Adsense Tık Eksilmesi

D
  • Kullanıcı daralll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
D

daralll

Guest
az önce 5dk içinde 8 tık eksildiğini farkettim...
artacak derken azaldı:D
anlık olarak geçersiz tık mı tespit ediyorlar?
kendi videomu izleyip de tıklama yada başkasına tıklatmam.

evet anlık olarak kontrol ediliyor, büyük ihtimalle aceminin biri video içi reklamı kapatayım derken yanlışlıkla defalarca reklamı tıkladı :D

evet anlık olarak kontrol ediliyor, büyük ihtimalle aceminin biri video içi reklamı kapatayım derken yanlışlıkla defalarca reklamı tıkladı :D

işte ben bu yüzden korkuyorum aslında düşünsenize birisi böyle tıklayacak tıklayacak veya böyle kişiler... Adsense geçersiz tıktan giderse? :)

işte ben bu yüzden korkuyorum aslında düşünsenize birisi böyle tıklayacak tıklayacak veya böyle kişiler... Adsense geçersiz tıktan giderse? :)

Bu durumlarda Google'ın kullandığı algoritmalar mevcut hem reklam vereni hem de reklam yayıncısını korumak için.

Google zaten kullanıcı bilgilerini (yaş, ülke, bilgisayar yeteneği vs) topluyor ve kullanıcı profili çıkartıyor. Eğer bu bilgisayar başındaki kişi yaşlı ve bilgisayar acemisi ise reklam tıklamalarını geçersiz sayıp reklam veren'den para almıyor, reklam verene para vermiyor (Tık siliyor her 2 taraftan da).

Bu durumda ban yeme riskini azaltıyor google amca.

Ancak akıllı filtrelerine sahtecilik takılırsa Örneğin 10 dakika içerisinde 20 tıklama aldınız, bu tıklamaların tamamı videoya gelen facebook yönlendirmelerinden geldi. bu yönlendirmeler de mesaj kutusundan yapıldı. Bunun anlamı şu: "bu adsense yayıncısı facebook üzerinden arkadaşlarına videoları göndertip reklamlarına tıklatıyor" şeklinde algılıyor google, bu da o kişinin hesabının kapatılmasına kadar gidebiliyor.

Ancak bu verdiğim örnekte kontrol edilen onlarca farklı parametre var, bunların ne olduğunu detaylıca anlatmaya kalksam sabaha kadar yazmam gerekir :D

Özet: kimseye kendi reklamlarınızı tıklattırmaya çalışmayın :D

Bu durumlarda Google'ın kullandığı algoritmalar mevcut hem reklam vereni hem de reklam yayıncısını korumak için.

Google zaten kullanıcı bilgilerini (yaş, ülke, bilgisayar yeteneği vs) topluyor ve kullanıcı profili çıkartıyor. Eğer bu bilgisayar başındaki kişi yaşlı ve bilgisayar acemisi ise reklam tıklamalarını geçersiz sayıp reklam veren'den para almıyor, reklam verene para vermiyor (Tık siliyor her 2 taraftan da).

Bu durumda ban yeme riskini azaltıyor google amca.

Ancak akıllı filtrelerine sahtecilik takılırsa Örneğin 10 dakika içerisinde 20 tıklama aldınız, bu tıklamaların tamamı videoya gelen facebook yönlendirmelerinden geldi. bu yönlendirmeler de mesaj kutusundan yapıldı. Bunun anlamı şu: "bu adsense yayıncısı facebook üzerinden arkadaşlarına videoları göndertip reklamlarına tıklatıyor" şeklinde algılıyor google, bu da o kişinin hesabının kapatılmasına kadar gidebiliyor.

Ancak bu verdiğim örnekte kontrol edilen onlarca farklı parametre var, bunların ne olduğunu detaylıca anlatmaya kalksam sabaha kadar yazmam gerekir :D

Özet: kimseye kendi reklamlarınızı tıklattırmaya çalışmayın :D

ne zamandır anlayamadığım bir şeye açıklık getirdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam mantığı anladım :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri