Adsense Ödediği Parayı Geri Alabilir mi? Telif Hakkı Basımıza Ne Tür İsler Açar?

Youtubeden aylık 30-40bin kazanan adamlardan aldığını düşünsenize adamın hayatı söner :D

Eğer aldınız telif sonrası geri bildirim yapıp mahkemelik olursanız donunuza kadar alırlar onun harici bir şey olmaz..

ayrıyetten bu telif hakları ihlalinde mahkeme durumu zaten en başından beri mevcut adsensede..

Son olarakta boşuna hava yapmayın böyle bi durumda direk olarak CALİFORNİA yasalarına göre yargılanırsınız. kendi ülkenizin yasaları baz alınmaz o zamanda donunuza kadar alırlar.

ve bu sözleşme olayı geçen yılda oldu bu zamanlar dönüp bakın her yıl prosödür gibi bir şeyden öte değil, korkanda yapmasın abi zaten başkasının içeriğini atıyorsun ne olacağı belli olmaz ! ben bir şirket olsam sonuna kadar alırım hakkımı

partnerlerdeki sistem adsenseyede gelmiş nasılsa adamlar ödemeleri alıyorsa ama parayı geri isteme olasılığına karşı parayı ödemiyorlarsa aynı durum bizim başımızıda gelebilir artık olayı özü bu

(b) size önceki dönemlerde fazladan yapmış olabileceğimiz ödemeleri, herhangi bir fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bize iade etmenizi isteyebiliriz. Hizmetlerle ilgili olarak yapılan veya alıkoyulan herhangi bir ödemeyle ilgili itirazınız varsa, söz konusu ödemenin yapılmasını izleyen 30 gün içinde Google’a yazılı bildirimde bulunmanız gerekir.
yeni sözleşmede geçen bir ibare. şu modlar, işi bilen kişiler aydınlatıcı bi açıklama yapsada rahatasak..

(b) size önceki dönemlerde fazladan yapmış olabileceğimiz ödemeleri, herhangi bir fatura tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bize iade etmenizi isteyebiliriz. Hizmetlerle ilgili olarak yapılan veya alıkoyulan herhangi bir ödemeyle ilgili itirazınız varsa, söz konusu ödemenin yapılmasını izleyen 30 gün içinde Google’a yazılı bildirimde bulunmanız gerekir.
yeni sözleşmede geçen bir ibare. şu modlar, işi bilen kişiler aydınlatıcı bi açıklama yapsada rahatasak..
Bence buradaki en büyük sıkıntı bu değil.
En büyük sıkıntı içerik sahiplerinin ileri bi zamanda reklam gelirlerini geri istemesi. Böyle birsey olabilir mi acaba?
Tekrar sorayım. Simdi ben x videosundan 3 sene boyunca para kazandım. 3 sene sonra gelip tüm kazandığım parayı isteyebilirler mi? İsterlerse kesin alırlar mı? Yasal islemi nedir bunun?

Bence buradaki en büyük sıkıntı bu değil.
En büyük sıkıntı içerik sahiplerinin ileri bi zamanda reklam gelirlerini geri istemesi. Böyle birsey olabilir mi acaba?
Tekrar sorayım. Simdi ben x videosundan 3 sene boyunca para kazandım. 3 sene sonra gelip tüm kazandığım parayı isteyebilirler mi? İsterlerse kesin alırlar mı? Yasal islemi nedir bunun?

bence spam bile yapılmış olsa, doğal olarak reklamlarına tıklattırmış bir yayıncıdan para iadesi istemezler, sonuçta doğal ve istenilerek yapılmış bir reklamı tıkı ki reklam verende bunu istiyor zaten.diğer türlüsü olan reklamlarına tıklattıranında adsensesi uçuyor ama benim verdiğim sözleşme metninde fazla ödeme vs diyor. yani fazla ödeme yaptık diyip istemezlerse iyi bence.

bence spam bile yapılmış olsa, doğal olarak reklamlarına tıklattırmış bir yayıncıdan para iadesi istemezler, sonuçta doğal ve istenilerek yapılmış bir reklamı tıkı ki reklam verende bunu istiyor zaten.diğer türlüsü olan reklamlarına tıklattıranında adsensesi uçuyor ama benim verdiğim sözleşme metninde fazla ödeme vs diyor. yani fazla ödeme yaptık diyip istemezlerse iyi bence.
Hocam sorun reklamveren değil. Videonun asıl sahibi. O adam gelip benim videomdan kazandığın paraları geri ver derse?

Hocam sorun reklamveren değil. Videonun asıl sahibi. O adam gelip benim videomdan kazandığın paraları geri ver derse?

çok düşük bir ihtimalde olsa olabilir böyle birşey, hazırlıklı olmak lazım herşeye. zaten spam ve korsan içerikler paylaşıyorsan bazı sorumluluklarıda almak gerekir.

Şahsi fikrim böyle birşey olcağını sanmıyorum.Çünkü; telif hakkı sahibi isterse o videoyu yt 'e yükleyerek o videonun kimse tarafından yüklememesini sağlayabilir.Ayrıca bu kişilere Yt contect id verek kanalın kapanması ve videonun silinmesi hakkını veriyor.Yalnız telif yedikten sonra karşı bildirim gonderırsenız mahkemelık olurusunuz ve tazminat ödersiniz.Sonuçta hak sahibinle iddaalaşıp videonun kendinize ait olduğunu savunuyorsunuz.

Arkadaşlar konuda gırgırda var güzel sorularda :

Şunu söliyim siz telif hakkı veya geri bildirim yüzünden (yani kendi yüzünüzden)google ile veya başka bir kullanıcı ile mahkemelik olmassanız hiç bişey olmaz.

Diyelim ki google hata yapmış ve size 5.500 TL fazla para yatırmış bunu geri verin demesi çok az bi ihtimal.Eğer senın kazancın halen devam ediyorsa adsense panelinde fazladan ödediği 5.500 Tl için şöle bi rakam görürsünüz kesinleşen mikatrad. ''' - 5.500 TL '' bu ay sonun da kazandığın para 6.000 TL olursa ozama orası + 500 olarak değişir....yani bu şekilde almayı tercih eder google.

NOT : bu yazdıkalrım adsense ile 8 yıllık bi geçmişim olduğu için gördğüm tecrübelerimdir.Farklı bi işlemde olabilir.

İyi çalışmalar

Dizi,film çalştınız mı hocam siz ?
Arkadaşlar konuda gırgırda var güzel sorularda :

Şunu söliyim siz telif hakkı veya geri bildirim yüzünden (yani kendi yüzünüzden)google ile veya başka bir kullanıcı ile mahkemelik olmassanız hiç bişey olmaz.

Diyelim ki google hata yapmış ve size 5.500 TL fazla para yatırmış bunu geri verin demesi çok az bi ihtimal.Eğer senın kazancın halen devam ediyorsa adsense panelinde fazladan ödediği 5.500 Tl için şöle bi rakam görürsünüz kesinleşen mikatrad. ''' - 5.500 TL '' bu ay sonun da kazandığın para 6.000 TL olursa ozama orası + 500 olarak değişir....yani bu şekilde almayı tercih eder google.

NOT : bu yazdıkalrım adsense ile 8 yıllık bi geçmişim olduğu için gördğüm tecrübelerimdir.Farklı bi işlemde olabilir.

İyi çalışmalar

İşin kötü tarafı kendi dışında eşinin dostunun adına da adsense hesabı acanlar wardır. Eğer sonrası için bi yaptırım söz konusu olursa adına adsense açtıgımız kişiler de hesap onun adına olduğu için sorumlu ve muhatab olacak :(:(:(

İsterse Alabilir.

Bknz : dizimag örneği.
Hatta evden aldırıp direkt hapse bile tıktırabilir.
:cool:
Adamlar Dizi yayınlıyordu ABD dizisi ne oldu evinden aldılar site sahibini.

Dizimag kumar reklamları yayınladığı için başı derde girdi , dizilerden değil...

Son düzenleme:
adsenseye üye olurken formu okumadınızmı arkadaş :)
eski sözleşme neyse buda o

kanalların toplu kapatılmasından daha tehlikeli bişey değil
boşuna saçma seneryolar üretip bu işe yeni başlayanları ürkütmeyin

Dizimag kumar reklamları yayınladığı için başı derde girdi , dizilerden değil...

:D

Dizimag'i kapattıran Bizzat ABD'Deki Warner Amca'dır.
Kumar reklamları değil.

DT'ye bilgi geçip ABD destekli avukatların yardımı ile DigiTurk avukatları derken TC yasalarına göre içeri aldılar elemanı, Siteyide patates ettiler.
Biraz haber okusaydın bunları zaten bilebilirdin.

Hea adam reklamlardan günde 6-7k$ kazanıyor diyenlerde vardı 12k$ kazanıyor diyenlerde, gerçek net rakamı adam çıkıp kendi ağzından söylemezse bilemeyiz.

Site ayrı yotube ayrı bence.Youtube senin olmadığından böyle bir şey olcağını sanmıyorum.Çünkü Youtube hak sahibine istediği yetkileri veriyor.(kanal kapama,video silme,telif).Örnek : Warner Bross içerikleri yüklenir yüklenmez telif veriyor.

Dizimag'i kapattıran Bizzat ABD'Deki Warner Amca'dır.
Kumar reklamları değil.

DT'ye bilgi geçip ABD destekli avukatların yardımı ile DigiTurk avukatları derken TC yasalarına göre içeri aldılar elemanı, Siteyide patates ettiler.
Biraz haber okusaydın bunları zaten bilebilirdin.

Hea adam reklamlardan günde 6-7k$ kazanıyor diyenlerde vardı 12k$ kazanıyor diyenlerde, gerçek net rakamı adam çıkıp kendi ağzından söylemezse bilemeyiz.

Site ayrı yotube ayrı bence.Youtube senin olmadığından böyle bir şey olcağını sanmıyorum.Çünkü Youtube hak sahibine istediği yetkileri veriyor.(kanal kapama,video silme,telif).Örnek : Warner Bross içerikleri yüklenir yüklenmez telif veriyor.

Biz burda sadece GEYİK döndürüyoruz.
Bende YT'nin paraları geri alacağını hiç düşünmüyorum.
Fakat isterse alabilir,
Yani burdaki yorumlardaki gibi Alamaz biz 51. Eyaletmiyiz ki?
Eyalet Yasaları burda geçerli değil vs yazmaya gerek yok.
Bunu hala İdrak edemiyorlar.
Sende diyorsunki ama o siteydi Bu Yt.
YT'YE dosya atınca hepsi senin içeriğinse sorun olmaz ama Sende Telifli içerik atıyorsan tabiki sorun olur.
O site bu YT diye bir Ayrım yok Telifli videolarda.

Bu sözleşmede hatırlatma amaçlı gelmiştir büyük ihtimal.
Yani kimsenin korkmasına gerek yok bencede.
Ama çok fazla GeYik döndürüp Heny'i işkillendirmeyelim.

Bugün bu saate kadar inan 5- 6 tane konu açıldı bu konuyla ilgili.Herkes istediğini yapsın.Fazla uzatmaya gerek yok.Şuana kadar ben başına birşey gelen görmedim Youtube'den.

Biz burda sadece GEYİK döndürüyoruz.
Bende YT'nin paraları geri alacağını hiç düşünmüyorum.
Fakat isterse alabilir,
Yani burdaki yorumlardaki gibi Alamaz biz 51. Eyaletmiyiz ki?
Eyalet Yasaları burda geçerli değil vs yazmaya gerek yok.
Bunu hala İdrak edemiyorlar.
Sende diyorsunki ama o siteydi Bu Yt.
YT'YE dosya atınca hepsi senin içeriğinse sorun olmaz ama Sende Telifli içerik atıyorsan tabiki sorun olur.
O site bu YT diye bir Ayrım yok Telifli videolarda.

Bu sözleşmede hatırlatma amaçlı gelmiştir büyük ihtimal.
Yani kimsenin korkmasına gerek yok bencede.
Ama çok fazla GeYik döndürüp Heny'i işkillendirmeyelim.

Bir zamanlar upload vardı Sonra DMCA Yasası çıkardılar megaupload ın sahıbını içeri tıktılar filehostları birer birer kapattılar O zamanlarda işibilenler çok para kazandılar Para kazanan uploderlerın başına bişe geldığını duymadım Burada da bişe olacaığını zannetmem ama herhangi bir kaynaığım yok tamamen kişisel görüşüm

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri