Bu konu nisan kapanmalarında detaylıca yazıldı çizildi. Sanırım 15-20 gün boyunca denemeler yaptık belki 50 küsür kanal denemelerde harcandı. Pub id spam kavramı hayatımıza girdi. Kendi adsense hesaplarımı nasıl kurtardığımı paylaştığım arkadaşlar vardı forumda da yer vedik. Şuan sorunsuz ödeme alıyorum.İşlem adımlarını tekrar aktarayım denemenizde büyük fayda var.
Öncelikle bir yandex hesabı açın. Bu hesabı adsense yönetici hesabı olarak ekleyip adsensedeki mevcut tüm hesaplarınızı silin.Gmail hesaplar varsa adsenseden sildikten sonra komple mailide silin.
Adsense başvurusu sırasında tel doğrulamasında kullandığınız numarayı yeni yönetici hesabınız(yandex ) için kurtarmaa numarası olarak giriş yapıp doğrulamayı gerçekleştirin.
Sonrasında 48 saat hiç bir şekilde adsenseye giriş yapmayacaksınız.Süre dolduktan sonra adsenseye girerken şifremi unuttum deyip girdiğiniz kurtarma numarası ile şifrenizi resetleyin ve giriş yapın.
Bu süreçten sonra 24 saat hiç giriş yapmadan kanal bağlamadan yine bekleyin. Ve süre dolduktan sonra ilk kanalınızı bağlayın özellikle ünleme düşmeyecek gerekirse kendi hazırladığınız 3-5 videolu bir kanal bağlamanız daha iyi olacaktır.
Pub id spam olayında normalde max 2 saat içinde kanalınız kapanır.Bu işlemlerden sonra bağladığınız kanalı 48 saat bekleyin kapanmıyorsa sorun çözülmüş demektir. Adsensenizi kullanabilirsiniz.
2 Pub id spama düşen adsense hesaplarımı bu yöntemle kurtardım sorunsuz ödeme alıyorum.
Gmail hesaplarını silin derken hocam adsense e bağlı tüm kanalları mı siliyoruz ?