Adsense Vergi Tartışmasına Son !!!

• Kullanıcı jakabvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sadece forumdan aradığımı nereden biliyorsunuz. Muhasebeyi aradım diyorum. Ama tanık olduğum şey muhasebecinin bile adsenseyi yeni duyuyor olması sadece işin mantığını anlattım ve alamazlar dedi bana. Alsalar bile ben hallederim dedi.
Ayrıca forum bence bilgi edinilebilecek en iyi yerlerden. Bu işi yapan daha fazla insanı nereden bulabilirsin sonuçta. Konuyu da 20 sayfa ise 15 sayfasını okumuşumdur. Ve kesin bir şey yok. Kimi alınır kimi alınmaz diyor dediğin gibi. Ama bu birinin kesin bilgi veremiyeceği anlamına mı geliyor ? Bir gün birinin başına bir olay gelir ve al sana kesin bilgi işte.
Ayrıca senin dediğine göre her konuya belli bir süre verelim o zaman mesela 1 ay kesin bir cevap gelmesse kapatalım konuyu. İrdelemeye gerek yok sonuçta.
Böyle şey mi olur ya

Yav tamam haklısın. Hadi kolay gelsin.

ben sizleri bilmem ama 2013 yılında zarar bildiricem. benım kar beyanım yok zarar beyanım var... eeee öyle olunca ne oluyo ? para kazanma kapanında bazı alacaklarım adsenseye kaldı. elektrık su yemek içmek kola meşrubat aburcur, ve bir takım zamanım boşa gitmiş oldu .. zarar ettim... eee şimdi ne olacak? zararımı devlet karşılayacak mı? yada elde ettiğim kar dan düşülecek mı bu alınamayan zarar kısımalarım ?
uzman vergici arkadaşlar duyrulur :D

Off.. Yeterli mi, senin beni anlayacağını sanıyorum kardeşim. :( :) :)

Abi 20k kazansak 7 bin lira vergimi olur sacmalık :D

Abi 20k kazansak 7 bin lira vergimi olur sacmalık :D

Seçtiğiniz Dönem: 2013 yılı
2013 yılı için vergi dilimleri: 10,700 TL'ye kadar %15
26,000 TL'nin 10,700 TL'si için 1,605 TL, fazlası için %20
94,000 TL'nin 26,000 TL'si için 4,665 TL, fazlası için %27
94,000 TL'den fazlası için %35

Vergi Matrahı: 20,000.00 TL
Ödenecek Gelir Vergisi: 3,465.00 TL

Seçtiğiniz Dönem: 2013 yılı
2013 yılı için vergi dilimleri: 10,700 TL'ye kadar %15
26,000 TL'nin 10,700 TL'si için 1,605 TL, fazlası için %20
94,000 TL'nin 26,000 TL'si için 4,665 TL, fazlası için %27
94,000 TL'den fazlası için %35

Vergi Matrahı: 20,000.00 TL
Ödenecek Gelir Vergisi: 3,465.00 TL

Hmm anladım yıllık 94k zaten cok zor bi rakam elbet yapan vardır ama o biz degiliz :D

Türkiye'de yillik 160.000 TL'ye kadar islemlerde hesaplara karisilmiyor diye biliyorum.Aslinda burada vergiyi ödemesi gereken direk google olmasi lazim. Zaten ödeme yaparken kesinti yapiyormus bu neyin kesintisi arastirmak gerekiyor.

Merhaba , pek anlamam daha yt para da kazanmadım ama senin maaş bordrolu ise orada maaş yatmadan aktarılan gelir vergisi zaten var. Ötekine de gelince bölecez parayı parça parça alıcaz galiba

Türkiye'de yillik 160.000 TL'ye kadar islemlerde hesaplara karisilmiyor diye biliyorum.Aslinda burada vergiyi ödemesi gereken direk google olmasi lazim. Zaten ödeme yaparken kesinti yapiyormus bu neyin kesintisi arastirmak gerekiyor.

ne yaptın hoca sen,160 binde adamın ayağındaki boxerı alırlar:D Banka hsabına gelen yıllık 20-25 bin liradan sonrası vergi sorgulmasına girmeye başlar,tam rakamı hatırlamıyorum ama o civarda.

yıllık kazancımız 20.000 tl nin üzerinde ve biz bu konuyla hiç ilgilenmedik... sonuç olarak bu bize yıl sonunda cezasıyla birlikte gelir idaresi tarafından geri dönüş yapıyor he wayyy beeeeeee irlandadan gelen paranın türkiyede ki vergisiyle uğraşcaz bir de...........

ne yaptın hoca sen,160 binde adamın ayağındaki boxerı alırlar:D Banka hsabına gelen yıllık 20-25 bin liradan sonrası vergi sorgulmasına girmeye başlar,tam rakamı hatırlamıyorum ama o civarda.

Ben o sekilde biliyorum, bir cok kisi o tutarlara kadar rahat islem yapiyorlar. Devlet dedigin tutarin üstüne düserse o zaman asil sorun baslar tabi. Fakat bence ülkemizde buna bilerek müsade ediliyor.

paylaşım için sağol yılda 20 binden az kazandığıma göre vergi ödememe gerek yokmuş.

ya inşallah okadar kazanırız da %35 vergi denk gelirse kendimize değil devlete çalışmış oluyoruz off anam of :D

ddevlet memuruyum ve diyelim ki yılda yt işinden 50-60 bin tl kazanıyorum. bu durumda vergi ödeyecek olsam %35 den ödeyeceğim ancak devlet memurları extradan bir iş yapamazlar o sıkıntı olur mu peki?

Şahıs şirketim var ancak bu kazanca yeni başlayan olduğum için uzağım biraz :D ,o rakamlara ulaştığımda ayrıntılı bir araştırma yapacağım , şahıs şirketi olanlar ve kazananlar çoktan yaptıysa paylaşımlarını bekliyorum ,

Faydalı bilgi için çok teşekkürler.

şirket olayına getirmeye gerek yok hemen anne,baba,eş,kardeş gibi 3-4 hesap kullansanız zaten 100 binleri geçer vergi dışı kazanılacak miktar zor bir iş değil.

Ben çok denedim, ödeyemiyorsun arkadaş vergiyi. Maliye ödemeniz lazım diyor, nasıl ödeyeceğim dediğimde yol gösterebilen yok maliyede, herkes mal mal bakıyor. Ödeyebilen varsa anlatsın bana ben de ödeyeceğim.

Daha öncede bu konuyla ilgili tartışmalar yaşamıştık arkadaşlar,ben bugün şahsen vergi dairesine gidip bilinmesi gereken herşeyi öğrendim :) Birazdan yazacağım bilgiler kesinlikle yasal ağızlardan edinilmiş bilgilerdir..
Maliyeye girince bunu iyisimi genç birine sorayım dedim,orta yaşlı bir bayanın yanına gidip,hanımefendi benim bir sorum olacaktı:adsense reklam gelirlerine vergi ödemek zorundamıyız dedim-kadının bana cevabı aynen şöyle oldu NEYY :D

Konu hakkında bilgi sahibi olmadığını anlayınca 30 lu yaşlarda genç bir arkadaş yardımcı oldu sağolsun..gerisini soru-cevap halinde yazacağım!!

Soru : Adsense reklam gelirlerine vergi ödeniyor mu?
Cevap: Hesabınıza yatan ,yıllık 20 bin liranın üzerindeki parayı belgelemek zorundasınız,dolayısıyla size gelen para yapılacak inceleme sonunda anlaşılacaktır,bir kazanç olup olmadığı.

Soru : Peki 20 bin liranın altında olursa yıllık kazancım,vergi ödemiyormuyum?
Cevap:Hayır ödemenize gerek yok.

Soru : Peki 20 bin liranın üzerinde gelen yıllık kazancımın ne kadarını devlete vergi olarak ödemek zorundayım?
Cevap:Yıllık kazancınıza göre gelir vergisi beyan etmelisiniz,kademeli olarak %15-20-35 olarak değişir;örneğin yıllık kazancınız 50 küsür bin lira ise,bunun %35ini vergi olarak ödemeniz gerekir.

Soru : Peki ben maliyeye başvurmazsam ,ve kazancımı size bildirmezsem,cezası varmıdır?
Cevap:Evet var,yılsonları maliye belli bir limit üstündeki hesapları incelemeye alır,ve dolayısıyla sizde geçmişe dönük,reklam kazançlarınız vergisini+cezalarını ödemek zorunda kalırsınız.

almış olduğum cevaplar bu şekildeydi arkadaşlar,ben bunu birde muhasebeci bir arkadaşımla görüştüm,kendisi bana -bireysel olarak ödersen örnek veriyorum 50 küsür bin liraya %35 gelir vergisi ödersin,buda kazancın 3 te 1 i demek,ama diğer bir seçenek kazancın gerçekten çok yüksekse,şahıs şirketi kurup (bence bu çok gereksiz)gider gösterip vergini düşük ödeyebilirsin..

Arkadaşlar durum bundan ibaret ;Muslera06 Serkan Beyin tavsiyesiyle maliyeden aldığım bilgiler bu yönde..Aklımdaki soru işaretleri bitti böylece..Faydam olduysa ne mutlu bana..Herkese Bol Kazançlar ;)

bu kadar kasmayın yaa bu kadar derdin içinde bide böyle sıkıntı konular açıyonursunuz millet dükkan açmış vergi vermiyor ayakkabı kutularıyla taşıyor millett benden vay sen youtube dan para kazanmışın hani vergi diyene salarım elvan daltonu :):):):)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri