Adsense ile Gelir Paylaşımı Yapılır mı ?

• Kullanıcı ahzukabz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

ahzukabz

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Güzel bir isme sahip alan adım var. Bu site ile ben yazarların yazı yazabileceği ve yazdığı yazıdan reklam geliri kazanmaları için bir sistem düşünmekteyim. Ancak nasıl yapılabileceği konusunda tereddütlerim var.

Öncelikle sorularım ?

1 - Her yazar kendi Adsense reklam kodunu yazdığı yazıya eklese sitede sorun olur mu ? Yani bir sitede bir den fazla kişiye ait Adsense reklam kodu olur mu ?

2 - Tek bir adsense hesabı ile her yazar için ayrı reklam kodu oluşturabilirmiyim ? Yani aktif olarak tek bir reklam biçimi ile örneğin 100 adet reklam kodu oluşturabilir miyim ?

Aklınıza gelen başka bir model ile yazarlara yazdığı yazılardan kazançlarını nasıl paylaştırabilirim ?

Bunun için wp de bir eklenti vardı, yazarların konularında ne kadar kazandığını görebiliyordum paneli vardı yani ama ismini unuttum ya

Merhaba Arkadaşlar,

Güzel bir isme sahip alan adım var. Bu site ile ben yazarların yazı yazabileceği ve yazdığı yazıdan reklam geliri kazanmaları için bir sistem düşünmekteyim. Ancak nasıl yapılabileceği konusunda tereddütlerim var.

Öncelikle sorularım ?

1 - Her yazar kendi Adsense reklam kodunu yazdığı yazıya eklese sitede sorun olur mu ? Yani bir sitede bir den fazla kişiye ait Adsense reklam kodu olur mu ?

2 - Tek bir adsense hesabı ile her yazar için ayrı reklam kodu oluşturabilirmiyim ? Yani aktif olarak tek bir reklam biçimi ile örneğin 100 adet reklam kodu oluşturabilir miyim ?

Aklınıza gelen başka bir model ile yazarlara yazdığı yazılardan kazançlarını nasıl paylaştırabilirim ?

google politikalarına göre 1 site üzerinde sadece 1 adsense hesabı kullanılabiliyor. fikir olarakta her reklam kodunu isimlendirebiliyorsunuz, mesela "ahzukabz" olarak isim verip 336x280 reklam kodu oluşturursanız ve bu kodu ahzukabz ın yazdığı yazının içerisinde yayınlarsanız kanal olarak kazançlar ahzukabz ismiyle adsense hesabınıza yansıyacak.
ay sonuna geldiğinizde rapor bölümünden ahzukabz ı seçip aylık olarak rapora basarsanız sadece ahzukabzın kazançları karşınıza gelir.

her yazar için 1 reklam kodu ve 1 isim vermeniz yeterli. isterseniz 1000 tane oluşturun.

google politikalarına göre 1 site üzerinde sadece 1 adsense hesabı kullanılabiliyor. fikir olarakta her reklam kodunu isimlendirebiliyorsunuz, mesela "ahzukabz" olarak isim verip 336x280 reklam kodu oluşturursanız ve bu kodu ahzukabz ın yazdığı yazının içerisinde yayınlarsanız kanal olarak kazançlar ahzukabz ismiyle adsense hesabınıza yansıyacak.
ay sonuna geldiğinizde rapor bölümünden ahzukabz ı seçip aylık olarak rapora basarsanız sadece ahzukabzın kazançları karşınıza gelir.

her yazar için 1 reklam kodu ve 1 isim vermeniz yeterli. isterseniz 1000 tane oluşturun.

Çok teşekkürler DeviLLe sorumun cevabını tam olarak verdiğin için.
Peki bu şekilde yaptım diyelim. Adsense raporlarını dışarı verebilirmiyim ? Yazar görebilir mi anlık olarak ?

Çok teşekkürler DeviLLe sorumun cevabını tam olarak verdiğin için.
Peki bu şekilde yaptım diyelim. Adsense raporlarını dışarı verebilirmiyim ? Yazar görebilir mi anlık olarak ?

anlık görmesi için adsense şifrenizi paylaşmanız gerekir. bu durumda farklı farklı ip lerden adsense hesabınıza ulaşmanız sıkıntı yaratır. ay sonunda yada haftalık olarak raporu dışarı aktarıp kişilere dağıtabilirsiniz.

Adsenseye kullanıcı ekleyebilir, değil mi deville hocam yönetici değilde içerik editörü gibisinden

Doubleclick Ad Exchange üzerine araştırmalar yapmanızı öneririm; eğer yazar sayısını arttıracaksanız ve yazarlara güvenmiyorsanız (kendi reklamlarına tık atma vs. konularında).

anlık görmesi için adsense şifrenizi paylaşmanız gerekir. bu durumda farklı farklı ip lerden adsense hesabınıza ulaşmanız sıkıntı yaratır. ay sonunda yada haftalık olarak raporu dışarı aktarıp kişilere dağıtabilirsiniz.

Tekrar teşekkür ederim.

---------- Spam Engelliyici 16:23 ---------- Önceki Mesaj 16:21 ----------

Doubleclick Ad Exchange üzerine araştırmalar yapmanızı öneririm; eğer yazar sayısını arttıracaksanız ve yazarlara güvenmiyorsanız (kendi reklamlarına tık atma vs. konularında).

Tek Adsense ile tek korkum buydu aslında Incubus dediğini araştıracağım.

Adsenseye kullanıcı ekleyebilir, değil mi deville hocam yönetici değilde içerik editörü gibisinden

erişim yetkilendirme bölümünden kullanıcı ekleyebilirsiniz ama burada dikkat edilecek nokta, eklediğiniz kullanıcıda sizinle aynı yetkilere sahip olur.

sizin yöneticiliğinizi iptal ederse hesap bilgilerini değiştirerek hesabınıza sahip olabilir.

---------- Spam Engelliyici 14:29 ---------- Önceki Mesaj 14:27 ----------

Tekrar teşekkür ederim.

---------- Spam Engelliyici 16:23 ---------- Önceki Mesaj 16:21 ----------

Tek Adsense ile tek korkum buydu aslında Incubus dediğini araştıracağım.

güvenmediğiniz kişiler için adsense hesabınızı boşuna harcamaya gerek yok. bence adsense çok dikkat gerektiren bir programdır, hesabınızı iptal etmeleri için google'a haklılık payı vermeyiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri