Adsense kazancına gelir vergisi!!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vergi dairesi memurları mesaiden sonra yt'de spammi çalışıyor ne yapıyor nasıl keşfetmişler hemen vergi kaynağını :D şaka bir yana ek bilgi olarak belirli yada birçok farklı hesaptan banka hesabınıza sürekli ödeme alınması bile mali ceza sebebi olabiliyor ve bu cezalar binlerce lira olabiliyor malesef, dikkat edelim.

her dönem belli zamanlar adsense vergi diye konular açar bunla ilgili ben resmi olarak öğrendiğim bilgiler ışığında anlatacağım.
ADSENSEDEN KAZANILAN PARANIN VERGİSİ YOK

2009dan beri yüklü miktarda adsenseden gelir elde etmekteyim. Yıllık 30.000+ Maliye gecen yıl (12 mart 2014) benim bu kazancımla ilgili görüşmek üzere gittim. Adsense ne google paramı kazanılır adam hiç bilmiyor tamamen umursamaz şekilde reklam sektoru olduğundan oldukca pahalı bir vergi cıkardı ek gelirle toplam 15+20 bin civari ben buna karşı cıktım. ordaki şef 6 gün sonraya gün verdi. eve geldim konuyla ilgili tüm sitelere girdim sonra bizim üst kat komşumuz var muhasebeci yanına cıktım konuyu anlattım.

Direk hangi ülkenin diye sordu bana bende ödeme irlanda üzerinden geliyor ama şirket ABD dedim. Ödemenin yapıldığı ülke önemli dedi ve İnternetten "İRLANDA İLE ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMASINI" buldu.

Anlaşmanın İmza Tarihi : 24/10/2008
Resmi Gazete Tarihi : 10/08/2010

bu anlaşmaya göre İrlanda daki bir şirketten ödeme alan Türkiyede yaşayan şirket çalışanları veya Türk vatandaşları İrlanda şirketlerinden alınan para için vergi ödemeyecek. Cünkü bu şirket zaten irlandaya ben bunları çalıştırıyorum diye vergi ödüyor. Türkiyede de ödendiğinde paradan 2 kere vergi verilmiş oluyor. Dolayısıyla Türkiye ye vergi ödemeniz gerekmemektedir.

söz konusu anlaşma ile muhasebeye gittim ve gösterdim. hesap ekstresini gösterdim. Vergi dairesi birşey ödemeden ayrıldım. ve google gelen ücretten vergi ödemiyorum cünkü DEVLET BU HAKKI BANA VERMİŞ.

1 Genel olarak gelir elde ediyorsanız vergi vereceksiniz mantığı var
vergi olayı bu kadar kolay olsaydı muhasebe ve maliye diye üniversitede bölümler olmazdı.
2 Avrupaya kdv ödemiyoruz ama gelir vergisi öderiz
Kdvyi Türkiyede Ürünü satan öder. Alıcılar değil. bizde pazarlamacıyız. Google calışanıyız. Örneğin babanız almanya emeklisi ise siz türkiyede o maaşın vergisini vermez. birde bazıları sırf bu yuzden şirket kurduruyor adamlara düşünsenize sizin mantıkla emekli ucreti icin bile şirket kurup vergi ödemek zorunda

alıntı: Vergi Ve Adsense

Bir süre önce çok araştırmıştım ama salt bir bilgi bulamamıştım, teşekkürler. Google dışı ödemelerde ne gibi limitler sıkıntı doğurur, bilginiz var mı?

artık kazanç olmadıgından sıkıntı da yok :D
ayrıca şöyle düşünün avon ürünü satanlardan kim vergi ödüyor..

Vergi dairesi memurları mesaiden sonra yt'de spammi çalışıyor ne yapıyor nasıl keşfetmişler hemen vergi kaynağını :D şaka bir yana ek bilgi olarak belirli yada birçok farklı hesaptan banka hesabınıza sürekli ödeme alınması bile mali ceza sebebi olabiliyor ve bu cezalar binlerce lira olabiliyor malesef, dikkat edelim.
son postları okusaydın keşke adam vergisi yok diyor sen ceza diyon :)

tamanes

arkadaslar o kısımı bana kalırsa cokta kurcalamasak ıyı devlet aldıgımız nefesten vergı alıyor zaten bundanda almasın bırakında boyle kalsın:D

antalya side de arkadaşım kapısına maliye dayanmıştı 120 bin tl ceza kestiler
ödemese içeri girçekmiş bana böle anlattı bayadır uğraşıyor

tamanes

var arkadaslar var odıyende var hes memlag bellı bır lımıtı astıgı zaman gelır vergısı olarak malıye dırek alıyor paranın vergısını

vergi dairesinde çalışıpta Youtube üzerinden spam gelir elde edenler var. Bizzat yakından tanıyorum :D
Hatta sadece youtube değil, adsense web site çalışanlarda var

Bu konuyu fazla dillendirmeyin artık, sonra "Rötgen Filmi Ek Vergisi" gibi saçma YT vergisi diye bişey icat edip salıcaklar başımıza (Yazdığım vergi türü şaka değil gerçektir.)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri