Adsense Vergi Kanunu Kabul Görüldü

• Kullanıcı Linux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler
Sadece bankaya gidip bu kanun doğrultusunda hesap açmamız yeterli oluyormuş sanırım. Bir youtuber videosunda açıklamış. Bunun dışında başka videoların yorumlarında da rastladım bu bilgiye. Yani ekstradan vergi dairesiyle bir işimiz olmuyormuş sanırım.

https://www.youtube.com/watch?v=JB-K3gyIm4Q

şu işler çabucak netleşse de rahatlasak yahu

31 aralıkta vergi dairesine gittik muhasebecimle, memurların bile taslaktan haberi yok, bize bi şey bildirilmedi dediler, istisna belgesi doldurup verilcekmiş dedik, memur sen mi bize verecekmişin diyor, 2 sene önce şirket açmaya gittiğimdede bu gerizekalı sürüsü ordaydı, adama youtube dan para kazanıyorum vergisini nasıl verebilirim diye sormuştum, youtube ne diyor

31 aralıkta vergi dairesine gittik muhasebecimle, memurların bile taslaktan haberi yok, bize bi şey bildirilmedi dediler, istisna belgesi doldurup verilcekmiş dedik, memur sen mi bize verecekmişin diyor, 2 sene önce şirket açmaya gittiğimdede bu gerizekalı sürüsü ordaydı, adama youtube dan para kazanıyorum vergisini nasıl verebilirim diye sormuştum, youtube ne diyor

Bunlarla iş yapacağız komedi. Vergi dairelerinde değişim şart. İşi bilen, genç dinamik insanlara ihtiyacımız var

1-) Nüfusa kayıtlı olduğumuz yerdeki vergi dairesine gidiyoruz.

2-) Sicil ile ilgili işlemlere bakan bölüme gidiyoruz.

3-) İçerik üreticisi olduğumuzu söylüyoruz. 318 nolu gelir vergisi tebliği ile ilgili işlem yapmak istediğimizi, istisna belgesi almak istediğimizi belirtiyoruz(Hala haberleri olmama ihtimali var, tebliğin taslak halini bir çıktı olarak götürmek en mantıklısı.)

4-) Bu aşamada mükellefiyet yoksa mükellefiyet açılacak, onlar zaten biliyorlardır.

5-) Verecekleri belgeyi alıyoruz, bankanın yolunu tutuyoruz. (Tüm bankalarda hesap açılabilir)

6-) Tebliğ bankalara da ulaşmış olacağı için haberleri olacak, haberleri olmasa bile sistemlerinde görebilecekler hangi hesabı açmaları gerektiğini. ilgili istisna belgesini gösterip bu kapsamda hesabı açmak istediğimizi söyleyeceğiz.

7-) Hesabı açtık, bu hesabın ibanını alıp vergi dairesine bildirmemiz gerecek.

8-) Artık parayı nereden alıyorsak bu iban ile alacağız. İbana bu kapsamdaki gelirler dışında hiç bir para girişi olmayacak yoksa kapsam dışı kalıyoruz ve faydalandığımız vergi istisnalarını cezalarıyla beraber istiyorlar o yüzden ibanı sadece bu iş için kullanacağız.

Alıntıdır. Bu maddeler taslaktan çıkınca geçerli olacak

Vergi borcu kişilerin, youtube'dan gelen parasına vergi dairesi el koyabilir mi sizce? Önceden para gelecek hesap numarasını bildirmiş oluyoruz.

1-) Nüfusa kayıtlı olduğumuz yerdeki vergi dairesine gidiyoruz.

2-) Sicil ile ilgili işlemlere bakan bölüme gidiyoruz.

3-) İçerik üreticisi olduğumuzu söylüyoruz. 318 nolu gelir vergisi tebliği ile ilgili işlem yapmak istediğimizi, istisna belgesi almak istediğimizi belirtiyoruz(Hala haberleri olmama ihtimali var, tebliğin taslak halini bir çıktı olarak götürmek en mantıklısı.)

4-) Bu aşamada mükellefiyet yoksa mükellefiyet açılacak, onlar zaten biliyorlardır.

5-) Verecekleri belgeyi alıyoruz, bankanın yolunu tutuyoruz. (Tüm bankalarda hesap açılabilir)

6-) Tebliğ bankalara da ulaşmış olacağı için haberleri olacak, haberleri olmasa bile sistemlerinde görebilecekler hangi hesabı açmaları gerektiğini. ilgili istisna belgesini gösterip bu kapsamda hesabı açmak istediğimizi söyleyeceğiz.

7-) Hesabı açtık, bu hesabın ibanını alıp vergi dairesine bildirmemiz gerecek.

8-) Artık parayı nereden alıyorsak bu iban ile alacağız. İbana bu kapsamdaki gelirler dışında hiç bir para girişi olmayacak yoksa kapsam dışı kalıyoruz ve faydalandığımız vergi istisnalarını cezalarıyla beraber istiyorlar o yüzden ibanı sadece bu iş için kullanacağız.

Alıntıdır. Bu maddeler taslaktan çıkınca geçerli olacak

Vergi borcu kişilerin, youtube'dan gelen parasına vergi dairesi el koyabilir mi sizce? Önceden para gelecek hesap numarasını bildirmiş oluyoruz.

Ben bunu net bir şekilde öğrendim vergi dairesinden. Benim de böyle bir sorunum var ancak benim devlete ait bir borcum yok. vergi dairesi sadece devlete ait olan borçlar için hesaba e-haciz koyabiliyormuş. (trafik cezaları, adli cezalar, vergi borçları gibi) onun dışındaki icra müdürlüklerinde olan özel kurumların borçları ya da senet üzerine olan borçlara vergi dairesi müdahale edemiyormuş.

Evet bunu biliyordum zaten. Yani vergi dairesi özel kişilerin borçları için haciz koyamaz. Benim öğrenmek istediğim vergi borçları nedeniyle IBAN nosunu bildirdiğimiz hesaba haciz gelirse aylarca boşa çalışmış olacağız.

Ben bunu net bir şekilde öğrendim vergi dairesinden. Benim de böyle bir sorunum var ancak benim devlete ait bir borcum yok. vergi dairesi sadece devlete ait olan borçlar için hesaba e-haciz koyabiliyormuş. (trafik cezaları, adli cezalar, vergi borçları gibi) onun dışındaki icra müdürlüklerinde olan özel kurumların borçları ya da senet üzerine olan borçlara vergi dairesi müdahale edemiyormuş.

Evet bunu biliyordum zaten. Yani vergi dairesi özel kişilerin borçları için haciz koyamaz. Benim öğrenmek istediğim vergi borçları nedeniyle IBAN nosunu bildirdiğimiz hesaba haciz gelirse aylarca boşa çalışmış olacağız.

Kesinleşmiş bir haciz işlemi varsa, mutlaka e-haciz koyulur. Bir günlük koyabiliyorlar e-hacizi. Ödemenin gününe denk gelemez diye düşünüyorum.

Valla çok sağol üstadım. İçime su serptin. Kesinleşmiş haciz işlemi olmadığını unutmuştum. Teşekkürler.

Kesinleşmiş bir haciz işlemi varsa, mutlaka e-haciz koyulur. Bir günlük koyabiliyorlar e-hacizi. Ödemenin gününe denk gelemez diye düşünüyorum.

taze bilgi :D Bu arkadaş vergi dairesine gitmiş başından geçenleri anlatmış. düzenleme hala taslakta olduğu için şuan için sadece beklemek gerekiyor sanırım. Bir sefer de yanıltsalar bizi mesela ayın 3ünde gittiğimizde oo nerde kaldınız hemen işlemleri başlatalım felan deseler dişimi kırardım herhalde :D
buyrun video;
https://www.youtube.com/watch?v=Vm-yFAo16UQ

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri