Adsense'den Anlayan Birileri? / Ciddi Yardim Gerek

Mercurial

Kayıtlı Üye
Arkadaslar kafayi siyirmak uzereyim artik. Bi kanalim var, youtube'da olmayan kisisel goruslerin bildirildigi videolar atiyorum. Bi kac tanede amator muzik falan var. Kesinlikle +16 yok bastan belirteyim sonra +16 videolarda boyle olur demeyin. Videolarin uzunluklari 1.5 - 15 dakika arasi degisiyor yani kisa videolarda degil. Fakat cok acayip bi durum var, kanal gunde en az 30 bin izlenim aliyor, 82 bin izlenime kadarda cikti. Simdi kanal 1 gun 100 lira getiriyosa sonraki gun asiri dusuyor sayfa to. Kanal acilisindan bugune kadar olan rapor:

eq7w.jpg

Gordugunuz gibi sayfa to aniden dusus gosteriyor, sebebinide bilmiyorum acikcasi. Izlenen yerler ayni, paylastigim yerler ayni fakat izlenim yukselince sayfa to resmen dibe vurdu. Hani biraz dusus gosterse anlarimda bu kadarida fazla degil mi?

Analyticsden goruntu -

ly5l.jpg

Bu kadar izlenime millet yuzlerce dolar kazaniyoken bana gelen 122 dolar olmus sadece. 30k+ uzeri izlenen 2 tane videomun bana getirisi 0. Videolari kontrol etmistim, reklamda cikiyordu hala dahada cikiyor. 60k izlenmeye en azindan 300 500 video reklami cikar degil mi? Hadi cok temkinliydi izleyiciler text yada flash reklama tiklamadilar diyelim. Boyle biseyin imkani var mi yani?

Buda Analyticsden bi diger goruntu, Reklam Performansi sayfasi -

3hrb.jpg

Simdi burada yazan degerler ne anlama geliyor bilmiyorum. Oynatmaya bagli brut gelir 219,73$ yaziyor fakat benim bu kadar gelirim falan yok? Neredeyse 330 bin izlenim var, 108 bin para kazandiran oynatmalar yaziyor. Mobil uygulamalar ve Dogrudan Trafik orani %66, onun sebebi bu olabilir saniyorum fakat yinede telefonlardada artik reklam cikiyor diye biliyorum? Ayrica youtube izlenme sayfasi %67, diger yerlesik oynaticilarda %33 oraninda. Embed videolarda reklam cikmiyor mu?

Bu iste bi tutarsizlik, yanlis olan bisey yok mu? Denemedigim yol kalmadi. Etiketleri tamamen kaldirip dahi denedim fakat degisen bisey yok. Sayfa to oraninin bu kadar degismesinin sebebi ne olabilir? O kadar ugrasim hep bosyere gidiyor yani. Bugunde suana kadar olan izlenme sayisi 5 bin ve tik sayisi sadece 17.

burdakı problem adsense ıle alakalı degıl. içerik barındırıcı yt den nasıl bir bilgi gelkırse o sekıl sayar adsense. sorun yt lerınde. içerik kalıtesız olabılır. hatta öyle çünkü benım bir habr videom vardı aylık 600k izlenımli 300$ kazandırdı ama haberın ıcerıgı kalıtesız bır ıcerıkdı to oranın dusme sebebıde bu. +16 degıl ama kalıtesız ve tirent videoda kalıtelı reklam cıkmaz ve tıklamalar duser. tabı to da duser.

burdakı problem adsense ıle alakalı degıl. içerik barındırıcı yt den nasıl bir bilgi gelkırse o sekıl sayar adsense. sorun yt lerınde. içerik kalıtesız olabılır. hatta öyle çünkü benım bir habr videom vardı aylık 600k izlenımli 300$ kazandırdı ama haberın ıcerıgı kalıtesız bır ıcerıkdı to oranın dusme sebebıde bu. +16 degıl ama kalıtesız ve tirent videoda kalıtelı reklam cıkmaz ve tıklamalar duser. tabı to da duser.

Iceriklerin hitap ettigi ulkeye gore kalitesiz icerik oldugunu sanmiyorum, zaten videolar youtubeda olmayan sadece benim kanalimda bulunan videolar. Kalitesiz icerik olsun soyledigin gibi, fakat videolar ayni videolar. Dikkatli incelersen Ayin 4unde 10 bin izlenime 400 tik var. Yani bu videolar basta kaliteliydide sonradan mi kaliteyi yitirdi?

Ustelik yine bi durumdan daha bahsedeyim. Ayin 12 sinde Adsense sifirlanir sifirlanmaz oturdum beklemeye basladim basinda. Ilk 1 saat icinde 10k izlenime 40 lira getirdi. Sonraki gun sifirlanana kadarda 70k izlenim ve 40 lira daha. Aradaki farki sen dusun, nerde 10k ya 40 lira nerde 70k ya 40 lira.Yanlis giden biseyler var fakat ne oldugunu cozebilmis degilim.

Videolar benim olmasa dahi youtubeun gozunde ozgun videolar, daha nasil kaliteli icerik olacakti?

1 kez daha guncelleyeyim, bilgisi olan var mi? Sendikasyon ayarlarini degistirdim, etiketleri tamamen kaldirdim, adsensede butun engelli reklamlari actim fakat banamisin demedi. Hala %0.30 da. Diger sitelere gomulu videolardan dolayi oluyor diycem fakat embed videolarda da reklam cikiyor bildigim kadariyla.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri