Adsense Vergi Kanunu Kabul Görüldü

• Kullanıcı Linux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler
Şirket açmak yok, muhasebe ücreti stopaj defter düzenleme, damga vergisi vs. bunların hiçbiri yok. Düzenleme zaten bunlardan istisna tutuyor. Dolaylı olarak Bağkur zorunluluğu da yok. Mükellef kelimesini yanlış anlamlandırmayın. Birçok mükellef var. Mesela otomobil sahibi biri mükellef oluyor, sadece araç vergisini ödüyor. Bağkur, muhasebe, stopaj, defter vs. hiçbiriyle uğraşmıyor.

bu kadar kolay bir tebliği el birliğiyle bağkuru bizlere yıktılar hocam son tabloya göre :( Kolay bir tebliği nasıl zor hale getiririz i sağolsun vergi daireleri ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Aklıma takılan bir soru;
Şimdi benim bir kanalım var henüz para kazanması açık değil ama büyüyen bir kanal, ilerde açmayı düsünüyorum ve 3 4 yıldır da youtube dan uzağım. Bankaya gittiğimde para kazanmaya başlamamış olsam da bu sosyal medya hesabından açtırabilecek miyim acaba? Yoksa hali hazırda sirket sahibi olup paza kazanma yapmış olmam mı gerekiyor?

Beyana bağlı herkes açtırıyor

---------- Spam Engelliyici 09:58 ---------- Önceki Mesaj 08:34 ----------

Online vergi dairesine başvurmuştum, biraz önce beni aradılar , tutanak için imzaya çağırdılar biraz önce, gitsem mi kararsız kaldım

Youtube'da takip ediyorum bazı kanallar bu konuyla ilgili videolar çekip duruyor. Vergi dairesine gidip istisna belgesi almak için yanlış yönlendirmelerle mükellefiyet açıyorlar ve bunun sonucunda Bağ-Kur ödemek zorunda kalıyorlar. İşin kötüsü video çekip, diğer insanları da yaptıklarının doğru olduğunu söyleyip aynısını yapmaları gerektiğine inandırıyorlar.

Çünkü vergi dairesinde çalışan arkadaşlar konudan haberdar değil, giden herkese "591103 - Sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetleri (belgesel yapımcılığı dahil)" koduyla mükellefiyet açıyorlar.

Vergi dairesindeki arkadaşlar yasayı tam okumamış olabilirler mi? Yaptıkları şey hatalı değil mi? 300-500 lira kazanan insanlar Bağ-Kur'u nasıl ödeyecek, bu işte bir yanlışlık olmalı diyen bir vergi dairesi çalışanı vardır eminim.

Üstelik yasada Bağ-Kur ödenir diye bir şey yazmıyor, sadece %15 stopaj uygulanır yazıyor. İnsanlar bu çok basit yasayı okuyup anlamamış olabilirler mi?

Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum bu konuda. Polemik yaratmadan mümkünse :)

Online vergi dairesine başvurmuştum, biraz önce beni aradılar , tutanak için imzaya çağırdılar biraz önce, gitsem mi kararsız kaldım

eğer mükellef yapacaklarsa istisna kapsamında olmayan bir kod ile bence bulaşma. bir haftadır mükellefi iptal ettiremiyorum. direniyorlar resmen

çağırdılarsa gidin tabiki hocam :) geçen hafta bize de uygun kod gelince arayıp çağıracağız dediler bizde hala aramalarını bekliyoruz :) Tabiki mükellef kaydını 0001den açıp bağkur felan olacaksa kabul etmeyin derim çünkü bu iş hala tam çözülmüş değil, eğer geçen hafta dedikleri gibi bizim için geçerli kod oluşturulmuşsa aynı araç satanlar gibi ya da ev sahibi olup da kira gelirinin vergisini ödeyenler gibi olmamız gerekecek

çağırdılarsa gidin tabiki hocam :) geçen hafta bize de uygun kod gelince arayıp çağıracağız dediler bizde hala aramalarını bekliyoruz :) Tabiki mükellef kaydını 0001den açıp bağkur felan olacaksa kabul etmeyin derim çünkü bu iş hala tam çözülmüş değil, eğer geçen hafta dedikleri gibi bizim için geçerli kod oluşturulmuşsa aynı araç satanlar gibi ya da ev sahibi olup da kira gelirinin vergisini ödeyenler gibi olmamız gerekecek

Aradım beni arayan kişiyi, yine 001 ile kod verioruz dedi.gelir vergisine tabi oluyorsun dedi. Dedim bunu erteliyemezmiyiz. Yok bu hafta halletmemis lazım dedi.

Aradım beni arayan kişiyi, yine 001 ile kod verioruz dedi.gelir vergisine tabi oluyorsun dedi. Dedim bunu erteliyemezmiyiz. Yok bu hafta halletmemis lazım dedi.

her halükarda hepimize bağkur kitleyecekler anlaşılan :( ne anlamı kaldı yine bunun istisnanın az gelirli kazancı olana

videodaki yazıya göre hepimize geçmiş olsun mecburen bağkur çıkar çünkü başvuru yapacak herkes ya terktir (daha önce bir işi veya işyeri olup mevcut işine son verdiyse vergiden düşmüştür ve terktir) ya da potansiyel (hali hazırda bir geliri olmayıp gelir elde edebilecek potansiyel mükellef) kişidir.

---------- Spam Engelliyici 23:07 ---------- Önceki Mesaj 23:01 ----------

güncel işlem yapılacaklar;
https://www.hizliresim.com/gyhmv9h

---------- Spam Engelliyici 23:08 ---------- Önceki Mesaj 23:07 ----------

Youtube'da takip ediyorum bazı kanallar bu konuyla ilgili videolar çekip duruyor. Vergi dairesine gidip istisna belgesi almak için yanlış yönlendirmelerle mükellefiyet açıyorlar ve bunun sonucunda Bağ-Kur ödemek zorunda kalıyorlar. İşin kötüsü video çekip, diğer insanları da yaptıklarının doğru olduğunu söyleyip aynısını yapmaları gerektiğine inandırıyorlar.

Çünkü vergi dairesinde çalışan arkadaşlar konudan haberdar değil, giden herkese "591103 - Sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetleri (belgesel yapımcılığı dahil)" koduyla mükellefiyet açıyorlar.

Vergi dairesindeki arkadaşlar yasayı tam okumamış olabilirler mi? Yaptıkları şey hatalı değil mi? 300-500 lira kazanan insanlar Bağ-Kur'u nasıl ödeyecek, bu işte bir yanlışlık olmalı diyen bir vergi dairesi çalışanı vardır eminim.

Üstelik yasada Bağ-Kur ödenir diye bir şey yazmıyor, sadece %15 stopaj uygulanır yazıyor. İnsanlar bu çok basit yasayı okuyup anlamamış olabilirler mi?

Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum bu konuda. Polemik yaratmadan mümkünse :)

Vergi dairesinde liyakatsız insanlar çalışıyor. Hem vatandaştan vergi almayı değil, soyabildiği kadar soymaya dayalı işlem yapıyorlar. Bir şey bilmeden giderseniz donunuza kadar alırlar sırf üstlerine yaranmak için. Hep diyorum yine diyeyim, vergi daireleri sizin dostunuz - yardımcı kuruluşunuz değildir. Mali müşavir ve bu konuya hakim insanlara danışın bu dairelerdeki memurlara sakın danışmayın, işini yaptırın!

Bugun uygulama evrağını gösterip sinema kodu üzerinden e-yoklama tutturdum. Diğer işlemleri daha yaptırmadım.

Son düzenleme:
Tablate bir sürü bilgi girdi. 58 le başlayan sinema kodununu ben girerim sıkıntı yok dedi yazıyı gösterince bana.asıl sicilde belli olucak heralde işin rengi

E tebligat ile istisna belgesi geldi. 001 den mükellef yapılmış. E dilekçe ile düzeltilmesini isticem bakalım

E tebligat ile istisna belgesi geldi. 001 den mükellef yapılmış. E dilekçe ile düzeltilmesini isticem bakalım

hocam paylaştığın videodaki yazıya göre düzeltme de isteseniz artık zor gibi görünüyor :( Bende yarın gidip ayağıma sıkacağım bağkur için :D İş artık içinden çıkılmaz hale geliyor ödeme alamadım sırf bu istisna muhabbeti yüzünden :( Gelişmeler için beni de alıntılarsanız sevinirim

Hocam bende geçen ay ki ödemeyi alıcam die dilekçeyi göndermistim bi hevesle. Simdi interaktif vergi dairesinden baktım faliyet kodu değiştirme diye bir bölüm var. Orda 591103 lü kodda çıkıyor. Ordan değiştirmeyi düşünüyorum. Uygulama yazısınıda koyup

interaktiften dilekçe yazdım, faliyet kodunu düzelttirdim.
anladığım kadarı ile 0001 ile mükellef yapılıyor, sonrasında faliyet kodu tanımlanıyor.

im0e7jo.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
Vergi dairesindeki hanım bağkur olmayacak demesine rağmen bağkur başlatmışlar...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri