Adsense Vergileri Sorularına Cevaplar

Mevcut yasalara göre sen ticari faaliyet yapmışsın diyip ona göre (kdv, arızi kazanç olmaması vs) vergi istemeleri ne derece yasal onun için sormuştum. Gelir vergisi'nin hertürlü verilmesi gerekiyor kanunen.

İlerde bizi ilgilendiren yasa çıkartırlar vergisini herkes ona göre verir fakat yasada bu yaptığınız ticari faaliyet kapsamına girer diye açıkça belirtmesi gerekiyor.

Mevcut yasalar tam olarak günümüz kazanç modeline uymuyor diye düşünüyorum.

o zamanlar sorduğumda yıllık belirli bir sınır olduğu belirtilmişti bana yıllık belirli bir sınır var ise o sınır hangi koşullarda uygulanıyor hocam kazançlarda

Sınır gelir devamlı değilse var. Sürekli kazançlarda olmaz.

---------- Spam Engelliyici 03:04 ---------- Önceki Mesaj 03:00 ----------

Selamlar hocam r10 dan konularını takip ediyorum öncelikle hoşgeldin. Benimde bir sorum olacak. İncelemedeyim bende. Alınan karara itiraz edip yargı yoluna başvurduğumuzda 2 3 yıl mahkeme sürüyor demişsiniz bu süre zarfında vergi affı yada yapılandırma gibi bir şey söz konusu olduğunda bunlardan faydalanabilir miyiz? Bir diğer sorumsa mahkeme sürerken zaman aşımı oluyor mu? Şimdiden teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Muhakeme devam ederken vergi affı çıkarsa davadan vazgeçme şartıyla faydalanılıyor.

Dava sürerken zaman aşımı belirli şartlarda olur. Ancak buna sık rastlanmaz.

---------- Spam Engelliyici 03:05 ---------- Önceki Mesaj 03:04 ----------

Sayın [MENTION=86018]alcaym[/MENTION] yukarıdaki mesajlarınızda "150kdan az alınıp da müfettişlikçe çağrılan görmedim." diye belirtmişsiniz. 120k-140k kazanç için incelemeye çağırılanların arasındayım. Bence 100k üstü herkes incelemeye düşecek. Şimdiden Varlık barışı adımı atmalarında fayda var. Hatta kendim ort. 40k kazanç eşimin üstüne geldi diye onun içinde varlık barışını düşünüyoruz. İlk önce şu benim üstümdeki inceleme sonuçlansın bir haber gelsin diye bekliyorum.

Bundan sonra 100k altı incelenen görmedim diyeceğim :)

---------- Spam Engelliyici 03:06 ---------- Önceki Mesaj 03:05 ----------

Sayın [MENTION=86018]alcaym[/MENTION] yukarıdaki mesajlarınızda "150kdan az alınıp da müfettişlikçe çağrılan görmedim." diye belirtmişsiniz. 120k-140k kazanç için incelemeye çağırılanların arasındayım. Bence 100k üstü herkes incelemeye düşecek. Şimdiden Varlık barışı adımı atmalarında fayda var. Hatta kendim ort. 40k kazanç eşimin üstüne geldi diye onun içinde varlık barışını düşünüyoruz. İlk önce şu benim üstümdeki inceleme sonuçlansın bir haber gelsin diye bekliyorum.

Bundan sonra 100k altı incelenen görmedim diyeceğim :)

---------- Spam Engelliyici 03:13 ---------- Önceki Mesaj 03:06 ----------

Anladığım kadarıyla yasada reklam geliri diye bir madde var ve bize o maddeyi öne sürerek ticari faaliyet yapıyorsunuz gerekçesiyle vergi almak istiyorlar.

Biz "içerik üreticisiyiz" yani reklam geliri açısından TV kanallarına program hazırlayanlardan fazla bir farkımız yok.

Bana gelip belgeselinde reklam yayınlanıyor o yüzden bu ticari faaliyet şu kadar vergi ver demek kanuna ne derece uyuyor?

Bu fikri mahkemeye taşısak haklı bulunma olasılığımız nedir?

Sizin bahsettiğiniz ancak üretilen içeriklerden doğrudan para kazanılsaydı mümkündü. Örneğin Udemy de yapılan satışlar gibi. Ama içerikten değil de reklamdan olduğu için bu muafiyetli serbest meslek kazancı olmuyor maalesef. Örneğin yazılım üretip satmak veya kiralamak suretiyle gelir vergisi doğmaz. Ancak üretilen yazılımı kullanarak reklam yayınlamak vergiye tabi bir kazanç.

Youtube trafiğimizle yurtdışına fiziksel ürün satıp, ödemeyi payoneer veya paypal ile alsak ve aylık 5 haneyi aşsa vergi doğar mı?

Hocam hayırlı akşamlar peki yüksek nakit girişinden dolayı bir memur çağırılırsa vergiyi nasıl ödeyecek? Neye göre ödeyecek? Bunun hakkında bir bilginiz var mı?

devlet memurlarının ek iş yapması yasak,degil mi?muhtemelen bi para cezası gelir ödeyecegi vergiye ek olarak.

Youtube trafiğimizle yurtdışına fiziksel ürün satıp, ödemeyi payoneer veya paypal ile alsak ve aylık 5 haneyi aşsa vergi doğar mı?

Yurt dışı satışları ihracat istisnası nedeniyle KDV'ye tabi olmasa da gelir vergisi doğar. Tabi vergi idaresi bahsettiğiniz ödeme araçlarına ilişkin kayıtlara ulaşırsa.

[MENTION=48770]MeLiKSaH46[/MENTION]
657 sayili Kanunun 28. maddesinde ; "Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre(Tacir) veya (Esnaf) sayilmalarini gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif sirketlerde ortak veya komandit sirkette komandite ortak olamazlar. Hükmü bulunmaktadır o yıllarda esnaf sayılmanı gerektirecek kanun kapsamında değildi bu iş dizelimki o kapsamda değerlendirildi bu suçun idari olarak cezası “kademe ilerlemesinin durdurulması” dır

İnceleme için görüşmeye gitsek görüşmeden sonra varlık barışına başvurabilir miyiz? ilk görüşmeden sonra?

devlet memurlarının ek iş yapması yasak,degil mi?muhtemelen bi para cezası gelir ödeyecegi vergiye ek olarak.

657'de cezalarda hiç para cezası yok ama bildiğim kadarıyla uyarı, kınama, kademe durdurma, meslekten ihraç gibi cezalar var.

Son düzenleme:
[MENTION=86018]alcaym[/MENTION] Mehmet Bey merhaba. Bu konuda aklıma takılan birkaç soru hakkında görüşlerinizi rica ediyorum:

1) Tarhiyat sonrası uzlaşmada, örneğin sadece gelir vergileri için uzlaşıp sadece KDV'ler mahkemeye taşınabilir mi? Bu durumda vergi dairesi vergi zıyai cezasında indirim yapar mı?

2) Tarhiyat sonrasında tüm vergiler için uzlaştık ve vergileri ödedik diyelim. Fakat bu esnada inceleme tutanağı öncesinde varlık barışı başvurusu vergi dairesi tarafından reddedilmişti ve buna karşı açılmış olan dava devam ediyor ve mahkeme herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı vermedi. Uzlaşıp tüm borçları ödedikten 1 sene sonra, mahkeme "bu kişi varlık barışından faydalandırılmalıydı" şeklinde bir karar verirse ne olacak? Bu durumda %1 varlık barışı vergisini ödeyip, daha sonra uzlaşadak ödediğimiz vergilerin geri iade edilmesi için dava açabilir miyiz?

3) Tarhiyat sonrasında uzlaşamadık ve tüm borçları mahkemeye taşıdık diyelim. Bu esnada yukarıdaki varlık barışı davası da devam ediyor ve yürütmeyi durdurma da verilmedi. Varlık barışı davası ve tarhiyat sonrasındaki borçlar için açılan davalar devam ederken bir vergi affı / yapılandırma çıktı ve tarhiyat sonrası vergiler için açtığımız tüm davalardan vazgeçerek vergi affından faydalandık diyelim. Fakat varlık barışı davası devam ediyor. 1 sene sonra mahkeme "bu kişiyi varlık barışından faydalandırmanız gerekirdi" diye kadar verdi. Bu durumda %1'lik varlık barışı vergisini ödeyerek, vergi affı ile ödenen verginin iade edilmesi için dava açmak mümkün olur mu?

Teşekkürler.

[MENTION=86018]alcaym[/MENTION] Hocam merhaba.
Aklıma takılan bir soru var ve bu konu hakkında çok bilgi kirliliği var.
Diyelim ki yılda 2 kere 10k'lık ödeme aldık. Bu kazanç arızi kazanca giriyor mu? Bazı yerlerde arızi kazanç olur yazılmış. Bazı yerlerde ise ticari kazanç olduğu için arızi kazanca girmez diyorlor.
Şimdiden teşekkürler.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri