Affiliate, CPC, Clickbank Tipi Programlar

• Kullanıcı Enbiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

Enbiya

Kayıtlı Üye
Forumda hemen hiç yok bunlar. Getiri durumları zayıftır. Adsense ile kazanılan gelirler hayaldir kıyaslayınca ancak işler durgunlaşana kadar (6 aydır da durulmadı gerçi) bu programlar ile ilgili bir forum bölümü açılsa fena mı olur?

Açıkçası benim hiç bildiğim bir alan değil bu ama bilen arkadaşlar vardır.
Video açıklama kısmına link gömme yolu ile az da olsa bir gelir elde edilebilir.

Forumda hemen hiç yok bunlar. Getiri durumları zayıftır. Adsense ile kazanılan gelirler hayaldir kıyaslayınca ancak işler durgunlaşana kadar (6 aydır da durulmadı gerçi) bu programlar ile ilgili bir forum bölümü açılsa fena mı olur?

Açıkçası benim hiç bildiğim bir alan değil bu ama bilen arkadaşlar vardır.
Video açıklama kısmına link gömme yolu ile az da olsa bir gelir elde edilebilir.

Getiri durumlarının zayıf olduğunu kim söyledi sayın hocam ? Kim söylediyse yanlış söylemiş. Satış ortaklığı veya aksiyon başı (CPA) programlarının gelirleri CPC (Adsense vb.) reklamlara göre oldukça yüksektir. Olay kesinlikle kitleye hitap etmeye bakar. Siz kalkarda Türk bir kitleye rehber falan olmadan amazondan ürün almalarını sağlayamazsınız ve geliri düşük başarısız sayarsınız gibi.
Kısacası düzgün çalışıldığında geliri oldukça güzeldir. ;)

Getiri durumlarının zayıf olduğunu kim söyledi sayın hocam ? Kim söylediyse yanlış söylemiş. Satış ortaklığı veya aksiyon başı (CPA) programlarının gelirleri CPC (Adsense vb.) reklamlara göre oldukça yüksektir. Olay kesinlikle kitleye hitap etmeye bakar. Siz kalkarda Türk bir kitleye rehber falan olmadan amazondan ürün almalarını sağlayamazsınız ve geliri düşük başarısız sayarsınız gibi.
Kısacası düzgün çalışıldığında geliri oldukça güzeldir. ;)
Ben en son düşük getirili olarak hatırlıyorum bu işleri. Bu arada CPC demişim sizin de belirttiğiniz gibi CPA olacak.

Forumda pek değinilmiyor. Eğer getiri düşük değilse hedef odaklı çalışılabilir. Youtube izin vermiyor ama açıklamada bu linklerde bildiğim kadarıyla.

Ben en son düşük getirili olarak hatırlıyorum bu işleri. Bu arada CPC demişim sizin de belirttiğiniz gibi CPA olacak.

Forumda pek değinilmiyor. Eğer getiri düşük değilse hedef odaklı çalışılabilir. Youtube izin vermiyor ama açıklamada bu linklerde bildiğim kadarıyla.

Elinde iPhone ile ilgilenen veya ilgilenebilecek bir kitlen olduğunu var sayarsak;
-Şuanda bir iPhone 6s 64 GB'ın fiyatı 3.500 kadardır
-Aşağı yukarı ürünün satışından %3 kâr veren bir firma olduğunu varsayarsak
-Bir ürün satışından 105 TL gibi bir komisyon elde edebileceksiniz.

Sizin bu adsense yayınladığınız reklamlara tıklayan insanlar da yanlışlıkla falan tıklamıyor çoğu yani. İlgi alanlarına girdiği için tıklıyor veya bir ürün-hizmet satın alıyor ya da bir aksiyon (üye olma vb.) meydana getiriyor.

Elinde iPhone ile ilgilenen veya ilgilenebilecek bir kitlen olduğunu var sayarsak;
-Şuanda bir iPhone 6s 64 GB'ın fiyatı 3.500 kadardır
-Aşağı yukarı ürünün satışından %3 kâr veren bir firma olduğunu varsayarsak
-Bir ürün satışından 105 TL gibi bir komisyon elde edebileceksiniz.

Sizin bu adsense yayınladığınız reklamlara tıklayan insanlar da yanlışlıkla falan tıklamıyor çoğu yani. İlgi alanlarına girdiği için tıklıyor veya bir ürün-hizmet satın alıyor ya da bir aksiyon (üye olma vb.) meydana getiriyor.
Valla ben çok sık Adsense tıklıyorum. Arabalarla ilgilenirim bir ton yıl sonu indirim Adsense'ine tıkladım.

Pekiyi çok yüksek trafikli ama hiçbir şekilde ortaklaştırılamayacak bir kitleniz varsa ne olacak? Ben günde 10 milyon kişiye Youtube videosu izletebilirim. Ama hedef kitle belirsiz.
Bunların 1 milyon kadarı da description tıklasa linki görür. Görür de ilgisini ne çeker bilemem.

Bu durumda ne yapmak gerekir?

Valla ben çok sık Adsense tıklıyorum. Arabalarla ilgilenirim bir ton yıl sonu indirim Adsense'ine tıkladım.

Pekiyi çok yüksek trafikli ama hiçbir şekilde ortaklaştırılamayacak bir kitleniz varsa ne olacak? Ben günde 10 milyon kişiye Youtube videosu izletebilirim. Ama hedef kitle belirsiz.
Bunların 1 milyon kadarı da description tıklasa linki görür. Görür de ilgisini ne çeker bilemem.

Bu durumda ne yapmak gerekir?
İşte olayın zor tarafıda bu zaten. Adsense şuanda içerik ile alakalı reklam gösterimi yapan en başarılı firmalardan birisidir. Aslında şuanda içerik ile alakanın dışında kullanıcının çerezlerini baz alarak reklam yapar. Bu yüzden tıklanma oranları yüksektir. Siz mesela potansiyel bir araba müşterisi olduğunuzu söylüyorsunuz ama defalarca Adsense reklamına tıklamanıza rağmen bir araba satın almadınız. Bu yüzden tık başına en fazla 0,10 TL falan bir ücret ödendi ancak bir araba satışına direkt referans olan bir satış ortağına 1.000-2.000 TL komisyon verilebilir. İşte satış ortaklığının amacı bu ve zor olanda elinizdeki kitleyi değerlendirebilmek zaten. :) İşin detay kısmı çok fazla araştırılması gerek.

İşte olayın zor tarafıda bu zaten. Adsense şuanda içerik ile alakalı reklam gösterimi yapan en başarılı firmalardan birisidir. Aslında şuanda içerik ile alakanın dışında kullanıcının çerezlerini baz alarak reklam yapar. Bu yüzden tıklanma oranları yüksektir. Siz mesela potansiyel bir araba müşterisi olduğunuzu söylüyorsunuz ama defalarca Adsense reklamına tıklamanıza rağmen bir araba satın almadınız. Bu yüzden tık başına en fazla 0,10 TL falan bir ücret ödendi ancak bir araba satışına direkt referans olan bir satış ortağına 1.000-2.000 TL komisyon verilebilir. İşte satış ortaklığının amacı bu ve zor olanda elinizdeki kitleyi değerlendirebilmek zaten. :) İşin detay kısmı çok fazla araştırılması gerek.

Anladım teşekkür ederim. Kısaca benim için getirisiz olduğunu söyleyebiliriz. Ben asla kitleyi değerlendirebileceğim hit alamam videolarıma çünkü.

sen cpa ile ilgileniyor musun şuan hocam

Yt de parayı kazandıran çoğunlukla içeriktir. Tıklamalardan kazanırsın. İşin ince nüansları adsense e kalmıştır (trafik çerezler vs)

Ama affiliate yada cpa sistemlerinde parayı kazandıran odaklı trafik+doğru üründür.
Bu yüzden ytdeki trafiği cpa da kullanabilirsin ama affilite için zor bil alandır yt, pek satış getirmez.
Affiliate marketing te satışı getiren google ziyaretçileridir.
Onun için yt üzerinden yapacaksan bu işi illaki seo çalışması yapman gerekir videolara.

Yt de parayı kazandıran çoğunlukla içeriktir. Tıklamalardan kazanırsın. İşin ince nüansları adsense e kalmıştır (trafik çerezler vs)

Ama affiliate yada cpa sistemlerinde parayı kazandıran odaklı trafik+doğru üründür.
Bu yüzden ytdeki trafiği cpa da kullanabilirsin ama affilite için zor bil alandır yt, pek satış getirmez.
Affiliate marketing te satışı getiren google ziyaretçileridir.
Onun için yt üzerinden yapacaksan bu işi illaki seo çalışması yapman gerekir videolara.
Mümkünatı yok hocam. İlgili arkadaşlar bu dediklerinizi uygulasın. Benim halihazırda bir sürü özgün kanalımın olduğu networklerim var onlara odaklanırım.

Bir ihtimal yüksek hit almak benim için hiç mesele değil. Onları paraya çevirebilir miyim diye düşündüm ama anladığım kadarıyla CPA ile mümkün değil. Videolarım tematik değil çünkü.

https://www.youtube.com/watch?v=23BDwMjdZzI

daha siteyi kurmadım makaleler aldım gezi yönleriyle ilgili, sonra booking.com reklamını da ekleyeceğim admitad'ten aldığım. Satış başı 10 euro getirisi var, şuana kadar 3-4 satış gerçekleştirdim başka yollarla. Buradan da iyi getiri yapacağını düşünüyorum. Ama örneği çok yani. Aklınız hayalinize gelebilecek birçok yol var yani.

Not: Ses için [MENTION=39659]Editor16[/MENTION] ile çalıştım.

daha siteyi kurmadım makaleler aldım gezi yönleriyle ilgili, sonra booking.com reklamını da ekleyeceğim admitad'ten aldığım. Satış başı 10 euro getirisi var, şuana kadar 3-4 satış gerçekleştirdim başka yollarla. Buradan da iyi getiri yapacağını düşünüyorum. Ama örneği çok yani. Aklınız hayalinize gelebilecek birçok yol var yani.

satisi nasil gerceklestirdigin dogru kitleye nasıl ulasabildigin onemli hocam bize bu konuda eğitimlerin verilmesi gerekiyor

Mesela bir oyun kanalınız var 500bin gerçek aboneniz gidip bir klavye şirketiyle anlaşıyorsunuz klavye normalde 100 lira adam bundan normalde %30 kâr ediyor sizinle anlaşıyor satış başı %15 size veriyor sizde bir videonuz da klavyenin reklamını yapıyorsunuz 500bin kişinin bin tanesi klavyeyi alsa 15 liradan 15+1000=15000 kazanç :) elinizde bir kategoriyle ilgilenen sağlam bir kitleniz varsa bence de satış ortaklığı en çok kazandıran sistemlerden birisidir.

Son düzenleme:

Booking'in ofisi benim yan ofis İzmir'de. Ben onlardan bi hedef kitle ile ilgili bilgi alayım bakalım belki işe yarar :) Hazır Adsenseler banlanmışken çare kalmadı

Booking'in ofisi benim yan ofis İzmir'de. Ben onlardan bi hedef kitle ile ilgili bilgi alayım bakalım belki işe yarar :) Hazır Adsenseler banlanmışken çare kalmadı

O kategori (ytpara'daki kategori, artık yok) olmadı çok spesifik bir firmaya yönelik oldu, daha genel bir kategori hazırlatacağım arkadaşlara ben de bu arada.

makyajcı kızlar cok yapıyolar bunu yaaa ama yurtdısı alısverısınden tırsdıgımdan sıteye gırıp alısverıs yapmadan cıkıyorum :D ama yanı almıcamı bıle bıle yınede gırıyorum :D dogru kıtleye dogru aortaklıklarla hakkaten kazanc getırıcek bısıy kanımca..

---------- Spam Engelliyici 00:49 ---------- Önceki Mesaj 00:47 ----------

bu lınk halk tarafından acılamıyor yalnız :D

makyajcı kızlar cok yapıyolar bunu yaaa ama yurtdısı alısverısınden tırsdıgımdan sıteye gırıp alısverıs yapmadan cıkıyorum :D ama yanı almıcamı bıle bıle yınede gırıyorum :D dogru kıtleye dogru aortaklıklarla hakkaten kazanc getırıcek bısıy kanımca..

---------- Spam Engelliyici 00:49 ---------- Önceki Mesaj 00:47 ----------

bu lınk halk tarafından acılamıyor yalnız :D

Halkı bırak bende goruntuleyemedım.
Biri screen alıp atsa bari :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri