Hocam oncelikle bi domainden sadece bu 2 sirket telif atmiyor. CBS ve farkli bi kac sirket daha var, hatta bunlar gibi copyright-compliance.com uzantili olanlarda var. Bu insanlar yuksek ihtimalle freelancer calisanlar. Kendin diyorsun "spamdan" kapaniyor diye. Aslinda kanalin spamdan degil, haksiz geri bildirimde bulundugundan dolayi kapaniyor. Flagdan kapaniyor olsa kanalin sana mail gelir "xxx adli iceriginiz flagdan dolayi kaldirildi" tarzinda birsey. Geri bildiriminiz reddedildi diye mail her zaman gelmez, sen bu foxun cbsin viacomun orjinal mailinden gelen telife itiraz et, yine ayni sekilde kanalin komple spamdan kapanacaktir.
Bu adamlar asla ayni anda 3 telifi ayri ayri atip kanal kapatmaz. Toplu sekilde 1 yada 2 telif atarlar. Bi sure sonrada 3. telifi belki atarlar. Simdi bu adamlarin amaci sahte telif atip kendi kazanmak olsa ayri ayri 3 telifi atar sen daha kimden telif geldigini goremeden kanalindan olursun. Ama dedim ya, amaclari o olsa o sekilde yaparlar. Bu adamlar hala torrent sitelerine, torrent sitelerinden icerik indirenlere dahi mail ile ihtar gonderiyor. Amaclari kendi kazanmak olsa sadece youtube u temizlerler o kadar. Neden birde boyle abuk subuk millete ihtar maili gondermeyle ugrassinlar? Kimin hangi icerigi nereden indirdigi bilgisine nasil ulassinlar? Yada bunlar nasil bi istihbarata sahipki foxun orjinal mailinden telif geldigi ayni zamanda bunlarda telif atabiliyor? Bu sirketlerin icerigini calistiysan mutlaka denk gelmissindir, hem bunlar hemde fox ayni anda farkli bolumlere telif atarlar.
Edit: Ayrica toplu telif CMS yoluyla atiliyor.
En güzeli yarın ben sağlam bir metin hazırlatıp fox a ve viacoma mail atıyım bakalım. Cevap gelirse anlarız gerçek mi değil mi? Viacoma attım daha önce aslında ama ilgilenmediler cevap gelmedi. Foxa da atarım bu sefer. Benim özellikle takıldığım noktalar
1. quize bağlı spam kanalı kopyaladığımda birkaç güne toplu telif geliyor ancak kopyaladığım kanala bakıyorum hala açık. Spam değildir belki diyeceksiniz. Sahte bir kız profili bazen o bile yok kanal quize bağlı, videolar renderlı ama bana telif gelirken adamın kanal hala ayakta reklamlar açık. denemek için tekrar kopyaladığım bile oldu o kanalı ama sonuç aynı bana toplu telif gelirken o kanal açıktı hala.
2. Neden viacom ve fox gibi büyük şirketler copyright-notice.com domaininden fox ve viacom gibi subdomainler açıp telif atsın. kendi siteleri var. Oraya bağlı mail adresleriyle veya en kötü gmaille telif atarlar. neden ikisininki de copyright-notice.com şeklinde. İki şirket birleşti de bizim mi haberimiz yok
Torrentlere attığını bilmiyorum. Görmedim ve torrent çalışmadım hiç. Ama karşı bildirim attığım hemen her mailde karşı cevap geldi bana. Toplu telif veya telif nasıl atılır hiç bilmem cms nedir onu da bilmiyorum. Ama haklısınız atınca hepsine birden telif atıyorlar