Adsense reklam çıkmama ve gösterim sorunu

Arkadaşlar partner de bu sorunu yaşayan varmı ? Benim partner kanallarda bir sorun yok,bence iyi adsense kanalları taşıyın partnerlere boşa gitmesin izlenimleriniz

editt: eski mesajlardan anladığım bazı partnere bağlı kanallardada aynı sorunlar varmış

Son düzenleme:
Arkadaşlar partner de bu sorunu yaşayan varmı ? Benim partner kanallarda bir sorun yok,bence iyi adsense kanalları taşıyın partnerlere boşa gitmesin izlenimleriniz

Hocam ne olur yanlış anlama partner varda bizmi sokmuyoruz kanalları, olanlarda patır patır döküldü biliyorsan spam kanal alan partner yazda forum rahatlasın:p

Dün özele aldığım videoyu bugün tekrar herkeze açık konumuna getirdim ama Hala gözukmuyor.. Veri tabanlı bir sorun olduğunu düşünüyorum

21 Mart tarihli google blog post'undan:

"We'll also tighten safeguards to ensure that ads show up only against legitimate creators in our YouTube Partner Program as opposed to those who impersonate other channels or violate our community guidelines. "

"Reklamların kopyalanmış kanallarda ya da kullanım koşullarımızı ihlal eden kanallarda değil düzgün/meşru kanallarda gösterilmesini sağlamak için tedbirlerimizi sıkılaştırıyoruz."

Bu son reklamveren darbesinden sonra oldu herşey, daha da spam belini doğrultamaz heralde. 3-5 kuruş asgari ücret kazanılırsa bilemem ama eskisi gibi balyayla para kaldırmak mümkün olmayacak gibi. Neticede robotlara yenildik beyler :)

bu arada "kopyalanmış kanal" tabiri aynen geçiyor :)

https://blog.google/topics/ads/expanded-safeguards-for-advertisers/

Bütün sorun bu galiba ve arkadaşlar çok büyük konuşmak gibi olmasın ama bu sefer gerçekten iş ciddi artık yeni kazanma yöntemi youtubenin robatlarına videonun spam olmadıgını nasıl kanıtlayacagız veya geçecegiz?
Birde kimse benim videodamda reklam çıkıyor demesin yakın zamanda sorunlar ortaya çıkacak haberiniz olsun :D bende aynısını diyordum :D

Son düzenleme:
Kopyalanmış kanal zaten ünlemden geçemez.Ünlemden dünya engelinden eşleşenden geçtikten sonra bunun kopyalanmış bir kanal olduğunu robotlar nasıl ayırt edecek? Anca manuel inceleme yapıp anlayabilirler. Ya da reklamların çıkması için belli bir abone şartı getirirlerse reklamların niteliğinden emin olmak için o zaman hakkaten kötü olur.Veya minumum 2 aylık kanallarda reklam gösterilebilir gibi bi şart koşarsa...
21 Mart tarihli google blog post'undan:

"We'll also tighten safeguards to ensure that ads show up only against legitimate creators in our YouTube Partner Program as opposed to those who impersonate other channels or violate our community guidelines. "

"Reklamların kopyalanmış kanallarda ya da kullanım koşullarımızı ihlal eden kanallarda değil düzgün/meşru kanallarda gösterilmesini sağlamak için tedbirlerimizi sıkılaştırıyoruz."

Bu son reklamveren darbesinden sonra oldu herşey, daha da spam belini doğrultamaz heralde. 3-5 kuruş asgari ücret kazanılırsa bilemem ama eskisi gibi balyayla para kaldırmak mümkün olmayacak gibi. Neticede robotlara yenildik beyler :)

bu arada "kopyalanmış kanal" tabiri aynen geçiyor :)

https://blog.google/topics/ads/expanded-safeguards-for-advertisers/

Kopyalanmış kanal zaten ünlemden geçemez.Ünlemden dünya engelinden eşleşenden geçtikten sonra bunun kopyalanmış bir kanal olduğunu robotlar nasıl ayırt edecek? Anca manuel inceleme yapıp anlayabilirler. Ya da reklamların çıkması için belli bir abone şartı getirirlerse reklamların niteliğinden emin olmak için o zaman hakkaten kötü olur.Veya minumum 2 aylık kanallarda reklam gösterilebilir gibi bi şart koşarsa...

Rendersiz telifsiz içerikler var hocam direk yt to yt yapabileceğin. Bunları anlıyor olabilir.

Youtube reklamlarını donduran 250 şirketin firmaya ilk etapta 750 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Dünya gazetesinin haberine göre, Audi, Aviva, AT&T, Heinz, Honda, HSBC, L’Oreal, McDonalds, The Guardian, Toyota ve Volkswagen Youtube ile çalışmayı bırakanlar arasında.

Dev şirketler Youtube'dan çıkıyor

Bu konuyu netleştirmek gerekiyor. Belliki bir güncelleme yapıldı yada yapılıyor.

Hangi videolar kazandıracak, hangileri kazandırmayacak.

Spam yada topluluk yüzünden bir kanalın reklamları durdurulursa bağlı adsense te çöp olur mu, diğer kanalları etkiler mi bu.

Belliki rendersiz ve botla kanal çekme olaylarını bitiriyorlar.

Spam olarak algılanmamak için nasıl render yapmalıyız.

Sanırım bir güncelleme getiriyorlar hem youtube hem sitelere :(

Ayrıca, diğer kanalları taklit edenlere veya topluluk yönergelerimizi ihlal edenlere karşın, reklamların yalnızca YouTube İş Ortağı Programımızdaki meşru yaratıcılara karşı gösterilmesini sağlamak için önlemleri sıkılaştıracağız. Sonunda, reklamları indirmeyi bırakmayacağız.

google forumunda yapılan paylaşımı okudum ve çıkarımda bulundukları yazayım.
Madde 1: Google şirketine reklamverenler belliki çok büyük bir baskıda bulundu maddi manevi fark etmez bu firmaya zarar ettiki güncelleme peşine gidecekler.
Madde 2: Reklamverenlere yeni sistem gelecek kendi reklamlarını istedigi yerde yayınlayabilecekler bu spam için biraz sıkıntılı bir konu çünkü spam kanallarda iyi reklam çıkmaması demek az para demek.
Madde 3:Youtube spam kanalları ya kökten bitirecek yada hiç reklam çıkartmayacak.Çıkarsa bile reklamveren isterse çıkaracak.
Küçük notlar :)
1.Bu olay ne zamana kadar sürecek ve sistem ne zaman yayına oturacak?
2.Video bazlı denetim gelecekse youtube için yeni render arayışlarınamı girecez yt to yt bittimi yoksa her ikisi birdenmi bitti ilerleyen günlerde görecegiz...
3.Youtube reklamverenleri kendine çektikten sonra tekrar eski güveni sagladıktan sonra spama azda olsa açık kapı bırakacakmı?

kanalları banlamaya başladılar adsense hesabı dahil tüm bağlı kanallarım kapandıı..

yt to yt'nin bitmesini ben isterim açıkcası. Baya bir araştırma yaptım en ünlü youtube özgün kanalların bile bazı videolarında reklam çıkmıyor. Aynı bizim kanallarımızdaki olaylar gibi. Evet güncelleme yapıyorlar bunun farkındayız fakat kanal kanal video video ayıramazlar reklam çıkaracakları videoları. Bir güncelleme yapıyorlar bunda hemfikiriz. Şöyle bir örnek vereyim evde elektrikle ilgili bir tamirat yapacağımız zaman şalteri komple keseriz. Buda aynı şekilde reklamlarla ilgili bir güncelleme yapıyorlar ve bu yüzden reklamları kısa bir süreliğine kıstılar. bence reklamları spam kanallarda engelleyipte özgün kanallarda gösterme gibi birşey yapmalarının imkanı yok. Yani illa kurunun yanında yaşta yanar. Bunları reklam verenlere bazı şeyleri göstermek ve isimlerinin lekelenmemesi adına yapıyorlarda olabilir. Şuan beklemekten başka çaremiz yok

Yahu bi güncelleme çıkıyor ona kendimizi adapte ediyoruz pat başka güncelleme o ayda para yok.. ona da kendimizi adapte ediyoruz rayına giriyor paaat başka bi güncelleme daha..
4-5 aydır para alamadık ya la..

Daha önce hiç umutsuz konuşmadım, spam devam eder her türlü dedim lakin bu sefer gerçekten bitiyor beyler.

spam veya özgün alakası yok ; bu genel bir sorun ve youtube buna bir çözüm bulacaktır , şuan onun zararı çok büyük ve onu kurtarmak içinde boş durmayacak tabiki ... yani şuan yaptığı çalışma spam la alakalı değil geri çekilen reklamları tekrar almakla alakalıdır .. şahsi fikrim ..

Önümüzdeki bir kaç hafta içinde gelirinizde dalgalanmalar görüyorsanız, bunun nedeni, reklam sistemlerimizi bu endişeleri gidermek için ince ayar yapmamız olabilir. Bu durum rahatsız edici olmakla birlikte, sistemlerimizi iyileştirmek için reklamverenlerin platformumuzdan daha fazla emin olmasını ve gelirlerin yaratıcılara uzun vadede katkıda bulunmasını sağlamak için mümkün olan en kısa sürede çalışıyoruz.

Bi makaleden alıntı :

now Google’s going to have to make up for it in double time.

Here are some of Google’s new solutions:

Ads will only show with creators in the YouTube Partner Program
YouTube team will revise community guidelines for content
New account-level tools for advertisers to manage ad visibility across YouTube and the web
Video-level reporting to all advertisers (in coming months)
“Significant numbers” of new hires to review questionable content
New tools with the latest AI and machine learning technology to review questionable content
New escalation path to make it easier for all advertisers to report violations

İlk madde de bundan sonra sadece partner de olan kanallar da reklam görünütüleneceği yazıyor...Bu hafta biçok kanalı partnerden çıkardılar ve partnerler genellikle 2 hafta sonra tekrar alım yapacaklarını söylüyorlar...Bundan sonra partnerler de çok titiz ve dikkatli seçip kanal alacaklar diye düşünüyorum...Demekki bu düzeltme süreci 2 hafta daha sürecek...Partnerler de ellerine bu koz geçerse, komisyonları yükseltim şartları daha da sertleştireceklerdir.

Kaynak : http://www.cpcstrategy.com/blog/2017/03/google-youtube-ad-controversy/

Son düzenleme:
Bi makaleden alıntı :

New account-level tools for advertisers to manage ad visibility across YouTube and the web
New tools with the latest AI and machine learning technology to review questionable content

İlk madde de bundan sonra sadece partner de olan kanallar da reklam görünütüleneceği yazıyor...Bu hafta biçok kanalı partnerden çıkardılar ve partnerler genellikle 2 hafta sonra tekrar alım yapacaklarını söylüyorlar...Bundan sonra partnerler de çok titiz ve dikkatli seçip kanal alacaklar diye düşünüyorum...Demekki bu düzeltme süreci 2 hafta daha sürecek...Partnerler de ellerine bu koz geçerse, komisyonları yükseltim şartları daha da sertleştireceklerdir.

Kaynak : Don't Boycott YouTube Ads Until You Try This - CPC Strategy
Yanlış anlamışsın
Oradaki "YouTube Partner Program" youtube iş ortağı programı demek
Adsense te bunun içinde.

Dediğin gibi sadece partner lerde reklam yayınlanacak olsaydı yt den adsense seçeneğini komple kaldırırlardı.

Son düzenleme:
Adamlar şiddet ve nefret söylemleri var diye reklamlarını çekmiş.Bunlar yine spama önlem alıyolar.Reklamverenlerin spam kanallarından bir zararı yok ki.Reklamları yayınlanıyor.Tıklayanlar izleyenler rastgele tıklamıyolar.Adam normal film izlese de o reklam çıkacak.Çerçeveli olsa da o reklam çıkacak.Çerçeveli diye reklamın niteliği mi düşüyor.Reklamverenler neden reklamlarını çektiyse sadece ona önlem al.Sen ne diye her şeyi kurcalıyosun.Google son zamanlarda işleri hakkaten berbat etti.Birşeyleri yapmak için yapıyor resmen.

Türk özgün kanallara bakıyorum sarı çizgi var ama reklamlar çıkmıyor. Kendi 1-2 kanalıma bakıyorum sarı çizgi bile yok. 3 videoluk bir kanalıma girdim birinin para kazanması gitmiş diğeri para kazanması aktif ama sarı çizgi yine yok.Büyük ihtimal sarı çizgi çıkmayan kanalların para kazanmasını uçuracaklar.

Bi makaleden alıntı :

Kaynak : Don't Boycott YouTube Ads Until You Try This - CPC Strategy
google ekibi bütün youtube reklam düzenini partnerlere bırakacak göz var mı sence hocam?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri