MENTION=11620]era[/MENTION] bana hangi sifatla mal diyor ? Gereğini yapar misiniz ?

Son düzenleme:
küfür hakaret yok müdür ? hak ettikleri cevabı aldılar. yaşadığımız büyük bir sorun var 16 yaşından gün almış ergenler gelip konuyu sulandırıyor. şu konu ne kadar önemli.. 16 yaşında ki çocukların forum da ne işi var arkadaşım ?

Editlede ceza yeme müdür :)

---------- Spam Engelliyici 16:13 ---------- Önceki Mesaj 16:11 ----------

şu konuda önemli bir şey konuşuyoruz sen geliyon ergen arkadaşınla dalga geçiyon. saçma salak şeyler yazıyon. bir kere baban yaşında ki insanlarla nasıl konuşmayı bileceksin çocuk. biz terbiyemizi alalı yıllar oldu biz büyüklerimizle nasıl konuşacağımızı biliyoruz. ama sen ve ergen arkadaşın o kadar terbiyesizsiniz ki nasıl konuşacağınızı bilmiyorsunuz. adminlere soruyorum 16 yaşında ki çocukların forumda işi nedir ?
@fatihbaz @era

Sizinle muhattap olmadım alıntı yapmayın.hakaretinizi de ailenize aldığınız terbiye ve onların ahlakına veriyorum @Fatiha @era bana hangi sifatla mal diyor ? Gereğini yapar misiniz ?

[MENTION=10033]fsever[/MENTION] konudaki hakareti görüp işlem yapın lütfen.

1 - Google tüm kanallarda geçmişi (Log) tutuyor. Kesin gözüyle bakıyorum.
2 - Millet Partnere yüklenip spamın cılkını çıkarınca önce partnerlere önlem sonra adsense banlarına başladılar.
3 - Banlamaların sebebi %50 ihtimal ile reklam verenler yüzünden.Reklam verenin atıyorum 10000 gösterimi çok hızlı şekilde tükenip getirisi'de yarıya yarıya bile olmadığı için şikayetler arttı.
4 - Bunun sonucunda google araştırma girdi ve reklamları en çok eritenin spammer olduğu kanısına vardı.
5 - Yeni bir sistem geliştiriyorlardı Bundan 2-3 ay önce bile belliydi, sürekli sistemde hatalar çıkmaya başlamıştı.

------------------------------------
Nasıl banlandık derseniz ;

1 - Log tuttukları için eşleşen,dünya engeli,kapanan kanalların çok olduğu ( en az 5 kanal) hesapları banladılar.
2 - Kısmi dünya engellinin,Dünya engelinin ve kanal kapanmasının büyük etkisi oldu bence.
3 - Tabiki özgünde'de eşleşen geliyordur ama Direk dünya engeli geldiğinde unutmayın ki +15 gidiyor.Bu spam için ilk önlemlerden.
4- A kanalından B kanalına aynı videoyu 1-2 sn keserek dahi atsanız YT bunu tanıyacak bir şey geliştirdi.Banlamaların bir sebebi'de BOT ile çekilen içerik bence.

Bence nedenler bunlar.Bundan sonra daha dikkatli çalışmalıyız.

Geçen yaz magnumun reklamlarını gösteremediği için aldığı bütçenin yarsından çoğunu magnuma iade etti diye haber okumuştum yani youtube un içinde açtığınım max 30k 40k kanalı çok görmeyin devede kulak bile değiliz aslında ama aramızda günde 290 - 300 kanal açıyorum diyen vicdansızlar yüzünden oldu, hala daha forumda kanal satışı serbest bot serbest sanki darbe yememiş gibiyiz

Konu incelendikten sonra açılacaktır.

Edit:

Arkadaşlar herkesin şu zamanlardaki olaylardan dolayı siniri tepesinde morali bozuk bu yüzden birbrimize karşı kullandığımız kelimelere dikkat edemiyoruz bazen.

Hiç kimse bi kişiyi yaşından dolayı eleştirmeye hakkı yok

Ama diğer kişinin de karşısındaki büyük olsun küçük olsun ona hakaret etmeye hakkı yok.Herkes sıkıntı günler geçiriyor lütfen biraz daha sakin olmaya özen gösterin ve biraz ara herkes için iyi olacaktır.

iyi forumlar

Son düzenleme:
Günde 300 tane kanal açanlar hırsları yüzünden kaybediyorlar, 1 tane yapın düzgün olsun aynı hesabınızdan gmailin bütün özelliklerini kullanın. [email protected] un gerçek olmadığını biz bile anlıyorsak Google hayli hayli anlar. Hırs sebeb-i hasârettir ve sefalettir. Hırs yapmaya gerek yok, Ayette sabit herkesin rızkı Allah tarafından tayin edilmiş zaten :)

Geçen yaz magnumun reklamlarını gösteremediği için aldığı bütçenin yarsından çoğunu magnuma iade etti diye haber okumuştum yani youtube un içinde açtığınım max 30k 40k kanalı çok görmeyin devede kulak bile değiliz aslında ama aramızda günde 290 - 300 kanal açıyorum diyen vicdansızlar yüzünden oldu, hala daha forumda kanal satışı serbest bot serbest sanki darbe yememiş gibiyiz

Olay zaten orda hocam.Sen 200,300 diyorsun bu forumda eminim 1000 kanalı olanda vardı.Aç gözlü milletiz...

Bu kadar cürettkar spammer da ilk defa görüyorum. Ne yapacaksın adsense merkez ofisine ulaşsan? ne diyeceksen yani ben spam yapıyorum ama temiz yapıyorum banlamayın mı diyeceksin?

Bir şeyi hepimizin anlaması lazım arkadaşlar YouTube doğru olanı yapıyor haksız olan spam yapanlar.. Geçebiliyorsan geçersin zaten yok geçemiyorsan yetkililere ne diyeceksin cidden onu anlamıyorum yani..

Olay zaten orda hocam.Sen 200,300 diyorsun bu forumda eminim 1000 kanalı olanda vardı.Aç gözlü milletiz...
Adam günlük 200 300 kanal açandan bahsediyor.
1000 değil, forumda kaç kanalınız var diye açılan bir konuda 10.000 kanaldan bahsenler olmuştu...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri