amazon afillate hesap actım.
1 tane blogger hesabı olusturdum.
tune.pk e bir satısfyin videosu yukledim ve videoyu blogumda actıgım konuya embed koduyla ekledim. 2 adet amazon urun reklamı ekledim videonun altına.
bloggerdaki konumu, 12k takipcili facebook sayfamda paylastım.
bloggera gelen kisi sayısı 870
tune.pk videomu izleyen 3 kisi
amazon reklamına tıklayan 2 kisi.
satıs yok.
bu yukarda saydıklarım dun icin gecerli 1 gunluk.
facebook sayfamda direk amazon urun linki paylasmadım, onuda deneme yapmak lazım.
bloggera yada web siteye gelen ziyaretci oluyor ama satıs zor olacak gibi. baska yollar bulmak lazım sanırım. onerisi olan varsa yok demem
edit: buda blog istatistikleri
![]()
Odaklı kişi getirmeniz lazım siteye. Bu işe ilk başlarken şu düşünülür. Ben kişileri yönlendireyim de belki ürünler birilerinin dikkatini çeker de alır. Maalesef böyle olmuyor. Mesela Daha dün Araplara dönük alışveriş sitesine 60 kişi yönlendirdim. Bunların her biri adwords üzerinden odaklı getirdiğim kişilerdi. Ama sadece 2 kişiye satış yaptırabildim. Geri kalan 58 kişi de demek ki öylesine bakıp çıkanlardı.
Demografik denilen istatistiği olabildiğince daraltmanız lazım. Bu da aslında yazıyla değil de çok araştırmakla olacak. İnanın internet bu konu da lebi derya.
Adwords reklamcılığını öğrenmenizi tavsiye ederim. Bir de güzel bir site yapıyorsanız projelerinizi satışa sunabilirsiniz. Projeden kastım sadece sizin yaptığınız projeler değil. Üstteki yorumlarım da bir siteyi paylaştım. Amazondan ilginç ürünleri alıp sitesinde yayınlıyor ve oldukça da iyi satış yapıyor. Buna dönük web siteleri oluşturup adwords üzerinden reklamınızı yapabilirsiniz. Mesela amazonda bulunan kitap bölümlerine dönük tek kaynaklı site açıp adwords den reklam oluşturabilirsiniz. Tabi ki hayal dünyası sizsiniz.
İyi çalışmalar dilerim..